tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:16/34)

Makaron razowy BARTOLINI z tuńczykiem 213

makaronu Bartolini świderek (przed ugotowaniem); 200g fasolki szparagowej (mrożonej); puszka tuńczyka w sosie własnym; 5 sztuk suszonych pomidorów; cebula; kilka kropel soku z cytryny; tymianek świeży; szczypta pieprzu cayenne; 1 łyżka oliwy (z pomidorów). Zaczynamy !!         Gotuję makaron, nie dodając soli do wody, ponieważ tak jak wyżej wspomniałam ma on wyrazisty (ostry) smak

Życie na widelcu
Ptysie + film 216

krem np. budyniowym lub bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka.     składniki na około 12- 15 ptysi ciasto 100 g masła 250 g mąki pszennej 4-5 jajek szczypta soli szklanka gorącej wody nadzienie 300 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudu cukier puder do posypania ciastek przepis

Smakowite Dania
Pasta do kanapek z tuńczyka i awokado 148

jajka 1/2 pęczka szczypiorku 1 - 2 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę, tuńczyka dzielimy widelcem na mniejsze kawałki, awokado rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki, doprawiamy majonezem, solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. I gotowe

Czary - gary w kuchni
Ptysie + film 228

Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka. składniki na około 12- 15 ptysi                     ciasto 100 g masła 250 g mąki pszennej 4-5 jajek szczypta soli szklanka gorącej wody              nadzienie

Smakowite Dania
Sakiewki z tuńczykiem 133

lekko osolonej wodzie. Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę, kapary drobno siekamy i dodajemy do jajek. Tuńczyka odsączamy i odciskamy w dłoniach z nadmiaru sosu. Łączymy z pozostałymi składnikami. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Nadzienie powinno mieć konsystencję gęstej pasty. Każdy arkusz ciasta francuskiego dzielimy na 12 równych

Wędrówki po kuchni
Pasta z tuńczykiem i oliwkami 119

opakowanie serka śmietankowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego kilka czarnych oliwek sól pieprz listki natki pietruszki pomidorki koktajlowe Wykonanie: Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Oliwki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do pasty, wszystko solimy i pieprzymy. Jeszcze raz mieszamy, posypujemy natką pietruszki, dekorujemy polówkami pomidorków i gotowe

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z tuńczyka 509

twardo.  Obrać jajka ze skorupek, pokroić w kostkę.  Szczypiorek umyć, pokroić.  Do miski wyłożyć ostudzony ryż, tuńczyka z sosem własnym , jajka i odlaną z zalewy kukurydzę.  Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Pizza z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 181

mąki pszennej typ 00  180 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli morskiej (drobnej) 0,5 łyżeczki cukru 13 g świeżych drożdży Dodatki: sos z pomidorów daktylowych pomidory suszone szynka  tuńczyk w oliwie z oliwek szpinak świeży ser sałatkowy Przygotowanie: Odlać 30 ml ciepłej wody wsypać łyżeczkę mąki, cukru w kruszyć drożdże

Ala piecze i gotuje
Mufinki z tuńczykiem i cukinią 205

znane kojarzą się na słodkością, deserami, ... ale można zrobić z nich  smaczną i prostą przekąskę w dodatku z aromatycznym tuńczykiem w środku. Składniki : 150 gr mąki pół puszki tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 200 gr cukinii pozbawionej miąższu pestkowego 1 mała cebulka po około 1 łyżce siekanego koperku i szczypiorku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)miąższu pestkowego) i cały czas miksując na wolnych obrotach dodaję mleko i 3/4 ilości startego parmezanu. Doprawiam solą i pieprzem. Gotowe ciasto przekładam do papilotek w ilości ok 1 dużej łyżki na co kładę po ok pół łyżeczki odsączonego z sosu tuńczyka z puszki co z kolei znów przykrywam 1 dużą łyżką ciasta. Na samą górę każdej mufinki kładę resztę

Mechanik w kuchni
Lunchbox #1 - sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową 168

wiadomości wymówek typu "nie mam czasu zdrowo jeść" :) Składniki (2 porcje): Puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 5 małych ziemniaków 200 g fasolki szparagowej 1/2 cebuli 5 pomidorków koktajlowych garść rukoli, szpinaku lub mieszanki sałat 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka oleju NIERAFINOWANEGO (z solą i pieprzem) lub sosu winegret 1.Fasolkę umyj i odetnij końcówki. Następnie przekrój

Powiedz dietom nie
Makaron gnocchi z tuńczykiem + półmisek guzzini * 422

nich sos do makaronu, ja dorzuciłam jeszcze oliwki i suszone pomidory, ale jak ktoś nie lubi lub ma ochotę na inne dodatki to śmiało można eksperymentować. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 330 ml kwaśnej śmietany 18% 1 cebula duży pęczek natki pietruszki ok. 5-6 garści makaronu gnocchi (lub dowolnego grubego makaronu) 1 garść zielonych oliwek (opcjonalnie(...)zważyła, najlepiej wcześniej ją zahartować). Dodajemy pomidory i oliwki. Chwilę gotujemy i całość doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente (nie płuczemy!!!) i gorący dodajemy do sosu. W tym samym czasie dorzucamy pokrojoną natkę pietruszki i odcedzonego z oleju tuńczyka. Całość mieszamy. Wykładamy na półmisek, w moim przypadku  półmisek Vintage  i posypujemy świeżo utłuczonym kolorowym pieprzem

IMPRESJA SMAKU
Tapas z papryką i tuńczykiem 172

majonezu 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Czerwoną paprykę oraz pomidora kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Oliwki kroimy w plasterki, tuńczyka na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie łyżką nakładamy na czosnkowe grzanki lub bagietki

VioletoweKucharzenie
Sałatka z tuńczyka z grillowaną papryką. 322

grillu (lub zapiec w piekarniku), obrać ze skórki, pokroić w paski. Oliwki przekroić na pół. Pomidory pokroić w paski. Tuńczyka odcedzić z sosu. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić pieprzem, w razie potrzeby dodać odrobinę oliwy z oliwek i/lub soli. Podawać ze szklanką zimnego piwa. ps. jeśli nie posiadasz ciecierzycy lub chwilowo nie masz czasu na jej ugotowanie, możesz też

Ale Proste
Pasta z awokado i tuńczyka 165

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Tuńczyka osączamy z zalewy, dodajemy do awokado i miksujemy. Do zmiksowanej pasty dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczyka i świeżych warzyw 371

SOSIK SAŁATKOWY WŁOSKI,SÓL PRZYGOTOWANIE: WSZYSTKIE WARZYWA KROIMY NA WIĘKSZE KAWAŁKI,JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO I KROIMY W ÓSEMKI,TUŃCZYKA OSĄCZAMY Z OLEJU,CEBULKĘ W CIENIUTKIE PÓŁ PLASTERKI ,DODAJEMY OSĄCZONĄ KUKURYDZĘ, MIESZAMY MAJONEZ Z JOGURTEM I SOSIKIEM WŁOSKIM,I SOLĄ(DO SMAKU),MIESZAMY Z SAŁATKĄ-I WCINAMY.... SAŁATKA NAJLEPIEJ SMAKUJE LATEM,JAK POMIDORKI MAJĄ WSPANIAŁY SMAK,ALE I ZIMĄ CZĘSTO

Swojskie jedzonko