warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:321/434)

Muffiny dyniowe z serem 123

piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę słodkich ciast. Muffinki z przepisu poniżej urozmaiciłam białym serkiem. Dynia i ser smakowo połączyły się bardzo fajnie. Jeśli zdecydujecie się(...)wypełniać masą dyniową. W środku każdej z foremek łyżeczką rozgarnąć na boki masę dyniową i włożyć w pustą przestrzeń masę serową. Muffiny piec przez 25 do 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza. Smacznego! Muffiny dyniowe z serem Wskazówki. Biały ser można zastąpić serkiem kremowym ale trzeba uważać, gdyż ma on wolniejszą konsystencję niz ser biały. The post

mecooks
Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami i sosem z gorgonzoli 147

Pyszna i pożywna sałatka z sałatą lodową, pieczoną piersią kurczaka, awokado, pomidorkami truskawkowymi i uprażonymi orzechami włoskimi. Całość polana sosem z gorgonzoli z dodatkiem czosnku niedźwiedziego

Oryginalny smak
Kalarepki faszerowane mięsem i warzywami 96

Dziś mam dla Was zaległy przepis na kalarepki , które pokazywałam jeszcze przed wyjazdem na wakacje!Danie łatwe … szybkie i niesamowicie smaczne!Farsz jest niezwykle sycący

Ostra na Słodko
Frajda w kuchni, czyli dzieci gotują 113

lepiej robić kulki z ciasta albo ugniatać podpłomyki. Zapraszając maluchy do wspólnego gotowania, dobrze jest uwzględnić liczne potknięcia. Jak rozlane mleko czy olej, jak mąka wysypana na podłogę, jak warzywa zanurzone w cukrze lub nabite na klocki. Dzieci są mistrzami w takich oryginalnych kompozycji. Lepiej więc wybrać dania, które nie wymagają drogich produktów. No i oczywiście trzeba mieć oczy wokół(...)wysmarowanej olejem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę 10 minut. Po wyrośnięciu, dzielimy ciasto na 8 części i formujemy okrągłe bułeczki, które umieszczamy na blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, powierzchnią dłoni spłaszczamy każdą bułeczkę, następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 40 minut. Bułki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez

KulinarneImpresje.pl
Najlepsze razowe bułeczki do burgerów 154

nową obsesję. Już zdążyłam upichcić kilka blach i zamrozić kilka tuzinów. Są taaaakie dobre! W połączeniu z upieczonym, dobrze przyprawionym kurczaczkiem lub domowymi burgerami i mnóóóóstwem warzyw- nie do podrobienia.  Przepis pochodzi z New York Timesa, gdzie szefowie restauracji z Los Angeles dzielą się swoimi najlepszymi dziełami. Ja tylko troszkę go podrasowałam do swoich potrzeb i upodobań. I już(...)posyp delikatnie mąką. Ułóż na niej kulki ciasta, zachowując spore odstępy. Przykryj luźno bułeczki folią plastikową i odstaw do wyrośnięcia na kolejną godzinę lub dwie.   Na dole piekarnika postaw duży garnek z wodą. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Roztrzep drugie jajko z 1 łyżką wody i posmaruj nim wierzch każdej bułeczki. Posyp bułeczki sezamem i piecz około

Gotowanie to kochanie
CIASTECZKA BURACZANE Z ZIARNAMI, NA MĄCE JAGLANEJ 214

więc te ciasteczka bardzo do nas przemawiają... Wam również polecam bo są przepyszne i bardzo zdrowe. Buraki są w nich tak naprawdę niewyczuwalne, a zawsze to kolejna porcja warzyw w naszym menu. Idealne na drugie śniadanko lub na podwieczorek. U nas były pieczone już dwa razy, wszystkim bardzo smakowały. Za drugim razem dodałam do nich jeszcze orzechy laskowe(...)połowę z orzechami (wówczas 30g) a drugą połowę bez. Jedna i druga wersja jest przepyszna.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta i formujemy ciacha. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170* (termoobieg), ok.45 minut. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia na blaszce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
CIASTO DYNIOWE Z MIGDAŁAMI 147

   Kolejny udany wypiek z gazetki Kuchnia Wyjątkowych Smaków. To ciasto zauroczyło nas najpierw swym wyglądem (moje Dziecię koniecznie chciało, by jej przygotować właśnie to

Smaczne Zdrowe
Marchewkowe batony z bakaliami czyli idealny lunch kids do szkoły 103

pory była przeze mnie zapomniana, rzadko stanowiła główny składnik potraw i nie była zbyt często motywem przewodnim w moich daniach. Od dziś się to zmieni. To cudowne warzywo nadaje się zarówno do wytrawnych, jak i słodkich dań. Jej smak świetnie podkreślają takie przyprawy jak cynamon, gałka muszkatołowa czy chili lub kardamon.  Marchewkowe batony to świetny pomysł na lunch, który(...)jaja, miód, olej, sok z marchwi oraz puree z marchwi. Suche składniki dokładnie mieszamy z mokrymi i przekładamy do formy (do pieczenia) wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Batony pieczemy w piekarniku przez 60 minut, następnie studzimy i kroimy w prostokąty. Przechowujemy do 2-3 dni. Smacznego, Klaudia. *Puree z marchwi: 2 marchewki gotujemy

Mango Papaja
Puree z dyni 134

dyni to jeden podstawowych składników jesiennych wypieków. Co prawda puree można kupić w słoiku lub puszcze, ale samodzielne przygotowanie jest bardzo proste. Dynię należy upec w piekarniku, a później zmiksować – dokładny przepis poniżej. Do przepisu nadaje sie każdy rodzaj dyni jadalnej, ale moim zdaniem najlepiej smakuje ta ekologiczna wychodowana w przydomowym ogrodzie(...)Pokroić dynię w cwiartki 2. Wydrażyć środek dyni za pomocą łyżki 3 Upiec dynię w 180 stopniach 4. Opcjonalnie pozbyć się skóry 5. Przełożyć do blendera 6. Zmiksować warzywo na jednolitą masę 7. Wykorzystać do zrobienia np. ciasta 8. Zagotować celem późniejszej pasteryzacji 9. Umyć słoiki 10 Przełożyć ciepłe puree do słoików 11 Słoiki zapasteryzować 12. Odwrócić słoiki do góry

KuchniaWeDwoje.pl
Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora 180

Delikatne piersi kurczaka nadziewane jagodami goji i orzechami nerkowca, które nadają mięsu nutkę słodyczy oraz aromatycznym szafranowym purée z kalafiora. Połączenie tych smaków okazało się strzałem

Oryginalny smak
zwykła kanapka...inaczej (vegan) 153

Kanapki nie muszą być nudne! Kto powiedział, że kanapka to rozkrojona na pół bułka, czy kromka chleba z dodatkami? Dzisiaj proponuję Wam odejście do klasyki i

chili & sugar
JESIENNE CIASTO DYNIOWO-KOKOSOWE Z ANANASEM I SŁONECZNIKIEM 202

Pachnące cynamonem, aromatyczne, typowo jesienne ciasto dyniowo-kokosowe z ananasem i słonecznikiem. Ciasto, które w jesienne, chłodne dni doskonale smakuje z kubkiem gorącej herbaty:) Jest ciężkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Papryka faszerowana ryżem i kurkami 163

Mamy sezon grzybowy. A ja  mam dla Was paprykę faszerowaną ryżem i kurkami, a całość podana z sosem pomidorowym. Pyszne danie, na które warto się

O kuchni z uczuciem
SERNIK DYNIOWY 166

   Sezon dyniowy uważam za otwarty. Choć nie jesteśmy wielkimi fanami dyni, to jednak niekiedy ją jadamy. W tym roku był już sernik dyniowy i

Smaczne Zdrowe
MAKARON ZAPIEKANY Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, BROKUŁAMI I MOZZARELLĄ 135

Zapraszam dziś na pyszną zapiekankę z makaronem. Pyszne danie wegetariańskie z wędzonym łososiem i brokułami. Idealnie nadaje się na obiad,kolację czy spotkania w gronie przyjaciół

potrawyregionalne