Uzupełnilam ostatnio zapasy roślin strączkowych. Na swoją kolej czekają np.: fasola, groch i soczewica. Na pierwszy ogień poszła cieciorka i zrobiłam gulasz z cieciorki i papryki, rewelacyjne danie wegańskie. Przygotowanie tej potrawy zajmuje naprawdę mało czasu, a jest bardzo smaczna i sycąca. Ja bardzo lubię gulasz z cieciorki z kaszą kuskus, ale można go podawać również np. z ryżem albo
kuchnia doskiSałatę rzymską lubię bardzo. Szczególnie te mini sałatki, które, nie dość, że stanowią idealną porcję zieloności na jedną osobę, to jeszcze można z nimi robić
Gotuj z Blue RavenNapój z pełnoziarnistego ryżu włoskiego z domieszką mleka kokosowego. Naturalnie bezglutenowy, bezlaktozowy. Skład: woda, ryż włoski, mleko kokosowe (4%), naturalny aromat kokosowy, sól morska. KREM/ŚMIETANKA RYŻOWA Bezmleczna, wegańska śmietanka ryżowa do pieczenia i gotowania. Świetny substytut powszechnej śmietany. Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych, cukrów i konserwantów. Skład prezentuje się
Zdrowie na języku :Pkawy idealnie podkreśla smak kakaa i kokosu. W sam raz do zrobienia kiedy nie mamy w domu nic słodkiego a nie chcemy piec czegoś dużego. Jeżeli jesteśmy na diecie wegańskiej lub będziemy mieć takich gości to wystarczy pominąć miód a dodać więcej daktyli/moreli. SKŁADNIKI: * ½ szklanki płatków owsianych * 3 łyżki wiórków kokosowych + do obtaczania * 2 łyżki miodu * szczypta kardamonu
MohiellaBardzo smaczny wegański deser z mleczka kokosowego i nasion chia, najlepiej smakuje z musem z kiwi i truskawek. Taki deser idealnie się sprawdza w ciepłe dni, schłodzony doskonale orzeźwia. Składniki: 1 puszka mleczka kokosowego 4 łyżki nasion chia 200 gram truskawek 3 kiwi 2 łyżeczki miodu Sposób przygotowania: Mleczko kokosowe przelewamy do większego słoika, wsypujemy nasiona chia, dokładnie mieszamy, wstawiamy
Bajeczna Kuchniapostanowiłam zrobić lody. Nie mam maszynki więc muszę korzystać z receptur mieszanych ręcznie. I oto one! pyszne , lekkie lody kokosowe na bazie przepisu Marty Dymek ale w wersji nie wegańskiej. Lody kokosowe, bez maszynki 100 ml wiórków kokosowych 400 ml mleczka kokosowego 200 ml śmietanki kremówki skórka starta z 1/2 limonki lub cytryny 4 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli
Dzieje kuchennej Wiewiórymasę. Dopraw do smaku sosem sojowym. Twoja pasta z pieczonej papryki jest już zwarta i gotowa do działania (zjedzenia). Smacznego! Artykuł Pasta z pieczonej papryki pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanstyl życia. Zdrowego życia.” Sklep powstał z myślą o zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Znajdziecie w nim produkty spożywcze najwyższej jakości. Oferta obejmuje: produkty bez glutenu/latozy/cukru, wegańskie, zdrową żywność dla najmłodszych, zioła, przyprawy, pestki, suszone owoce, suplementy diety, a nawet chleb wiejski. Zapraszam Was na stronę w celu zapoznania się z ofertą: https://e-sloneczko.com/ Już niedługo na blogu
Słodkie okruszkiowsianka z truskawkami (część dodana podczas gotowania), bananem i domowym masłem słonecznikowym~ Zapraszam do obejrzenia nowego filmu z wegańskimi zakupami :) oraz Taste Testu batoników LIFEBAR : SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ NA YT PO WIECEJ FILMOW! >>KLIK
breakfast of dreamsJuż 29 maja rozkręcamy wegańskie piknikowanie nad Wisłą! Pieszo czy... Artykuł 29 MAJA – WEGE PIKNIK HOCKI KLOCKI – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdyniowo-kokosową, curry z dodatkiem mleczka kokosowego i wiele innych kokosowych dań. Nadaje on potrawom charakterystyczny posmak i aksamitną konsystencję. Jest często wykorzystywany w kuchni tajskiej, czy też diecie wegańskiej. A co zamierzam przygotować w nadchodzącym tygodniu? Na pewno jakiś deser. Pozostałe pomysły są dopiero w fazie początkowej ;) Pole do popisu mamy duże, ponieważ delikatny, słodkawy smak kokosa sprawdza się
zadanie-gotowaniekielichu i zblenduj na gładką pastę. Twoja pasta z czerwonej fasoli i awokado jest już gotowa. Smacznego! Artykuł Pasta z czerwonej fasoli i awokado pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmandobrze, jak te w wersji mięsnej. Sprawdziłam. I smakuje inaczej, bo nie ma mięsa. Ale jest przepyszne. Inne, choć wygląda jak zwykłe spaghetti. Tutaj link do oryginału: weganskie spaghetti po bolonsku Mój sposób wykonania: Składniki - na 2 porcje: granulat sojowy - około pół szklanki kostka rosołowa cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
dobra gospodyni dom wesołym czyniJest to książka - "Kuchnia dla biegaczy - siła roślin" Książkę super się czyta, dokładnie czyta, bo tak jak pisałam, oprócz przepisów jest mnóstwo ciekawych rzeczy, na temat naszego zdrowia, diety wegańskiej, od czego ją zacząć i jakich zasad musimy przestrzegać. Autorzy pokazują, że na diecie roślinnej da się żyć, być zdrowym i biegać. Dają nam oni wskazówki, jak można zmienić swoje
kruche babeczkiwyniki konkursu :)) Do wygrania były dwa zestawy książek Pani Beaty. Jeden zestaw to 3 książki. Zwyciężyły następujące zdrowe przepisy : Justyny z kuchennych fascynacji - torcik kokosowy bez pieczenia (bezglutenowy, wegański, bez cukru) Klaudia Cebula - dietetyczne, szybkie muffiny z kaszy gryczanej Gratuluję :) Proszę o przesłanie adresów do wysyłki. Książki wyślę do końca tygodnia
kruche babeczki