tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:13/34)

Sałatka pyszotka z rukolą , tuńczykiem , jajkiem , mozzarellą 217

osuszyć i pokroić w drobne paseczki. Kukurydzę odsączyć z wody na sitku. Mozzarellę pokroić w grubą kostkę. Jeśli lubicie możecie dodać oliwki . Tuńczyka odcedzić z zalewy i pokruszyć. Wszystkie składniki przełożyć do miski , przyprawić do smaku solą i pieprzem , dodać majonez i wymieszać.  Smacznego :)       http://www.porcelanabogucice.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Przystawki na kolację 193

rozdrobniłem. Szalotkę pokroiłem bardzo drobno , połączyłem z tuńczykiem. Awokado po przekrojeniu na pół oddzieliłem od pestki , obrałem i wydrążyłem miąższ . Dodałem do tuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki. Podałem na chlebie (można na krakersach).  Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie

R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Ruote Tricolore 346

Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka rozdrabniamy. Siekamy koperek.Ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie do makaronu dodajemy paprykę, cebulę, tuńczyka, groszek i posiekany koperek. Dodajemy majonez, pesto rosso i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki ze sobą delikatnie łączymy. Przed podaniem schładzamy naszą sałatkę w lodówce. Smacznego

kulinarnyJa
Pizza z tuńczykiem 193

pszennej  1 jajko 0,5 szklanki ciepłej wody  1/4 szklanki ciepłego mleka 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 50 g świeżych drożdży 1/4 szklanki ciepłego mleka do rozpuszczenia drożdży Składniki na moją pizzę zeszklona na oleju cebula tuńczyk w zalewie pomidorowej groszek ser żółty Sposób Drożdże rozpuszczamy w 1/4 szklance ciepłego mleka (można zamiast mleka użyć oliwy

Kuchenne aromaty
SUSHI 165

ryżu do sushi 750 ml wody Do przyprawienia ryżu: 125 ml octu ryżowego (lub jabłkowego) 2 łyżki cukru 1 łyżka soli Składniki do roladek: płaty wodorostów nori, marynowany imbir, wasabi, sos sojowy Do wyboru: łosoś wędzony, tuńczyk, awokado, surimi,  sezam biały lub czarny, ogórek, marynowana rzodkiew Ja często przyrządzam sushi dodając wędzonego łososia,  krewetki,  awokado(...)maczania tych rozkosznie pysznych małych kawałeczków,  które szybko znikają w  ustach. Sos sojowy powstaje na wskutek fermentacji gotowanej soi i prażonej pszenicy połączonych wodą i solą morską. Zaczynamy rozkładając ryż na nori. Nori układamy błyszczącą stroną do dołu. Ręce namoczyć w wodzie z octem. Powinno się pozostawić około 4 cm pustego płata wodorostu. Posypałam ryż sezamem. Na środku

potrawyregionalne
Wytrawne babeczki faszerowane 202

babeczki) opakowanie małych babeczek słonych kostka twarogu półtłustego 3-4 łyżki mleka 1/2 pęczka świeżego koperku sól do smaku szczypta czarnej soli (kala namak) do smaku - opcjonalnie kolorowy pieprz do smaku szczypta papryki wędzonej Wytrawne babeczki faszerowane tuńczykiem: opakowanie małych babeczek słonych 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 1/2 pęczka koperku sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki

Moje Qulinaria
TAGLIATELLE Z TUŃCZYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 196

puszki tuńczyka w kawałkach w oleju, ¾ szkl. śmietany 18%, sól, pieprz, 3-4 łyżki posiekanego koperku WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Tuńczyka osączamy z oleju, podgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone na kawałki pomidory, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, podgrzewamy ok. 3-5 minut, na końcu dodajemy koperek. Dodajemy do sosu makaron i mieszamy

słodki bratek
Pasta tuńczykowo-pietruszkowa 181

Tuńczyka odsączyć. Pietruszkę umyć, osuszyć. Do kielicha blendera dodać pietruszkę i obrany ząbek czosnku. Wlać 1 łyżkę oliwy. Całość ze sobą zblendować. Tuńczyka przełożyć do miseczki, dodać pietruszkę zmiksowaną z czosnkiem. Wlać 2 łyżki oliwy. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Wszystko ze sobą wymieszać. Jeżeli masa jest zbyt sucha dolać trochę oliwy z oliwek. Podawać z ciemnym pieczywem

Ugotować
Jajka faszerowane tuńczykiem 179

pieprz Pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do żółtek, dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek, wierzch możemy posypać posiekanym szczypiorkiem

Bajeczna Kuchnia
makaronowa sałatka z tuńczykiem 237

groszek i kukurydzę, a następnie wrzucamy warzywa do miski, dokładamy  do nich ugotowany, zahartowany i dokładnie odcedzony makaron. Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki ( odcedzonego), jogurt oraz majonez, całość posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki, przyprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy, odstawiamy na dziesięć minut pozwalając połączyć się smakom i gotowe

Miód i pieprz
Pasztet tuńczykowo - selerowy 161

dodać też kostkę rosołową aby się rozpuściła. Tuńczyka odcedzić i rozdrobić widelcem. Do miski wrzucić odcedzony seler, usmażoną cebulkę wraz z masłem, tuńczyka, bułkę tartą, kaszkę mannę, rozbełtane jajka, rozgniecione ząbki czosnku. Masę dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gotową masę przełożyć do foremki wysmarowanej masłem lub margaryną i piec w 180 stopniach przez 50 minut

Jadło i czytadło
Szybka sałatka meksykańska 139

cienkie słupki, a następnie w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączyć na sitku z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. W salaterce wymieszać warzywa z tuńczykiem i majonezem. Przyprawić sałatkę do smaku papryką słodką i ostrą, pieprzem ziołowym i odrobiną soli. Smacznego

MyCookBook.pl
Makaron z sosem śmietanowym z tuńczykiem. 166

mała cebulka 100 ml śmietanki 18% 1 łyżka mąki  kilka kropel cytryny, sól, pieprz do smaku natka pietruszki ulubiony makaron WYKONANIE: tuńczyka odsączyć, podsmażyć na maśle z cebulką posiekaną w drobną kostkę, następnie dodać śmietankę, doprawić solą, pieprzem i cytryną, ugotować makaron al dente, polać sosem, posypać posiekaną drobno pietruszką i gotowe

Kuchnia Beaty
Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami 191

Oliwki, ogórka i pietruszkę bardzo drobno siekamy. Jajka obieramy i kroimy na połowę. Wyjmujemy żółtka, dodajemy do pokrojonych oliwek razem z odsączonym tuńczykiem i majonezem. Wyrabiamy jednolitą masę. Doprawiamy ją pieprzem. Na ogół nie ma konieczności przyprawiania solą. Masą napełniamy zagłębienia po żółtkach. Przybieramy rzodkiewką i pietruszką. SMACZNEGO

Smaki Ewy