Wydawnictwa Publicat. Książkę nie byle jaką. "Kuchnia dla serca.Zdrowie z roślin", której autorami są Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski. K ochają górskie biegi ultra i dobre jedzenie. Organizatorzy Biegu Wegańskiego i biegu Gorce Ultra-Trail oraz akcji ekologicznej „Zabiegam o czystą Polskę“. Wspólnie napisali książkę "Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin". Ich kolejny projekt to „100 mil szczęścia. 12 smaków
Z Kuchni Do KuchniJoya prezentuje różnorodną ofertę wegańskiego nabiału :) Są to napoje roślinne, jogurty, desery, tofu, śmietany. Do testów otrzymałam 4 napoje roślinne, o ciekawych smakach. Napoje Joya są dostępne także u nas w Polsce, tylko prawdopodobnie nie wszystkie warianty smakowe, ale niektóre z pewnością, bo widuje je w sklepach nawet często. Mam nadzieję, że moja opinia w jakimś stopniu przekona
Zdrowie na języku :Pprzygotowałam na bezmlecznym deserze kokosowym zawierającym żywe kultury bakterii. Jakiś czas temu dzięki uprzejmości firmy KokoYogo otrzymałam kilka ich produktów do testowania. Czym jest KokoYogo? To bezmleczne, roślinne desery wegańskie zawierające bakterie probiotyczne. To wspaniała alternatywa dla osób uczulonych na produkty mleczne i mleko, dla Wegan oraz osób z nietolerancją glutenu. Idealne od tak (, jeśli chcemy coś zdrowego) lub jako
Słodkie okruszkiJesień robi się coraz chłodniejsza,dziś nawet padał zmarznięty deszcz. Nie ma nic lepszego w takie dni niż koc, książka, kot i kubek… kubek
Gotuj z Blue Ravenwody – cukier do smaku – opcjonalnie mąkę ziemniaczaną sos waniliowy: – dwa kubeczki śmietany kremówki lub 1/2 l mleka (możne być śmietanka kokosowa) – dwa żółtka (w wersji wegańskiej pominąć) – wanilię – cukier Do garnka wrzucamy owoce, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Gdy owoce się rozgotują (traw to ok 30 do 60 minut) dodajemy cukier
Szybko Tanio Smaczniestanowi za równo smaczną odmianę tego budzącego do życia napoju jak i jest formą deseru. Do przygotowania Affogato al Caffee potrzebujemy: – lody waniliowe lub śmietankowe (mogą być też wegańskie) – filiżankę espresso lub mocnej kawy Do filiżanki lub szklanki włożyć kulkę lodów waniliowych, którą zalewamy filiżanką aromatycznego i gorącego espresso. Kawa momentalnie zrobi się przyjemnie chłodna a gorzki smak
Szybko Tanio Smaczniebrzmiały dziwnie, to moje kubki smakowe po pierwszym smaku tańczyły z radości. Mam nadzieję, że Wasze podniebienie też będzie się cieszyć! Do przygotowania sosu potrzebujemy: – 5 łyżek jogurtu wegańskiego bez laktozy – 3 czubate łyżeczki curry – 3 łyżki konfitury z żurawiny Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i schłodzić. Sos będzie idealny do mięs, pasztetów, które przygotujecie
Szybko Tanio Smaczniepast. Moim skromnym zdaniem wszystkie składniki użyte do wykonania pasztetu są niezbędne. Duża ilość oleju kokosowego zapewni fajną konsystencję oraz pełny smak. Sos worcester jest składnikiem, który w wersji wegańskiej może być ciężej dostępny (ja swój kupiłem za jakieś śmieszne pieniądze w Kauflandzie). Zawsze można spróbować go zastąpić, np. winem (porto). Smak pasztetu powinien być inny, ale równie ciekawy. Jeśli
BlendmanRoberta Zakrzewskiego, którą można nabyć na stronie Grupy Wydawniczej Publicat S.A . Kim są autorzy książki? Oboje kochają górskie biegi ultra i dobre jedzenie. Są organizatorami Biegu Wegańskiego i Gorce Ultra-Trail oraz akcji ekologicznej „Zabiegam o czystą Polskę“. Wspólnie napisali książkę "Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin". Ich kolejny projekt
Di gotujewiem czy wiecie ale od niedawna w Kauflandzie weganie i wegetarianie mogą cieszyć się nową marką własną marketu "Takie it veggie" zawierającą wege produkty ! Niestety nie wszystkie są wegańskie więc czytajcie uważnie składy (ja np. nie zauważylam wosku pszczelego w żelkach -.-) Przy okazji zakupów w Kauflandzie nagrałam dla Was mini haul w którym znajdują się produkty z wcześniej wymienionej marki
breakfast of dreamsJesień to zdecydowanie czas orzechów, dyni i warzyw. Od kilku lat zmagam się z alergią na orzechy, które były dawniej moją ulubioną przegryzką w jesienne wieczory
Weekendy w domu i ogrodzieswoich Mam - w końcu kto gotuje lepiej niż one same :) Podczas ostatnio przygotowywanych przez Mamę pierogów postanowiłam przyrządzić swoje, bardziej inne, ale nadal pierogi. Są w pełni bezglutenowe i wegańskie. Co prawda ciasto trochę sprawiało mi trudności, ale wybrnęłam i powstałe pyszne kluski wypełnione dyniowo-jaglanym farszem, który przerósł moje oczekiwania, był przepyszny! Ciasto jest niecko "klejące", czuć
Zdrowie na języku :Pkuleczek możesz zaopatrzyć się w większe 100 gramowe opakowania. Wszystkie kuleczki są wolne od najczęstszych alergenów: orzeszków ziemnych, orzechów, pszenicy, nabiału, jaj, soi, sezamu i ryb . Są w 100% wegańskie i ekologiczne . Ponad to w składzie znajdują się także warzywa , których kompletnie nie czuć! Zapoznajcie się ze wszystkimi dostępnymi smakami i moją opinią na ich temat. Polskim reprezentantem marki
Zdrowie na języku :Pnich można zrobić kotlety dodając samych przypraw. Tak na prawdę można kombinować ze smakami i dodatkami. A uwierzcie kotleciki na pewno wam zasmakują. Dzisiaj w wersji wegańskiej. Zobaczcie koniecznie przepis. Przepis: Składniki: (15 kotletów) warzywa z zupy - w moim przypadku były to: połowa selera 4 białe części pora 2 nacie pietruszki dodatkowo: 2 łyżeczki chrzanu pół szklanki
Mój pomysł nabyła ona, pasta jajeczna. Jeśli masz dzieci, które wychowujesz na wegan, nie odbieraj im dzieciństwa. Zrób im pastę bezjajeczną! Dzięki temu będą miały co wspominać, jak ja teraz tą niewegańską wersję Pomimo że jajka zawsze lubiłem, to substytutu dla pasty jajecznej nigdy nie szukałem. O ile tofucznica czy sojonez były w moim jadłospisie dość szybko wprowadzone (zapewne za sprawą ciągoty
Blendman