zeszklić posiekaną cebulę. Dodać startą cukinię i mieszając chwilkę smażyć. Wlać śmietanę i gotować na malutkim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać odsączonego tuńczyka i sok z cytryny. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym zielonym pieprzem i solą. Następnie wrzucić ugotowany makaron i delikatnie wszystko wymieszać. Przełożyć na talerze, posypać startym parmezanem i rozgniecionymi ziarnami zielonego pieprzu. Smacznego
Oryginalny smakjajka ugotowane na twardo szczypiorek majonez sól i pieprz Przygotowanie: Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Odlać wodę z tuńczyka i dodać go do jajek. Następnie dodać posiekany szczypiorek, majonez i doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać
The Sweet Damseloliwę z oliwek, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Mieszając chwilkę smażyć, aż szpinak zmięknie. Wyłączyć gaz, dodać serek mascarpone i odsączonego tuńczyka. Dokładnie wymieszać i dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę. Ponownie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełniać ugotowane muszle makaronowe. Sos pomidorowy: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę
Oryginalny smakrozdrabniam blenderem. Następnie do wstępnie rozdrobnionej zieleniny dodaję pozostałe składniki pasty: pokrojoną na mniejsze kawałki cebulę, czosnek, chleb podzielony na mniejsze kawałki, odsączonego tuńczyka, odsączone sardynki. Całość dokładnie miksuję blenderem na jednolita masę. Na koniec doprawiam solą i octem winnym i jeszcze raz dokładnie mieszam, sprawdzam smak jeżeli trzeba to doprawiam – pasta z pietruszki jest gotowa. Jeżeli cała pasta
Uwaga Babcia Gotujekorniszony majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Przestudzić. 2. Jajka, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. 3. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. 4. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonezu, doprawić solą i pieprzem. Smacznego
Kuchnia domowa Aniżółtego sera 2 łyżki śmietany pieprz, sól Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. W międzyczasie odsączamy kukurydzę oraz tuńczyka. Wykładamy je do miseczki. Cebule obieramy, kroimy w drobna kosteczkę i delikatnie solimy. Dodajemy ją do pozostałych składników, znajdujących się w misce. Ser ścieramy na jarzynowych oczkach tarki. Kiedy ryż ostygnie wsypujemy go do naczynia
ChilliJemytuńczyka w wodzie kilka czosnkowych oliwek kilka listków sałaty Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Selera z rzodkiewką umyć, osuszyć i pokroić. Tuńczyka odsączyć z wody. Wszystkie składniki połączyć z poszarpaną sałatą, doprawić do smaku solą i pieprzem..... Smacznego
Gaździnka warzybulionu. Ryż powinien wchłonąć całkowicie bulion, cały czas kontrolujemy miękkość ryżu. Kiedy ryż będzie już gotowy (al dente) dodajemy odsączone z oleju kawałki tuńczyka, delikatnie mieszamy łącząc składniki. Na sam koniec dodajemy starty ser żółty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy. Przykrywamy na kilka chwil pokrywą, żeby ryż zmiękł, a smaki się zmieszały. Risotto podajemy z kiełkami brokułów
Moniki Smakołykisól Sposób przygotowania:1. Kaszę kuskus zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy na 5 minut, aż kasza wchłonie płyn.2. Do kaszy dodajemy odsączonego tuńczyka i kukurydzę, posiekaną paprykę i siekany koperek. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.3. Część majonezu można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.Smacznego!!!Źródło: Wędrówki po kuchni
Kuchnia domowa Anioliwa z oliwek sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem octu lub soli. Obieramy kroimy na ćwiartki. Rukolę i paprykę myjemy. Rukole układamy na talerzach. Na rukoli układamy posiekaną w kawałki paprykę oraz kawałki tuńczyka. Cebule szalotkę kroimy w plasterki, krążki układamy na sałatce. Na wierzchu układamy ćwiartki jajka. Całość skrapiamy odrobiną oliwy
Pyry na Gaztwardo, ostudzić. Oddzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać 2 łyżki majonezu i odrobinę soli, ponieważ krakersy są dość słone. Wymieszać. Żółtka również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odłożyć do posypania na wierzch. Tuńczyka odsączyć, rozgnieść widelcem, doprawić pieprzem, wymieszać. Szczypiorek drobno pokroić. Na talerzu bądź tacce ułożyć obok siebie 6 krakersów (prostokąt
Kulinarne PrzebojeSkładniki / na 8 pomidorów: 8 dużych pomidorów oliwa 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 150 g ryżu basmati lub innego długoziarnistego 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, odsączonego z zalewy garść liści natki pietruszki, posiekanych garść liści świeżej mięty, posiekanych garść koperku, pisiekanego skórka otarta z 1/2 sparzonej cytryny Przygotowanie faszerowanych pomidorów: Odetnij wierzchy(...)będzie jeszcze za twardy, dodaj na patelnie trochę gorącej wody. Gdy ryż się ugotuje, zdejmij patelnię z ognia. Tuńczyka rozdrobnij widelcem i dodaj do ryżu razem z posiekanymi ziołami i skórką z cytryny. Wymieszaj i spróbuj. W razie potrzeby dopraw farsz solą i pieprzem. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Przygotowanym farszem napełnij wydrążone pomidory, na wierzchu ułóż odcięte wcześniej
Chilli Czosnek i Oliwadodatki muszą być małe, lub drobno pokrojone. Przepis Składniki: 1 jajko 450 g mąki paczka suchych drożdży 2 łyżeczki soli 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta cukru przecier pomidorowy 6-10 sztuk suszonych pomidorów 1 duża kulka mozzarelli puszka tuńczyka 4-5 młodej cebulki (ze szczypiorkiem) Przecier pomidorowy będzie służył jako sos, więc jeżeli przygotowujecie domowe pizze możecie go zastąpić
KasiaiKrzysiu.pldoświadczenia z internetowymi zakupami spożywczymi? Wolicie opcję klasyczną czy internetową? Składniki na 2 porcje: Steki: 225 g steków z tuńczyka (2 szt.) Pieprz cytrynowy Sól 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Steki rozmrozić i osuszyć na ręczniku papierowym. Olej wymieszać z solą i pieprzem cytrynowym, natrzeć nim steki. Odstawić na 20 minut. Smażyć lub grillować na złoty kolor z obu stron(...)miękkości. Dodać serek śmietankowy, wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cząbrem. Gdy sos będzie za gęsty dodać kilka łyżek wody. Tak przygotowany sos wymieszać z makaronem. Na talerz nakładać porcję makaronu wymieszanego z sosem, który możecie posypać startym parmezanem, a na wierzch ułożyć stek z tuńczyka. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpietruszki. Pycha :) Proste i bardzo smaczne danie obiadowe! Jeżeli macie ochotę na inne rybne dania to kliknijcie TUTAJ . Składniki na 2 porcje: makaron, np. świderki pełnoziarniste 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (po odsączeniu 120 g) 1 duża marchewka 1/2 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku odrobina oleju do smażenia sól, pieprz posiekana zielona pietruszka Makaron ugotować zgodnie z instrukcją(...)odrobinę oleju. Dodać marchewkę. Smażyć na średnim ogniu. Gdy marchewka lekko zmięknie to dodać cebulkę i drobno pokrojony czosnek. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy warzywa zmiękną to dodać odcedzonego tuńczyka z puszki. Chwilę smażyć. Makaron przełożyć na talerz. Na sam środek wyłożyć farsz warzywno-tuńczykowy. Całość obficie posypać zieloną pietruszką
Ugotowaćpieprz do smaku'; document.write(" "); Krok 1 Gotujemy jajka na twardo, obieramy, siekamy w małą kostkę. Kroimy w kostkę cebulę oraz ogórki. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i rozdrabiamy. Krok 2 Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiając solą i pieprzem. Podajemy posypane rzeżuchą bądź szczypiorkiem. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp
Kuchnia Bazyliiosuszyć i pokroić w drobne paseczki. Kukurydzę odsączyć z wody na sitku. Mozzarellę pokroić w grubą kostkę. Jeśli lubicie możecie dodać oliwki . Tuńczyka odcedzić z zalewy i pokruszyć. Wszystkie składniki przełożyć do miski , przyprawić do smaku solą i pieprzem , dodać majonez i wymieszać. Smacznego :) http://www.porcelanabogucice.pl
Sama słodycz i szczypta chilirozdrobniłem. Szalotkę pokroiłem bardzo drobno , połączyłem z tuńczykiem. Awokado po przekrojeniu na pół oddzieliłem od pestki , obrałem i wydrążyłem miąższ . Dodałem do tuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki. Podałem na chlebie (można na krakersach). Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie
R'n'G KitchenPaprykę i cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka rozdrabniamy. Siekamy koperek.Ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie do makaronu dodajemy paprykę, cebulę, tuńczyka, groszek i posiekany koperek. Dodajemy majonez, pesto rosso i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki ze sobą delikatnie łączymy. Przed podaniem schładzamy naszą sałatkę w lodówce. Smacznego
kulinarnyJa