tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:11/34)

Ziołowe trójkąty z polenty z pastą tuńczykową 118

odstawiamy do wystudzenia. Gdy będzie zimna wkładamy ją do lodówki na całą noc. Następnego dnia robimy pastę.  Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy. Polentę delikatnie wyjmujemy na deskę, kroimy w trójkąty, smarujemy pastą, ozdabiamy oliwkami, rukolą i natką pietruszki. Gotowałyśmy wspólnie z blogami: Z chaty

Kulinarne przygody Gatity
SZYBKA SAŁATKA Z KASZY BULGUR I TUŃCZYKA 310

ugotowanej kaszy bulgur puszka tuńczyka w oleju mała puszka kukurydzy (200g) 2-3 ogórki konserwowe sól pieprz Wykonanie: Ugotowaną kaszę wsypujemy do miski, dodajemy tuńczyka wraz z olejem, kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego. Solimy, pieprzymy do smaku. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby smaki się "przegryzły

Walijskie Pichcenie
Sałatka z tuńczykiem 137

cytryny sól, pieprz Tuńczyka odcedzić na sitku. Sałatę lodową porwać na kawałki. Pomidory pozbawić gniazd nasiennych i soku. W misce ułożyć sałatę lodową, tuńczyka i pomidory. Posypać pokrojonym szczypiorkiem. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Źródło

Moja Galeria Smaku
Sałatka makaronowa z brokułem i tuńczykiem 250

przelać zimną wodą. Brokuł umyć i również ugotować al dente, przelać zimną wodą i pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wsypać makaron, brokuła i tuńczyka (bez zalewy). Całość wymieszać ze sobą. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku

Ugotować
Przepis na… – Vitello tonnato, wykwintny smak Piemontu 183

filecików anchois 300 ml białego, wytrawnego wina oliwa z oliwek dwie cytryny łyżka kaparów sól, pieprz Do garnka wkładamy kilogram oczyszczonej cielęciny, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka (najlepiej świeżego, nie z puszki), poszatkowaną cebulę, fileciki anchois, doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy dwie szklanki białego, wytrawnego wina. Całość gotujemy na małym ogniu przez 70-90 minut uzupełniając odparowujące wino. Z garnka wyjmujemy mięso

Bon Ton Italia
Sałatka z ryżem i tuńczykiem 207

puszka kukurydzy lub marynowanej papryki 1 łyżeczka musztardy majonez sól pieprz Wykonanie: Ryż ugotować i ostudzić. Tuńczyka, kukurydzę lub paprykę odcedzić. Do ryżu dodać tuńczyka, kukurydzę lub pokrojoną w kostkę paprykę, majonez, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać

Mama Gotuje
Spaghetti z tuńczykiem, marchewką i mascarpone 172

podsmażać (około 2 minuty).Następnie dodać na patelnię mascarpone, poczekać, aż serek się rozpuści i całość dobrze wymieszać.Sos przyprawić solą i pieprzem.Do ugotowanego makaronu dodać sos, wymieszać i podawać gorące.SMACZNEGO!  Uwagi do przepisu:Ja dodaję tuńczyka w kawałkach w oleju, ale może być także rozdrobniony czy w sosie własnym.Przyjmuje się, że 100g makaronu surowego

Gospodyni Miejska
Dyniowa tarta ze szpinakiem i tuńczykiem 131

Farsz: 200 g mrożonego szpinaku w liściach 250 g tuńczyka (po odsączeniu) 250 g pieczonej dyni 4 ząbki czosnku 3 jajka kilka pomidorków koktajlowych przyprawy: sól himalajska, pieprz, curry, kurkuma, garam masala, słodka papryka Na niewielkiej ilości oleju kokosowego dusimy szpinak. Dodajemy do niego zgnieciony czosnek oraz przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, dodajemy łyżeczkę kurkumy, słodkiej papryki(...)oraz garam masali. Z 200 g dyni robimy purre, blendując upieczone kawałki. Jajka roztrzepujemy i mieszamy z dyniowym purre. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz łyżkę kurkumy. Na przestudzony, upieczony spód tarty przekładamy szpinak, na niego dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość zalewamy dyniowym purre z jajkami. Dekorujemy pomidorkami przekrojonymi na pół oraz paskami pieczonej dyni. Pieczemy przez 30 minut w temp

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami 74

pęczek szczypiorku wraz z cebulkami 2 szklanki mrożonego groszku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 ząbek czosnku 2 łyżki kaparów ½ łyżeczki czarnuszki 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku Ciasto : 480 g razowej mąki orkiszowej (ew. pszennej) ½ łyżeczki soli morskiej 1 jajko 170 g zimnego masła kilka łyżeczek lodowatej wody Dodatkowo: 1 roztrzepane jajko(...)cukinię kroimy w kostkę. Również wrzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minut. Dodajemy mrożony groszek i tuńczyka odsączonego z sosu. Kapary i czosnek siekamy i łączymy z resztą warzyw. Na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Całość przyprawiamy czarnuszką, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. (Pamiętajmy, aby warzywa były usmażone al dente , ponieważ w piecu staną się one bardziej miękkie). Przygotowanie

Food Square
Sałatka Maćka (z ryżem) 133

łyżki majonezu puszka tuńczyka w oleju sól pieprz Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pokroić cebulkę w małą kostkę. Odsączyć kukurydzę i fasolę. Dodać tuńczyka z zalewą. Wszystkie składniki połączyć razem, dodać majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem według uznania i ponownie dokładnie wymieszać

Karola gotuje
Makaron z pomidorami i tuńczykiem 135

oleju. Jak będzie szklista dodajemy pomidory z puszki. Całość dusimy aż sok z pomidorów odrobinę odparuje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną oregano. W międzyczasie gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Jak odparuje częściowo sok z pomidorów , dodajemy tuńczyka (razem z zalewą) i całość dusimy razem jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Na patelnię dodajemy makaron i całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z tuńczykiem, fetą i warzywami 139

niego kalafiora, pokrojoną cukinię i suszone pomidory. Zapiekłam w 180 stopniach jakieś 20 minut. Do upieczonych warzyw dodałam wcześniej ugotowany makaron, wymieszałam. Tuńczyka odsączyłam, fetę pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam do reszty, wymieszałam, doprawiłam solą i młotkowaną kolendrą z pieprzem. Przełożyłam do miseczek i na końcu dodałam pomidorki

kruche babeczki
Obiad w mgnieniu oka, czyli moja autorska kasza bulgur 96

przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili wrzuć pomidory na patelnię. 4. Poczekaj, aż utworzy się sos pomidorowy, dodaj jarmuż. 5. Następnie dorzuć tuńczyka. 6. Dodaj ugotowaną kaszę bulgur z vermicelli. 7. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. 8. Smacznego

Smiling Shrimp
ekspresowa sałatka z tuńczykiem 401

tarce o dużych oczkach. Na tarce o dużych oczkach ścieramy również ser żółty. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę i tuńczyka odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez oraz ketchup, doprawiamy solą i pieprzem

Domowy Smak Jedzenia
Obiad w 5 minut – Kuskus z tuńczykiem 257

pieprz do smaku   2 świeże ogórki 3 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka cienkiego szczypiorku szczypta soli Kuskus przesypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem (0,5 cm ponad poziom kaszy). Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. W tym czasie osączamy tuńczyka i kroimy ogórki które następnie mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i jogurtem. Gotowy kuskus mieszamy widelcem, dodajemy tuńczyka i doprawiamy

Mienta blog