Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Przepis na : kolacja

Bardzo lubię jajka faszerowane tuńczykiem, są smaczne, często podaję je na śniadanie Wielkanocne. Możemy je również podać na kolację lub na inne uroczystości. Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do żółtek, dodajemy majonez. Wszystko dokła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.