bulwiaste warzywo o specyficznym, trochę anyżowym smaku. Jest dobrym źródłem witaminy A (ponad 960 IU/100 g) oraz witaminy K (prawie 70 µg/100 g). Można go spotkać w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej oraz azjatyckiej. Jeszcze nie tak dawno ze świecą można było go szukać na sklepowych straganach, dziś już jest łatwo dostępny. Dobrze się sprawdza jako dodatek do wyciskanych soków
Kucharzycaprzygotowane sitko. Dokładnie odciskamy wiórki, aby były jak najbardziej suche. Tak przygotowane mleko kokosowe przechowujemy w lodówce przez około 3 dni. Smacznego! Artykuł Mleko kokosowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanktóre może je Wam przybliżyć. Farsz jest warzywny a przy tym genialny! Pierwszy raz kiedy miałam okazję jeść samosy robiła je moja koleżanka weganka, kto by pomyślał, że to wegańskie danie może być aż tak smaczne! Potem próbowałam to danie już wielokrotnie w przeróżnych restauracjach i hobbystycznie sprawdzam czy jest tak pyszne jak za pierwszym razem. Przepis to totalnie mój
Mango Papajaorzeszków do dalszego zmiksowania. Dodaję olej oraz sól w zależności od jakości orzechów – jeśli są bardziej suche dodaję więcej oleju. Smacznego! Artykuł Masło orzechowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanprzygotowane sitko. Dokładnie odciskamy wiórki, aby były jak najbardziej suche. Tak przygotowane mleko kokosowe przechowujemy w lodówce przez około 3 dni. Smacznego! Artykuł Mleko kokosowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmannawet bardziej od tej z Rossmann’a). Resztę produktów spróbuję wkrótce podczas przygotowywania nowych przepisów dla Was Artykuł Bio Planet – spodziewaj się niespodziewanego pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanCiebie zbyt gęsty dodaj więcej wody lub mleka roślinnego. Wyłóż do miseczek, szklanek lub słoiczków i podawaj z powidłami lub musem. Smacznego! Artykuł Serek waniliowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanPost miał być wczoraj. Ale dopadło mnie zmęczenie i niechęć do pisania, zresztą bardzo wietrzny dzień był i, choć ominęła mnie migrena, to strasznie byłam
Gotuj z Blue Ravenktóra niemalże doprowadziła ją do inwalidztwa. Wtedy postanowiła całkowicie zmienić swój sposób odżywiania i co za tym idzie całe swoje życie. Z dnia na dzień przeszła na dietę roślinna, wegańską, bezglutenową, wolną od wszelkich dodatków chemicznych. Nowe menu całkowicie uleczyło ją z choroby i zmieniło jej życie. Stała się zdrową zawsze uśmiechniętą osobą. Jej książka odniosła wielki sukces. W Wielkiej
Kuchnia z widokiem na ogródMuszę się trochę ogarnąć i z okazji różnych świąt wrzucać przepisy z owymi świętami związane. Problem polega na tym, że my nie świętujemy. Jesteśmy zaproszeni
Gotuj z Blue RavenDziś bez długich wstępów, bo zaraz Wielkanoc i trzeba piec warzywne pasztety, gotować żurek, przygotowywać wegańskie pasty (bez)jajeczne i jajka, no i oczywiście mazurki. Ten nie jest za słodki, trochę w wersji fit. Burak gra główną rolę w masie, a spód nie jest z tej ''okropnej'' mąki pszennej tylko z gryczanej. Taki to mazurek, trochę fit, trochę z olejem
wegetalerzepołowie czasu ostrożnie przekręcić na drugą stronę. Jeżeli chcesz pysznego burgera, będą potrzebne Ci jeszcze: ->bułka ->coś zielonego, sałata, pomidor, ogórek -> sos: tu idealnie sprawdził się wegański majonez i sos musztardowy .. i to tyle, zostaje tylko jeść
More food, love and dreamstruskawkami i daktylami *na dnie mus, na wierzchu całe-mrożone i może ktoś mnie poratuje, z racje, że miałam więcej czasu rano postanowiłam się zabrać za zrobienie wegańskiego majonezu z mleka sojowego, skoro już mam wszystkie składniki i czas, jednak ten w ogóle nie chciał mi zgęstnieć, robiłam wszystko według przepisu, nie wiem, możliwe, że to wina mojego
More food, love and dreamsPyszna, szybka i bardzo zdrowa propozycja obiadowa :) Wegetariańska, wegańska potrawka z warzyw z dodatkiem ryżu parabolicznego. Składniki (2 porcje): 70 g ryżu parabolicznego (Targroch) 450 g mrożonej fasolki szparagowej 2 starte drobno marchewki 1 puszka pomidorów 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch) przyprawy: curry, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz
Zdrowie na języku :P