puszka tuńczyka w oleju 1 opakowanie serka śmietankowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól pieprz listki natki pietruszki Wykonanie: Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy. Chleb lub grzanki smarujemy pastą, ozdabiamy oliwkami, rukolą i natką pietruszki
Kulinarne przygody Gatityodstawiamy do wystudzenia. Gdy będzie zimna wkładamy ją do lodówki na całą noc. Następnego dnia robimy pastę. Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy. Polentę delikatnie wyjmujemy na deskę, kroimy w trójkąty, smarujemy pastą, ozdabiamy oliwkami, rukolą i natką pietruszki. Gotowałyśmy wspólnie z blogami: Z chaty
Kulinarne przygody Gatityugotowanej kaszy bulgur puszka tuńczyka w oleju mała puszka kukurydzy (200g) 2-3 ogórki konserwowe sól pieprz Wykonanie: Ugotowaną kaszę wsypujemy do miski, dodajemy tuńczyka wraz z olejem, kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego. Solimy, pieprzymy do smaku. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby smaki się "przegryzły
Walijskie Pichceniecytryny sól, pieprz Tuńczyka odcedzić na sitku. Sałatę lodową porwać na kawałki. Pomidory pozbawić gniazd nasiennych i soku. W misce ułożyć sałatę lodową, tuńczyka i pomidory. Posypać pokrojonym szczypiorkiem. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Źródło
Moja Galeria Smakuprzelać zimną wodą. Brokuł umyć i również ugotować al dente, przelać zimną wodą i pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wsypać makaron, brokuła i tuńczyka (bez zalewy). Całość wymieszać ze sobą. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku
Ugotowaćfilecików anchois 300 ml białego, wytrawnego wina oliwa z oliwek dwie cytryny łyżka kaparów sól, pieprz Do garnka wkładamy kilogram oczyszczonej cielęciny, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka (najlepiej świeżego, nie z puszki), poszatkowaną cebulę, fileciki anchois, doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy dwie szklanki białego, wytrawnego wina. Całość gotujemy na małym ogniu przez 70-90 minut uzupełniając odparowujące wino. Z garnka wyjmujemy mięso
Bon Ton Italiapuszka kukurydzy lub marynowanej papryki 1 łyżeczka musztardy majonez sól pieprz Wykonanie: Ryż ugotować i ostudzić. Tuńczyka, kukurydzę lub paprykę odcedzić. Do ryżu dodać tuńczyka, kukurydzę lub pokrojoną w kostkę paprykę, majonez, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać
Mama Gotujepodsmażać (około 2 minuty).Następnie dodać na patelnię mascarpone, poczekać, aż serek się rozpuści i całość dobrze wymieszać.Sos przyprawić solą i pieprzem.Do ugotowanego makaronu dodać sos, wymieszać i podawać gorące.SMACZNEGO! Uwagi do przepisu:Ja dodaję tuńczyka w kawałkach w oleju, ale może być także rozdrobniony czy w sosie własnym.Przyjmuje się, że 100g makaronu surowego
Gospodyni MiejskaFarsz: 200 g mrożonego szpinaku w liściach 250 g tuńczyka (po odsączeniu) 250 g pieczonej dyni 4 ząbki czosnku 3 jajka kilka pomidorków koktajlowych przyprawy: sól himalajska, pieprz, curry, kurkuma, garam masala, słodka papryka Na niewielkiej ilości oleju kokosowego dusimy szpinak. Dodajemy do niego zgnieciony czosnek oraz przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, dodajemy łyżeczkę kurkumy, słodkiej papryki(...)oraz garam masali. Z 200 g dyni robimy purre, blendując upieczone kawałki. Jajka roztrzepujemy i mieszamy z dyniowym purre. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz łyżkę kurkumy. Na przestudzony, upieczony spód tarty przekładamy szpinak, na niego dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość zalewamy dyniowym purre z jajkami. Dekorujemy pomidorkami przekrojonymi na pół oraz paskami pieczonej dyni. Pieczemy przez 30 minut w temp
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!pęczek szczypiorku wraz z cebulkami 2 szklanki mrożonego groszku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 ząbek czosnku 2 łyżki kaparów ½ łyżeczki czarnuszki 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku Ciasto : 480 g razowej mąki orkiszowej (ew. pszennej) ½ łyżeczki soli morskiej 1 jajko 170 g zimnego masła kilka łyżeczek lodowatej wody Dodatkowo: 1 roztrzepane jajko(...)cukinię kroimy w kostkę. Również wrzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minut. Dodajemy mrożony groszek i tuńczyka odsączonego z sosu. Kapary i czosnek siekamy i łączymy z resztą warzyw. Na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Całość przyprawiamy czarnuszką, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. (Pamiętajmy, aby warzywa były usmażone al dente , ponieważ w piecu staną się one bardziej miękkie). Przygotowanie
Food Squarełyżki majonezu puszka tuńczyka w oleju sól pieprz Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pokroić cebulkę w małą kostkę. Odsączyć kukurydzę i fasolę. Dodać tuńczyka z zalewą. Wszystkie składniki połączyć razem, dodać majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem według uznania i ponownie dokładnie wymieszać
Karola gotujeoleju. Jak będzie szklista dodajemy pomidory z puszki. Całość dusimy aż sok z pomidorów odrobinę odparuje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną oregano. W międzyczasie gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Jak odparuje częściowo sok z pomidorów , dodajemy tuńczyka (razem z zalewą) i całość dusimy razem jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Na patelnię dodajemy makaron i całość
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niego kalafiora, pokrojoną cukinię i suszone pomidory. Zapiekłam w 180 stopniach jakieś 20 minut. Do upieczonych warzyw dodałam wcześniej ugotowany makaron, wymieszałam. Tuńczyka odsączyłam, fetę pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam do reszty, wymieszałam, doprawiłam solą i młotkowaną kolendrą z pieprzem. Przełożyłam do miseczek i na końcu dodałam pomidorki
kruche babeczkiprzeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili wrzuć pomidory na patelnię. 4. Poczekaj, aż utworzy się sos pomidorowy, dodaj jarmuż. 5. Następnie dorzuć tuńczyka. 6. Dodaj ugotowaną kaszę bulgur z vermicelli. 7. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. 8. Smacznego
Smiling Shrimptarce o dużych oczkach. Na tarce o dużych oczkach ścieramy również ser żółty. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę i tuńczyka odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez oraz ketchup, doprawiamy solą i pieprzem
Domowy Smak Jedzeniapieprz do smaku 2 świeże ogórki 3 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka cienkiego szczypiorku szczypta soli Kuskus przesypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem (0,5 cm ponad poziom kaszy). Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. W tym czasie osączamy tuńczyka i kroimy ogórki które następnie mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i jogurtem. Gotowy kuskus mieszamy widelcem, dodajemy tuńczyka i doprawiamy
Mienta bloggrubo mielony szalotka jajka Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Szparagi gotujemy przez kilka minut w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Jajka gotujemy na twardo. Oliwki przekrawamy na pół. Szalotki drobno kroimy. Z musztardy + miodu+ oleju z tuńczyka +szalotki przygotowujemy sos. Proporcje w jakich zmieszamy składniki na sos zależą tylko od naszych upodobań. Tak czy inaczej będzie
WYSPA SZCZĘSLIWA