podania. Do tej pory w moich śniadaniach najczęściej gościły: PANKEJKI KOKOSOWE - KLIK PANKEJKI TWAROGOWE - KLIK PLACUSZKI OWSIANE - KLIK Ostatnio miałam wielką ochotę na coś nowego. Pokusiłam sie o wypróbowanie wegańskiej wersji pankejków i nie żałuję. Pankejki są PROSTE SMACZNE NATURALNIE SŁODKIE ZDROWE Czego chcieć więcej? :) SKŁADNIKI na 8 sztuk 1 szklanka płatków owsianych 1,5 banana 1 szklanka mleka migdałowego
TetiisheriLubicie nieco poeksperymentować w kuchni? Jeśli tak jak my, macie czasami ochotę na niecodzienne danie, które zadziwia już samym wyglądem, to burger jaglano-buraczany w tofu
Bananowe Poleprzepisach, ale także pite z wodą, a najlepiej to już z mlekiem roślinnym :) Białko Classic Plus nie dość, że smakuje genialnie to i jest mega zdrowe! W 100% wegańskie, bezglutenowe, bezlaktozowe, surowe, bezcukrowe, pozbawione sztucznych słodzików, a z dodatkiem stewi ! Poniżej przedstawiam propozycję wykorzystania takiego białka, które tak jak pisałam wcześniej - nadaje się nie tylko do picia :) Prosty pudding
Zdrowie na języku :Pcytryny. Wrzuć boczniaki. Podsmażaj przez 5 minut. Do kielicha dodaj bulion, tymianek, białą fasolę, pieprz i boczniaki. Zblenduj na gładki krem. Smacznego! Artykuł Zupa boczniakowa pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanJeżeli bywacie na targowiskach, to zauważyliście zapewne, że pojawiły się młode marchewki. Takie ładne, drobne, soczyste i słodkie (jak miód!). Oczywiście marchewki takie najlepiej
Gotuj z Blue RavenZupa krem z białych warzyw jest bardzo prosta w wykonaniu i sycąca. Posiada lekki słodkawy smak i idealnie nadaje się letnie leniwe popołudnie, a gdy
Bananowe Polesmacznie i mega zdrowo! Kulki strączkowe są pyszne, a te z fasolki mung smakują jak tłuczone ziemniaczki z cebulką i tłuszczem, jakie pamiętam z dzieciństwa! Danie jest pozbawione glutenu, wegańskie, bardzo odżywcze i oparte na zasadach alfa-odżywiania. Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i sami spróbujecie przygotować podobne danie w swoich domach. Składniki na strączkowe kulki
Zdrowie na języku :PUzupełnilam ostatnio zapasy roślin strączkowych. Na swoją kolej czekają np.: fasola, groch i soczewica. Na pierwszy ogień poszła cieciorka i zrobiłam gulasz z cieciorki i papryki, rewelacyjne danie wegańskie. Przygotowanie tej potrawy zajmuje naprawdę mało czasu, a jest bardzo smaczna i sycąca. Ja bardzo lubię gulasz z cieciorki z kaszą kuskus, ale można go podawać również np. z ryżem albo
kuchnia doskiSałatę rzymską lubię bardzo. Szczególnie te mini sałatki, które, nie dość, że stanowią idealną porcję zieloności na jedną osobę, to jeszcze można z nimi robić
Gotuj z Blue RavenNapój z pełnoziarnistego ryżu włoskiego z domieszką mleka kokosowego. Naturalnie bezglutenowy, bezlaktozowy. Skład: woda, ryż włoski, mleko kokosowe (4%), naturalny aromat kokosowy, sól morska. KREM/ŚMIETANKA RYŻOWA Bezmleczna, wegańska śmietanka ryżowa do pieczenia i gotowania. Świetny substytut powszechnej śmietany. Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych, cukrów i konserwantów. Skład prezentuje się
Zdrowie na języku :Pkawy idealnie podkreśla smak kakaa i kokosu. W sam raz do zrobienia kiedy nie mamy w domu nic słodkiego a nie chcemy piec czegoś dużego. Jeżeli jesteśmy na diecie wegańskiej lub będziemy mieć takich gości to wystarczy pominąć miód a dodać więcej daktyli/moreli. SKŁADNIKI: * ½ szklanki płatków owsianych * 3 łyżki wiórków kokosowych + do obtaczania * 2 łyżki miodu * szczypta kardamonu
MohiellaBardzo smaczny wegański deser z mleczka kokosowego i nasion chia, najlepiej smakuje z musem z kiwi i truskawek. Taki deser idealnie się sprawdza w ciepłe dni, schłodzony doskonale orzeźwia. Składniki: 1 puszka mleczka kokosowego 4 łyżki nasion chia 200 gram truskawek 3 kiwi 2 łyżeczki miodu Sposób przygotowania: Mleczko kokosowe przelewamy do większego słoika, wsypujemy nasiona chia, dokładnie mieszamy, wstawiamy
Bajeczna Kuchniapostanowiłam zrobić lody. Nie mam maszynki więc muszę korzystać z receptur mieszanych ręcznie. I oto one! pyszne , lekkie lody kokosowe na bazie przepisu Marty Dymek ale w wersji nie wegańskiej. Lody kokosowe, bez maszynki 100 ml wiórków kokosowych 400 ml mleczka kokosowego 200 ml śmietanki kremówki skórka starta z 1/2 limonki lub cytryny 4 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli
Dzieje kuchennej Wiewiórymasę. Dopraw do smaku sosem sojowym. Twoja pasta z pieczonej papryki jest już zwarta i gotowa do działania (zjedzenia). Smacznego! Artykuł Pasta z pieczonej papryki pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanstyl życia. Zdrowego życia.” Sklep powstał z myślą o zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Znajdziecie w nim produkty spożywcze najwyższej jakości. Oferta obejmuje: produkty bez glutenu/latozy/cukru, wegańskie, zdrową żywność dla najmłodszych, zioła, przyprawy, pestki, suszone owoce, suplementy diety, a nawet chleb wiejski. Zapraszam Was na stronę w celu zapoznania się z ofertą: https://e-sloneczko.com/ Już niedługo na blogu
Słodkie okruszki