mogą dorzucić łyżkę kaparów. Dodajemy pomidory z puszki i odsączonego oraz rozdzielonego widelcem tuńczyka, podlewamy odrobiną wody. Całość zagotowujemy, zmniejszamy ogień pod patelnią i dusimy ok 15 minut. W tym czasie gotujemy wg przepisu na opakowaniu makaron. Odcedzamy pozostawiając trochę wody z gotowania. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy makaron z gotowym sosem, ew. rozrzedzamy wodą z gotowania makaronu. Nakładamy
Dzieje kuchennej Wiewiórymąki pszennej, opakowanie drożdży suchych, 25 ml oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 2 jajka, 250 ml ciepłej wody, oliwki olej do głębokiego smażenia Oliwki bez pestek, z nadzieniem lub bez. Jeżeli nie mają nadzienia możemy włożyć do środka morele suszone, tuńczyka z puszki, ja użyłam suszoną żurawinę. Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże, jajka, sól, cukier
królestwo garówworeczek ugotowanego, zimnego ryżu (100 g przed gotowaniem) 1 puszkę tuńczyka w kawałkach (odsączonego z zalewy) 1 małą puszka groszku lub pół dużej (odsączonego z zalewy) pęczek szczypiorku sól pieprz majonez (sam lub pół na pół z jogurtem naturalnym) Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Gotowe
Rozpustne gotowanieCzerwona papryka pokrojona w kostkę 3. Kukurydza 4. Tuńczyk pokruszony bez oleju 5. Drobno pokrojona cebula 6. Sałata lodowa polana Remuladą duńską 7. Oliwki 8. Ser żółty starty na tarce 9. Remulada duńska 10 . Jajka starte na tarce . Każdą warstwę lekko solimy i pie przymy .Jeśli wolicie możecie wszystko razem wymieszać , ja wolałam
Sama słodycz i szczypta chilimangan, miedź i żelazo,nie zawiera glutenu) - 2 liście laurowe i goździki - szczypta soli - szklanka ugotowanej fasolki szparagowej (ja kupiłam w słoiku) - 1 mała czerwona cebula - szczypta kurkumy i pieprzu ( przy tym połączeniu kurkuma działa najlepiej) - 1 pomidor - łyżeczka oleju z ostropestu i octu jabłkowego - puszka tuńczyka w oleju (taką średnią). Quinoa opłucz na małym sicie, wrzuć do małego garnka
Pasje Jolkikaszy jaglanej Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajko, tuńczyka, płatki jaglane, otręby. Wszystko dokładnie zmieszać i formować niewielkie kuleczki. Umieścić przygotowane klopsiki w parowarze i parować około 20 minut. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju kokosowym z niewielką ilością soli. Dodać pokrojoną paprykę i cukinię i dusić przez kilka minut pod przykryciem. Doprawić ziołami, solą
FitKotszczypiorek. Musztardę, ocet, majonez i śmietanę mieszamy w kubku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos przelewamy do miski ze śledziami i delikatnie mieszamy. Sałatkę chłodzimy, a przed podaniem układamy na niej pokrojone w ćwiartki lub ósemki jajka. Zapraszam również na inne sałatki ze śledziami lub tuńczykiem :) Szuba ukraińska - sałatka z buraczków i śledzi Śledzie w sosie curry Postna sałatka
Trzeci talerzŚledziowa a'la sos tatarski 3. Śledzie solone podawane w słoiku + ekspresowa sałatka paprykowa 4. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 5. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 6. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 7. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI
Wypisz Wymalujśledziowa z ananasem 2. Sałatka Śledziowa a'la sos tatarski 3. Śledzie solone podawane w słoiku + ekspresowa sałatka paprykowa 4. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 5. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 6. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 7. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 8. Sałatka Jarzynowa 9. Sałatka Fasolowa
Wypisz Wymalujwymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu i pokroić. Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą, posolić i poczekać do czasu, aż wchłonie wodę. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać jogurt naturalny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smacznego
Krakowskie smaki Anigrana padano ewentualnie pomidor Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy i wkładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy posiekane zioła i chwilę podsmażamy. Śmietanę dokładnie roztrzepujemy z żółtkami, wlewamy na patelnię i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając aż sos zacznie gęstnieć. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy sos przelewamy do odcedzonego makaronu i dokładnie mieszamy. Rozkładamy
Czary - gary w kuchniorzechy, bazylia. Na końcu dodajemy po odrobinie oliwę z oliwek, próbujemy i solimy. Oliwy dodajemy tyle, aby sos łatwo rozprowadził się po makaronie. Na końcu wystarczy odcedzić ugotowany al dente makaron spaghetti i wymieszać z naszym pesto. Mój syn lubi do tego dania włożyć sobie na talerz tuńczyka w sosie własnym, ale to tylko taka ciekawostka z mojej strony ;) SMACZNEGO
Blondynka Gotujeinstrukcją na opakowaniu do pomidorów dodajemy odcedzonego tuńczyka, kukurydzę, groszek oraz makaron smażymy mieszając, aż pomidory lekko oblepią makaron ;) Sałatka z łososiem - dopiero dwa razy w życiu jadłam łososia i jestem nim zachwycona! ! ! niebo w gębie! ah.. gdyby tylko był tańszy Składniki: kawałek łososia (usmażony na teflonowej patelni, przyprawiony solą, kolorowym pieprzem i sokiem z cytryny) ugotowane jajko sałata(...)już kiedyś publikowałam podobną na blogu, należy do jednych z "tego co mam w lodówce" :) Składniki: miks sałat z tartą marchewką garść kukurydzy pomidor opakowanie serka wiejskiego Sałatka z tuńczykiem - miks smaków - pomysłodawcą była moja przyjaciółka, bałam się tego połączenia, ale uwielbiam próbować nowych rzeczy ;) jak dla mnie mniam ;) Składniki: 1/3 puszki kukurydzy puszka tuńczyka w sosie własnym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnich pozostałe składniki: pokrojone pomidorki koktajlowe, pokrojone oliwki, mieszankę sałat oraz tuńczyka podzielonego na kawałki. Delikatnie wymieszaj. Sałatka makaronowa z białą fasolą i sosem pietruszkowym Składniki / dla 2 osób: 150 g makaronu świderki (u mnie razowy) na sos: mały pęczek natki pietruszki, 1/2 większego ząbka czosnku, szczypta soli i pieprzu, oliwa - 4-5 łyżek - do uzyskania rzadkiej konsystencji, można
Chilli Czosnek i Oliwastraty parmezan Komponujemy kolejno sałatkę: sałata, szpinak, cykoria, papryki, ogórek zielony, tuńczyk, oliwki. Nad całością, przed polaniem sosem, ścieramy ser długo dojrzewający; u mnie parmezan. Sos: -dwie łyżki oliwy -łyżka octu cydrowego -sól, pieprz -świeże posiekane oregano -łyżeczka syropu z mandarynek, lub jabłek Wszystkie składniki mieszamy razem, solimy i pieprzymy do smaku. Skrapiamy przed podaniem sałatkę
BaRepas