warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:318/434)

Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku! 118

piersi z kurczaka, posmaruj marynatą i owiń boczkiem.   Dno naczynia do pieczenia wysmaruj pozostałą marynatą, ułóż w niej przygotowane wcześniej mięso. Włóż do piekarnika w 2/3 wysokości, piecz 20-25 minut, aż boczek się zarumieni.   W trakcie pieczenia przygotuj sos czosnkowy. W miseczce wymieszaj majonez kielecki, sok z cytryny(...)pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem oraz sosem czosnkowym.   Jeżeli szukacie innego fajnego przepisu na pierś faszerowaną to polecam Pierś faszerowaną serem i warzywami (link)   Tym czasem wypróbujcie Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym , będziecie zachwyceni. Zwłaszcza, że przepis przygotowany jest w formie „krok po kroku, co znacznie ułatwia zadanie

kuron.com.pl
JABŁKA POD KRUSZONKĄ / APPLE CRUMBLE 205

Dzisiaj byłam na straganie i dopadła mnie jesienna aura! Było tyle pięknych sezonowych warzyw i owoców, którym nie mogłam się oprzeć… Teraz mam zrobione zapasy na jakiś czas. Kiedy dni stają się coraz chłodniejsze, wieje silny wiatr, liście spadają z drzew, pada deszcz człowiekowi nie zawsze chce się wyjść z domu. Skoro jednak mamy w nim siedzieć, to najlepiej(...)kruszonkę i uformować równomiernie. Piec w temperaturze 180 na funkcji grzania góra i dół przez 30 minut. W niektórych przepisach czas oczekiwania to 45 minut więc może zależy od piekarnika. Najlepiej deser obserwować po upływie pół godziny i wyciągnąć kiedy ładnie się zarumieni, a jabłka zaczną puszczać sok i delikatnie bulgotać. Przełożyć na talerz i dodać ulubione dodatki. U mnie

kuchniabellissima.wordpress.com
Szybka zapiekanka z warzywami i prażoną cebulką 152

największą ilością warzyw. Czyż taka zapiekanka nie wygląda apetycznie? Moją warzywną zapiekankę urozmaiciłam w pyszną prażoną cebulkę od Rafex . Idealnie komponowała się z resztą składników. Szybka zapiekanka z warzywami i prażoną cebulką 2016-04-18 00:33:22 Write a review Save Recipe Print 3230 calories(...)grube paski i układamy skośnie na całej długości zapiekanki. Można również zetrzeć ser na tarce na grubych oczkach i posypać nim zapiekanki. Tak przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, tylko na czas stopnienia sera. Jeśli bagietki nie są dość chrupkie można włożyć je go piekarnika wcześniej (zanim nałożymy wszystkie składniki) na parę minut w celu podpieczenia

Słodkie okruszki
Baba drożdżowa z ziemniakami. 177

warzywa nadają się świetnie do słodkich wypieków wiadomo od dawna . Marchew , dynia , buraki , cukinia a nawet nasze poczciwe ziemniaki znajdują swoje miejsce w deserach. I właśnie z tymi ostatnimi upiekłam dziś drożdżową babę. Ziemniaki po upieczeniu nie są wyczuwalne , a nadają babce odpowiedniej wilgotności . dzięki temu dłużej pozostaje świeża. Składniki : 200 g rozgniecionych na purre ziemniaków (ok 3- 4 średniej(...)początkowo ciasto było oporne i nie chciało rosnąć ale po jakimś czasie ruszyło pięknie w górę. Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Wstawić do zimnego piekarnika i nastawić pieczenia na 170'C Piec ok 45 min  , Sprawdzić patyczkiem czy ciasto już jest gotowe. ( patyczek wbity w cisto po wyjęciu będzie suchy ) Po wystudzeniu cisto można

Malinowa Kawiarenka
Filety z pieczoną papryką 165

Bardzo często na moim stole pojawia się pieczona papryka – uwielbiam ją. Jeśli połączyć ją z pysznym mięsem mamy obiad idealny. Dzisiejsze danie więc dla mnie

Smaki Na Talerzu
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 112

W lecie przyrządzam zdecydowanie mniej wegetariańskich kotletów niż jesienią i zimą. Gdy ostatnio zostało mi z obiadu kilka ugotowanych ziemniaków, postanowiłam zrobić z nich kotleciki z

Mienta blog
Tartaletki makaronowe 211

Makaron w formie tartaletki? Czemu nie. Wyszła naprawdę ciekawa, smaczna i szybka przekąska (lub śniadanie). Jedyną czasochłonną czynnością było wyłożenie i przycięcie makaronu we wgłębienia boków

Oryginalny smak
Pumpkin Pie 184

już kiedyś pisałam, dynia to wspaniałe warzywo i można przygotować z niej praktycznie wszystko - dodawać do dań wytrawnych jak i słodkich. Dziś postanowiłam przygotować takie słodkie danie - tradycyjne, amerykańskie ciasto z dynią - pumpkin pie. Pisałam wielokrotnie, że wypieki słabo mi się udają, jednak staram się, próbuję i piekę łatwiejsze ciasta. Pumpkin pie z pewnością się do nich zalicza, ciasto(...)papierem do pieczenia, wysypać kamykami do pieczenia lub grochem/fasolą. Piec 15 minut w 180 stopniach, po tym czasie zdjąć obciążenie i piec kolejne 10 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika i przestudzić. Nadzienie - W misce rozbełtać jajka, dodać mus z dyni. W niewielkiej miseczce wymieszać cukier z przyprawami i solą, dodać do musu i dokładnie wymieszać, wlać mleko skondensowane

Codzienne Gotowanie
Papryka faszerowana soczewicą i kaszą jaglaną 168

Pyszny pomysł na bezmięsny obiad, choć dzięki soczewicy nie pozbawiony białka :) Farsz z kaszą jaglaną jest pyszny i sycący, koniecznie wypróbujcie przepis! SKŁADNIKI (na 4 porcje

Moje Kuchenne Rewelacje
granola rabarbarowa 158

Dalej pozostajemy w klimacie rabarbarowym...Tym razem granola. Założę się, że takiej jeszcze nie jedliście ;) Jest idealna na letnie śniadanie - z jogurtem lub mlekiem. p.s. po

chili & sugar
Tarta z czarną soczewicą i marchewką. 143

Tart with black lentils and carrots. Składniki. 100 g sera twarogowego 200 g mąki pszennej 100 g soczewicy czarnej 1 szklanka bulionu warzywnego 6 marchewek (50

Kulinarny karnet Christophera
Grillowany filet z łososia w włoskiej kapuście. 149

Grilled salmon fillet in Italian cabbage. Składniki. 40 dag filet z łososia przyprawa do ryb 0,5 cytryna 4 ziemniaki 100 ml. śmietana 36% 1 żółtko

Kulinarny karnet Christophera
CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM 161

Rabarbar jest przez krótki czas. Korzystajmy więc z tego kwaśnego i zdrowego warzywa. O jego właściwościach pisałam w poście rabarbarowe ciasto z maślanką  Ciasto drożdżowe   jest ciastem, które smakuje chyba wszystkim. Długo zachowuje świeżość, pachnie cudownie i  można do niego dodawać dowolne sezonowe owoce. Polecam  je z białym serem.  strucla serowa PRAŻONYMI JABŁKAMI BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ(...)ciasto wyłożyłam rabarbar. Można powtykać go głębiej.  Jeśli macie czas - ciasto  może jeszcze postać aby urosło. Posypałam wszystko przygotowaną wcześniej kruszonką. Wstawiłam ciasto do nagrzanego wcześniej piekarnika do 180 stopni na około 50 minut. Ciasto może wyrosnąć nierówno.Może być pofalowane. Zazwyczaj mniej owoców jest na bokach. Możecie po wystudzeniu posypać je cukrem pudrem. Smacznego! Ładnie wygląda również

potrawyregionalne
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i chorizo 112

Aromatyczna, rozgrzewająca zapiekanka na bazie dzikiego ryżu, delikatnego kurczaka, niezwykle pachnącej tradycyjnej hiszpańskiej kiełbasy chorizo i bukietu rozmaitych warzyw w każdej postaci to świetna propozycja pełnowartościowego, pysznego i sycącego dania. Składniki: 300 fileta z kurczaka 100g kiełbasy chorizo w plastrach 100g dzikiego ryżu 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka konserwowej kukurydzy 100g czerwonej papryki 100g zielonej papryki 150g mini kulek(...)wymieszać, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, ułożyć paski chorizo, posypać czerwoną i zieloną papryką, a na wierzchu ułożyć pokrojone w ćwiartki kulki mozzarelli. 8. Piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez około 20-25 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto cukiniowe z kaszą orkiszową, bobem i kalafiorem 173

warzywami została połączona i dużą ilością świeżych ziół doprawiona. Całość upieczona i do zjedzenia, na gorąco gotowa. To takie moje ciastowe eksperymentowanie, ale w 100% zostało wykonane zadanie. Letnie, warzywa i zioła wykorzystałam, z kaszą zmieszałam, ciasto wyczarowałam i smakiem rodzinę oczarowałam.   Składniki na okrągłą formę o średnicy ok. 26 cm: 200 g kaszy orkiszowej  pełnoziarnistej(...)Następnie wsypujemy kaszę, mieszamy, dodajemy połówki bobu i ponownie, delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do przygotowanej formy, wyrównujemy i na całej powierzchni układamy kalafiora, różyczkami do góry. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. na dolną półkę. Wierzch przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 min. 10 min przed końcem pieczenia, zdejmujemy papier. Ciasto przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Moniki Smakołyki
Pizza orkiszowa z kurczakiem 222

Ilość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 2h Składniki: Ciasto: – 160 g mąki orkiszowej typ 650 + do podsypania – 140 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej – 5g

Podwójnaporcja
ROLADKI Z INDYKA Z WARZYWAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 293

Już na sam widok zdjęcia cieknie ślinka, prawda?! Dziś zapraszam Was na przepyszne roladki z indyka! Nadziewane w środku warzywami i zapieczone w cieście francuskim tworzą fantastyczne danie, którego nie powstydziłaby się dobra restauracja. Są świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i np. imprezowe danie. Podane z ulubioną, lekką sałatką albo sosami ( czosnkowy pasuje rewelacyjnie! ) zachwycą podniebienia nawet najbardziej(...)pieprzu. Na mięso nakładamy farsz, zwijamy ciasne roladki i zawijamy pokrojonym w paseczki ciastem francuskim tworząc dekoracyjny wzór. Całość smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 25 minut ( do zezłocenia! ). Uwaga! * Mięso musi być odpowiednio cienko rozbite, tak by mieć pewność , że roladki będą miały szansę upiec się w piekarniku zanim ciasto francuskie będzie spieczone

Ostra na Słodko
Lazagne z brokułami i szynką. 207

 Uwielbiam makarony ale o tym już kiedyś pisałam. Lazagne też uwielbiam! pyszny sos, domowy makaron, brokuły, szynka - pycha! kto chętny?!     Składniki; 15 dag

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta rabarbarowa z sosem jogurtowym 121

Rabarbar. Pyszne sezonowe warzywo, jedno z naszych ulubionych. Ale nie należy go jeść zbyt dużo. Bo z jednej strony zawiera duże ilości witaminy A, C, E, potasu, kwasu foliowego, błonnika, żelaza, fosforu, magnezu, sodu i sam nie wiem co jeszcze, ale z drugiej strony zawiera również szkodliwy kwas szczawiowy. Dlatego też raczej nie jest wskazany dla osób chorych na nerki(...)schłodzi to wałkujemy je przez folię spożywczą, wykładamy nim nasmarowaną masłem formę do tarty i wylepiamy dokładnie. Spód miejsce przy miejscu nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy. Na podpieczonym spodzie układamy kawałki rabarbaru. Polewamy sosem i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po przestygnięciu posypujemy cukrem

Marder&Marder Manufacture
Gołąbki VEGE z kapusty pekińskiej. 157

koniec dodając grzybowy sos sojowy kilka kropel i świeżo mielony pieprz. W miedzy czasie nastawiamy ryż i gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Po ugotowaniu ryżu mieszamy składniki z warzywami i dodajemy imbir, tymianek oraz pokrojoną w drobną kosteczkę papryczkę chili. Farsz mamy gotowy :) Teraz przechodzimy do trudniejszej części pracy. Żarcik :P Może nie tyle trudniejszej co nieco pracochłonnej. Musimy(...)się liście odpowiedniej wielkości, aby można było zrobić z nich gołąbka. Pozostałych liści nie wyrzucamy ! Zrobimy z nich super surówkę do gołąbków. Gołąbki układamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C, i dusimy ok. 15-20 min. Dobrze jest przykryć blaszkę folią aluminiową, którą nakłuwamy nożem, aby woda mogła odparowywać. Gotowe gołąbki podajemy z surówką (przepis poniżej

vegetanie
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus 141

Okres szału na cukinie dobiega już końca, ale mamy jeszcze kilka pyszności z tym warzywkiem  Cukinie faszerowałam już różnymi farszami. Ta z

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - papryki faszerowane 175

Póki jeszcze papryka świeża jest w dobrej cenie postanowiłam zrobić papryki faszerowane trochę takim jakby gołąbkowym farszem, bo ryżem i mięsem mielonym. Aby danie było jak

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania