warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:317/434)

V FESTIWAL OPOLSKICH SMAKÓW 139

bakłażana z twarogiem  Kazandibi deser mleczny  Taze fasulye  zielona fasolka na sposób turecki  Imam bayıldı bakłażan nadziewany warzywami   Karnıyarık      bakłażan nadziewany warzywami i mięsem   Patlıcan sarması  A więc kochani bądźcie z nami. Smacznie zapraszamy :) Za poczęstunek nie weźmiemy ani złotówek ani euro, z chęcią przyjmiemy natomiast przepisy, spisane na kartkach(...)stylistyka naszych urządzeń daje nieograniczone możliwości realizacji oryginalnych pomysłów. Firma Smeg od ponad 60 lat oferuje urządzenia zarówno do zabudowy jak i wolnostojące. Gama urządzeń obejmuje kompleksowe wyposażenie kuchni: piekarniki, płyty grzewcze, kuchnie, okapy, chłodziarki, zmywarki, pralki oraz zlewozmywaki i baterie. Dzięki współpracy z architektami światowej sławy, nawet zwykły piekarnik czy płyta grzewcza, przeradza się w prawdziwe dzieło sztuki. Produkty

Kuchnia w opałach
Tarta z grzybami leśnymi 214

Sezon grzybowy w pełni... jako zapalona ,,grzybiara" wybrałam się z Małżonkiem i Rodzicami do lasu pod Zwierzyniec i nazbieraliśmy 2 kosze pełne grzybów i to nie

sierotka maRysia w kuchni
CUKINIA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM I POMIDORAMI 179

umożliwia” detoks” i ochronę przed szkodliwymi dla naszego organizmu substancjami. Można ją jeść bez obawy o trucizny, jakimi nasiąka wiele produktów spożywczych.  Nie kumuluje bowiem metali ciężkich.  Warzywo to nie dość, że jest lekkostrawne, to ma jeszcze zbawienny wpływ na procesy trawienia. Szczególnie polecić można ją osobom, które jedzą dużo „zakwaszających” produktów, takich jak np. mięso i cytrusy(...)wysmarowałam oliwą. Ułożyłam na nim posolone lekko cukinie.   Przygotowanym farszem napełniałam cukinie.   Na wierzch każdej połówki,  posypałam jeszcze starty ser. Wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Przykryłam cukinie folią aluminiową i piekłam około 15-20 minut. Pod koniec pieczenia włączyłam termoobieg i zdjęłam folię. Podawałam z ryżem i pure z marchewki i dyni z dodatkiem imbiru

potrawyregionalne
Placek pełen botwinki i koziego sera 190

Zainspirowana kulinarnymi cudami innych blogowiczek postanowiłam podjąć wyzwanie i zmierzyć się z botwinką ;) Przyznam, że nigdy specjalnie za nią nie przepadałam, ot co, młody burak w

Spektrum Smaku
Wegetariańskie cheeseburgery 207

Dziś zapraszam Was na domowy fast food w wersji wegetariańskiej. Burgery wyszły mi wyjątkowo pyszne, szkoda tylko, że zastała mnie ciemność przy robieniu zdjęć. Ale liczę

Mienta blog
Pierś kaczki w pomarańczach i mandarynkach 178

wyczyniają z piersią z kaczki. Jeśli spodziewacie się, że zamawiając pierś dostaniecie ją w całości, to srogo się możecie pomylić. Moją ulubioną formą podania są trzy kwadraty i rozrzucone warzywa. Płacicie za 3 kwadraciki, a nie za całą pierś. Kaczka w pomarańczach jest dobrym pomysłem, jeśli chodzi o niedzielne obiady, proszone kolacje i inne okazje, podczas których fajne jest podać(...)Pierś kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię, skórą do dołu, wytapiający się tłuszcz dodatkowo nawilży mięso i wyeliminuje inne tłuszcze do smażenia. Pierś rumienimy z każdej strony i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 80 stopni na 2 godziny. Jeśli nie lubicie różowej kaczuchny to temperatura 160 stopni i 35 minut. Ja wkładam do piekarnika pierś razem z patelnią, na której się

ladykitchen
nadziewany patison 184

Oj kocham naszą działkę, można na niej w tej chwili spokojnie wypoczywać. Jedną rzeczą, którą należy robić to podlewać i zbierać. A że my jako ogrodnicy

Gotowanie z pasją
Pikantne piersi z kaczki z sosem wiśniowym, grzybami shimeji, kaszą i sałatką 242

Czy kuchnia tradycyjna musi być nudna? Zdecydowanie nie! Z olejem Wielkopolskim udowadniam, że tradycyjne danie można przygotować w zupełnie innej odsłonie. Pikantne piersi z kaczki podane

Passions hobbies life
Zielona tarta 186

Bo dawno tarty nie było W zasadzie to miałam ogromną ochotę na brukselkę, szpinak, no i …. tartę. Połączyłam wszystkie moje „ochoty”, dodając orzechy

gutfut
Wytrawny chleb z cukinią na drożdżach 119

Pyszny, nieco wilgotny i bardzo długo utrzymujący świeżość chleb. Z dodatkiem dużej ilości nasion słonecznika i czarnym sezamem z zewnątrz. Mocno chrupiąca skórka i bardzo mięciutkie

Mango Papaja
Łosoś pieczony w folii 364

Kiedyś bałam się przyrządzania ryby i wydawało mi się to bardzo skomplikowane. Odkryłam jednak sposób na pieczenie ryby w folii. Muszę powiedzieć, że tak przygotowana ryba

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Cygara z mięsa mielonego ze szparagami gotowanymi na parze 205

Kolejne danie ze szparagami. Tutaj raczej jako dodatek, ale równie ważny. Przepis na "cygara" wzięłam z inspiracji z Biedronki. Bardzo dobry jest także sos na bazie

Pasja Smaku
Dyniowe bagietki z rozmarynem i żurawiną 191

Chleb z dodatkiem surowych warzyw lub owoców jest bardzo puszysty i wilgotny. Chleb dyniowy bez wątpienia do takich wypieków należy. Wczoraj upiekłam rustykalne dyniowe bagietki z rozmarynem i żurawiną. Dodałam utartą na grubych oczkach surową dynię…tak wciąż walczę z tą samą dynią Crown Prince, ale już powoli ją wykańczam. Niedługo będę musiała zrobić nowe zapasy, zwłaszcza(...)złóż ciasto i odczekaj 10 minut. Podziel ciasto na równe porcje i uformuj bagietki. Oprósz z wierzch mąką, przykryj ściereczką i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na 40 minut. Nagrzej piekarnik na 250ºC, u mnie termoobieg i piecz bagietki przez 10 minut. Po 10 minutach obniż temperaturę do 225ºC i piecz jeszcze przez 15 minut. Podczas pieczenia spryskaj bagietki wodą

codojedzenia
Klopsy wołowe 286

rodzaju klopsy, mielone kotlety i im podobne potrawy są dość popularne w naszym kraju. Zazwyczaj przyrządzamy je z wieprzowiny lub drobiu i podajemy z różnego rodzaju surówkami, mieszankami gotowanych warzyw czy ziemniakami. W tym miejscu zaproponuję swego rodzaju kombinację naszej polskiej (czy choćby tylko spolszczonej) tradycji kulinarnej z potrawą inspirowaną przepisem jaki swego czasu napotkałem w książce Podróże kulinarne – Kuchnia(...)dość silnym ogniu rozgrzewamy 4 łyżki oliwy i dokładnie obsmażamy klopsy ze wszystkich stron przez 3-4 minuty, do zarumienienia, aby możliwie szczelnie „zamknąć” mięso. Klopsy wkładamy niezwłocznie do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni, najlepiej na blasze lub płaskiej brytfannie, początkowo szczelnie przykryte np. folią aluminiową. Pieczemy przez 45 minut. Na 10 minut przed końcem usuwamy przykrycie, i odwracamy

Kulinarna Pokusa
Biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie 177

Biała kiełbasa to jedna z moich ulubionych. Najbardziej oczywiście lubię tę przygotowaną w domu, gdyż zawsze jest idealna smakowo czyli taka jaką lubię :) Jednak są dni

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania