warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:325/434)

Bagietki faszerowane wg Aleex 140

czerwiec to dla mnie bardzo trudne miesiące. Na straganach mnóstwo świeżych owoców i warzyw, aż się prosi, by wykorzystać je w kuchni. Na blogach kuszą dania z truskawkami, a ja nie mam czasu ich przygotować, ponieważ siedzę w pracy po kilkanaście godzin. W maju i czerwcu młodzież zdaje egzaminy – maturę i egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodach. Muszą się one odbyć(...)sera. Wymieszać. 7. Jajko rozkłócić dokładnie w miseczce, wlać je do farszu i dokładnie wszystko wymieszać. 8. Bagietki wypełnić farszem. Wierzch posypać startym żółtym serem. 9. Bułeczki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 6-7 minut. Można je zawinąć w folię i zapiekać na grillu. 10. Podawać gorące. Smacznego. Przepraszam za jakość zdjęć, ale jeden z moich

W mojej kuchni
Wegański quiche z suszonymi pomidorami 139

mnie test czyli masa to quiche’a. Moja ulubiona potrawa z czasów wegetariańskich, wystarczyło zagnieść kruche ciasto, wymieszać jogurt z jajkami i zalać tą masą jakiekolwiek podduszone warzywa, pół godzinki i obiad był gotowy, po przejściu na weganizm sprawa się trochę skomplikowała, ale na szczęście odkryłam jogurt wegański i znowu będę mogła robić nieskończenie wiele wariacji na temat quiche(...)kleić dodatkowo zwiąże masę (nie przejmować się tym;-). Foremki napełnić wypełnić masą i piec w temp. 200 c około 30 minut, tak aby ładnie się przyrumieniły, po wyjęciu z piekarnika odczeka c aż przestygną i masa jeszcze bardziej się zwiąże. Ja najbardziej lubię quiche na zimno, a już w ogóle genialny jest na drugi dzień po pogrzaniu. te zdjęcia robiłam

greenscarf
Faszerowane bakłażany z komosą ryżową, tofu i warzywami 124

unieszkodliwiają wolne rodniki i chronią przed nowotworami. Z kolei komosa ryżowa to jedno z najlepszych źródeł pełnowartościowego białka, zdrowa alternatywa dla białka zwierzęcego, ponieważ zawiera komplet aminokwasów egzogennych. Pozostałe warzywa, które dodamy to farszu dostarczą nam dodatkowych witamin i minerałów, no     i oczywiście doznań smakowych :) Ja wybrałam dziś paprykę żółtą czerwoną, pieczarki,  cebulę i wędzone tofu(...)Posypujemy wcześniej uprażonym słonecznikiem lub migdałami.   Natka pietruszki lub kiełki również mile widziane. ·     Podajemy od razu, danie można też przygotować z wyprzedzeniem i odgrzać w piekarniku. Smacznego

Roślinna - blog wegański
Empanadas z pieczoną dynią i chorizo 181

tuńczyka i pomidorów (w tym wpisie poczytacie też o tradycjach z związanych z tym daniem), ale do wnętrza można włożyć prawie wszystko - mięso, wędzonego dorsza, sardynki, chorizo, grzyby czy warzywa. Moje empanadas nadziałam pieczoną dynią, którą zaostrzyłam kiełbasą chorizo i chilli, a przełamałam dodatkiem cynamonu. Nie jest to może typowa dla kuchni hiszpańskiej kombinacja, ale okazała się naprawdę pyszna(...)Gotowe ciasto uformuj w kulę, przełóż do miski, przykryj folią i wstaw do lodówki na 2 godziny lub całą noc.Z dyni usuń pestki, ułóż na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piecz przez ok. 30 min, aż miąższ będzie miękki. Wyjmij z piekarnika i przestudź. Usuń skórkę i miąższ, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miski.Cebul

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasztet z soczewicy i batata 96

Warto czasem odpocząć od mięsa i zjeść coś lżejszego,ale też pożywnego.  Zwykle dla zdrowia zaleca się wprowadzenie do codziennego menu większej ilości warzy co

Bon appetit mon amie
Tarta z kurczakiem i brokułami 350

Kolejny raz zabrałam się za zrobienie tarty na słono. Poprzednia nie była zła ale chciałam żeby kolejna była jeszcze lepsza. Przepis na ciasto lekko zmodyfikowałam i

Kuchenne Wariacje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami 143

Sezon na cukinie w pełni zatem u nas w kuchni znowu ona zawitała. Tym razem cukinię faszerowaliśmy mięskiem mielonym Składniki: - 250 g mięsa mielonego z łopatki

Kuchenne Wariacje
Filet z dorsza w papilotach 129

Delikatny filet z dorsza z pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami, bazylią i serkiem pieczony w papilotach. Szczelnie zawinięte paczuszki z papieru do pieczenia zatrzymują wszystkie aromaty, dzięki

Oryginalny smak
Pstrąg łososiowy pod pierzynką z dodatkiem oleju rzepakowego. 223

Kolejne danie nie wymagające dużo pracy, a bardzo smaczne :) Ryba jest sycąca i można ją zjeść solo lub polecam podać pstrąga w towarzystwie z sałatką ze świeżych warzyw oraz chrupiącą bagietką. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Przygotowaną pastę równomiernie rozprowadzamy na chlebie przykrywającym rybę. Tak przygotowanego pstrąga wstawiamy na godzinę do lodówki.  Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik z termoobiegiem), pieczemy około 40 minut. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Symfonia smakowa
Kurczak po marokańsku 406

znajomego, który praktycznie nie jada warzyw, z mięs tylko kurczaka i nie uznaje większości przypraw oraz nie lubi, żadnych eksperymentów w kuchni… Żal mi trochę człowieka… Na szczęście to nikt z bliskich znajomych… ufff. Ja jestem zupełnym kulinarnym przeciwieństwem tego kogoś i zupełnie nie wyobrażam sobie, żeby na całe życie zamknąć się w kilku smakach. Lubię poznawać(...)bulionu – dobrze wymieszać i dopiero dodać i obtoczyć mięso w marynacie.3. Naczynie z mięsem wstawić do lodówki, na kilka godzin a najlepiej na całą noc.4. Wstawić mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 min po czym wyjąć, podlać bulionem i dalej piec ok. 1 godziny, kilkakrotnie odwracając mięso aż się ładnie zrumieni i będzie mięciutkie.Smacznego

UgotujmyTo.pl
Papryka faszerowana 2172

Lato jest wspaniałe, mimo upałów, daje nam tyle warzyw i tyle możliwości kuchennych!:) Niech się nie kończy!:)  Długo zbierałam się do faszerowanej papryki, najpierw brak czasu, potem odstraszyła mnie cena, ale w końcu się udało ;) Powyższe zdjęcie jest jeszcze przed pieczeniem. Jeśli chcesz zrobić szybki i efektowny obiad, to jest to pomysł w sam raz dla Ciebie.  Należy(...)nakładamy po kawałku masła i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy serem i pieczemy jeszcze 10 minut na opcji termoobiegu.Gotowe! :)Ps. Jeśli po zajrzeniu do piekarnika wydaje Wam się, że papryka jest jeszcze mało spieczona można potrzymać ją dłużej. Według mnie mojej przydałoby się jeszcze z 10 minut

Czerwona Porzeczka
LEŚNY MECH 134

Zielone ciasto szpinakowe z gwarantowanym efektem wow. Przełożone dżemem porzeczkowym oraz warstwą bitej śmietany i świeżych owoców - malin, truskawek, borówek. Pyszne, nawet dla osób, które nie

cool and minty
Cukinie faszerowane mięsem z indyka i kaszą jaglaną 132

Bardzo lubię faszerowane warzywa. Mają tyle wspaniałych smaków, można przyrządzać je na wiele sposobów i wyglądają niezwykle atrakcyjnie na stole. Cukinie zazwyczaj przygotowuje się z tych najbardziej znanych odmian, podłużnych. Ostatnio kupiłam cukinie okrągłe. Zrobiłam pyszny farsz i nadziałam nim te kształtne bombeczki.   Zobaczcie jak wyglądają i zróbcie, żeby przekonać się jak smakują Składniki: 4 okrągłe cukinie(...)Gotowałam około 10 minut, żeby zmiękły. Cukinie obrałam w paseczki, żeby były bardziej miękkie. Wyłożyłam na tacę do góry dnem, żeby ociekły z wody. Naczynie do zapiekania wysmarowałam olejem. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 ° C. Cukinie wypełniłam farszem. Lekko uklepałam łyżeczką i ułożyłam w naczyniu do zapiekania.   Obok ułożyłam kapelusiki. Wstawiłam do gorącego piekarnika na około25 minut. Kiedy cukinie

Kuchnia u Krysi
Słodkie bułki z porzeczką, budyniem i kruszonką 149

Uwielbiam lato ! Za pogodę, za to,` że wszędzie jest tak zielono i kolorowo, za owoce i  warzywa po które mogę wyjść do ogródka, a nie muszę biec do sklepu i jeść te nafaszerowane chemią. Po prostu za WSZYSTKO ! Dzisiaj podaję Wam przepis na słodkie bułeczki z czerwoną porzeczką. W sumie sezon na nią już się skończył, ale w zamrażarce(...)porzeczki.Przygotowujemy kruszonkę : Masło siekamy nożem z resztą składników, a następnie całość szybko wyrabiamy palcami. Posypujemy nią bułeczki.Brzegi bułek smarujemy mlekiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 st C piekarnika. Pieczemy 15-20 min.Smacznego

charlotte gotuje
Drożdżowe ciastka z dziurką oraz "Szukaj mnie wśród lawendy 2." 111

wiem, jak u Was, ale u mnie zostało sporo niewykorzystanych przetworów z poprzedniego roku, a tu zbliża się sezon na tegoroczne owoce i warzywa. Trzeba zatem opróżniać słoiki, by można w nie było schować nowe przetwory. Stąd pomysł na wykorzystanie zapasów marmolady z pigwowców oraz mojego zeszłorocznego hitu - dżemu z mirabelek i jabłek. Składniki (na ok. 25 ciastek(...)wodą - w jednej partii ciastek tego smarowania zabrakło, żeby odróżnić nadzienie). Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem. Pozostawić je na ok. kwadrans do lekkiego wyrośnięcia. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Upieczone ciastka wykładać na kratkę.  ----- Podobne: Drożdżowe rogaliki z marmoladą Serowe wiatraczki ze śliwką Poskręcane drożdżówki z nadzieniem Dziś kontynuacja trylogii "Szukaj mnie wśród

Weekendy w domu i ogrodzie
Quiche serowo-cebulowy z kurczakiem 127

Jako typowy Polak jestem przeogromnym fanem cebuli i wszystkich potraw, które zawierają to warzywo. Jako typowa kobieta uwielbim quiche i tary. Kiedy więc zobaczyłam w gazecie przepis na Qiuche serowo-cebulowy koniecznie musiałam go zrobić. Przy kolejnych próbach nieco modyfikowałam przepis, aż doszłam do ideału. Quiche proponowany przeze mnie zawiera cebulę, mięcho oraz smakowite sery. Całość tworzy przepyszną kompozycję! Potrawa(...)następnie wykładamy formę do tarty. Nakładamy na nią kawałek papieru lub folii i wrzucamy obciążniki (jeśli nie mam specjalnych kulek do pieczenia to wysypujemy np. fasolą). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i zdejmujemy obciążenie. Wstawiamy ponownie na 10 minut. Kiedy nabierze złotej barwy wyjmujemy i posypujemy serami, na to wykładamy

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania