tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:8/34)

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem 176

twarogowego sól pieprz dowolna dekoracja Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. Kroimy wzdłuż na połówki i wyjmujemy żółtka. Biały ser miksujemy w blenderze, dodajemy do niego tuńczyka z puszki, żółtka i doprawiamy pieprzem i solą. W razie potrzeby można dodać majonez albo śmietanę (ja nie dodawałam). Gotowy farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nim połówki białek. Jajka układamy na listkach

Kuchnia u Bietki
Paszteciki z tuńczykiem, warzywami i mascarpone 162

około 18-20 sztuk ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 120 g masła pokrojonego w kostkę 0/5 szklanki śmietany 18% szczypta soli szczypta mielonej słodkiej papryki farsz: 1 puszka tuńczyka mała cukinia (obrana, pozbawiona gniazd nasiennych i pokrojona w kostkę) pół cebuli czosnkowej łyżka masła klarowanego ugotowana marchewka ugotowana pietruszka (ugotowane warzywa mogą być z rosołu bądź

Mienta blog
Sałatka z tuńczykiem 136

łyżeczka musztardy - pieprz - sól Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, szatkujemy. Osączamy tuńczyka i warzywa z puszki. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy: jajka, tuńczyka, warzywa, kapary, majonez, musztardę. Doprawiamy pieprzem i solą. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Smarowidło do chleba 128

gotujemy na twardo,przelewamy wodą,studzimy,obieramy ze skorupek,trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cebulę obieramy siekamy drobno nożem łączymy z jajkami,osączonym tuńczykiem z zalewy oraz majonezem,doprawiamy do smaku solą i pierzem,mieszamy w salaterce,posypujemy posiekaną natką pietruszki,chłodzimy w lodówce. Podajemy jako dodatek do smarowania pieczywa

Wanilia i Kardamon
Pasta kanapkowa tuńczyk & avocado 192

zalewy awocado przeciąć na wzdłuż pół, przekręcić i usunąć pestkę. Miąższ przełożyć do miseczki i natychmiast skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniał. Wymieszać z tuńczykiem przy pomocy wiedelca lub najlepiej blenderem doprawić solą do smaku. Podawać z posiekanym szczypiorkiem i czerwonym pieprzem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Faszerowane tortille: Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 134

post z wyzwania grudniowego znajdziecie tutaj: KLIK Tortille (około 8-9 sztuk): 2 szklanki mąki pszennej lub kukurydzianej (dałam pszenną) 1/4 łyżeczki soli 2/3 szklanki ciepłej wody Mąkę z solą wymieszać na stolnicy i dodając stopniowo wody - zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 8-9 części i rozwałkować na okrągłe placki (około 18-20 stopni średnicy, czyli nie za dużej patelni(...)łyżki majonezu 1 ząbek czosnku szczypta soli i pieprzu Sos: w szklance wymieszać śmietanę, majonez, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i szczyptę soli i pieprzu. Odstawić na 10 minut, żeby smaki się połączyły. Nadzienie: Tuńczyka wymieszać z pokrojonym w drobną kostkę jajkiem na twardo, przesmażoną cebulą i szczypiorkiem. Dodać 1/4 przygotowanego wcześniej sosu czosnkowego. Przygotowane na początku tortille delikatnie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sałatka z Fasolką Szparagową i Tuńczykiem 169

kawałki. Tuńczyka odsączam z zalewy. Końcowe przygotowanie sałatki z fasolki szparagowej: Do salaterki daję wszystkie składniki sałatki, dodaję olej lub oliwę, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam. Sałatka jest gotowa. Sałatka z fasolki szparagowej i tuńczyka jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka tunezyjska 188

tuńczyka w oleju 1 łyżka kaparów 10 oliwek sól Przygotowanie   Wszystkie warzywa pokroiłem w kostkę, połączyłem, dodałem posiekane listki mięty, doprawiłem solą i octem. Wymieszałem, skropiłem oliwą. Na wierzchu ułożyłem pokrojone jajka ugotowane na twardo , tuńczyka, kapary i oliwki. Udekorowałem listkami mięty

R'n'G Kitchen
Imprezowa przekąska z tuńczykiem, twarogiem i sosem chili 203

sosie własnym (waga netto po odsączeniu - 130 g).Dodatkowo:Krakersy, nachosy lub chipsy.Sposób przygotowania:Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę.Tuńczyka odcedzić z zalewy.Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.Twaróg wyłożyć równomiernie na dnie salaterki.Na twaróg wylać równomiernie słodki sos chili.Na wierzchu ułożyć odsączonego tuńczyka w kawałkach.Podawać

Gospodyni Miejska
Wołowina w sosie z tuńczyka 154

połączenie smaków. Składniki 1kg wołowiny (najlepiej ligawy) 200 g tuńczyka w oleju cebula duża marchew mały seler por (biała część) 500 ml białego wytrawnego wina 1 cytryna 4 łyżki majonezu 2 łyżki kaparów olej do smażenia sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wołowinę oprószamy solą i pieprzem ,krótko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Mięso przekładamy(...)Mięso wyjmujemy ,owijamy w folię aluminiową (żeby nie ostygła). Warzywa przekładamy ,dodajemy odrobinę bulionu z gotowania i razem z osączonym tuńczykiem ,sokiem z cytryny ,kaparami ,miksujemy. Następnie dodajemy majonez ,dokładnie mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem mięso kroimy na plastry ,podajemy z przygotowanym sosem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Sałatka z gotowanej cukinii, tuńczyka i suszonych pomidorów 140

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 2 młode cukinie 1 puszka tuńczyka 1 garść suszonych pomidorów 1 garść oliwek 1 miękkie awokado 1 garść świeżej bazylii 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia  Normal 0 false false false(...)dowolne kawałki, ułożyć na półmisku. Awokado wydrążyć ze skorupki, pozbyć się pestki, pokroić, dodać do cukinii, w kolejności tuńczyk, oliwki lekko rozgnieść, rozsypać na sałatce, suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki, dodać. Na koniec świeże liście bazylii, odrobina soli morskiej oraz pieprzu. Przed podaniem skropić octem balsamicznym i oliwą. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Pyszna Pasta na Kanapki z Tuńczykiem 200

chleba 2 łyżki jogurtu naturalnego do smaku: sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Pasta nakanapki z tuńczykiem Przygotowanie: Do miski przekładam odsączonego tuńczyka, jajka (pokrojone na mniejsze kawałki), serek śmietankowy, jogurt, doprawiam solą i pieprzem. Całość rozdrabnia blenderem, jeżeli nie mamy blendera składniki możemy rozetrzeć widelcem. Dodatkowo pastę możemy podać na grzankach które są proste w przygotowaniu. Bagietkę kroję(...)zapiekam około 5 minut, tak żeby kromki ładnie się zrumieniły. Gotową pastę nakładam na grzanki, na górę kładę rzodkiewkę, szczypiorek, pomidora to co mam akurat w lodówce. Pasta z tuńczykiem na kanapki jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Onigiri 190

Japońskie kanapki ryżowe Składniki: 250 g ryżu do sushi 3 łyżki octu ryżowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 arkusze sprasowanych wodorostów nori 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 ogórek … Czytaj dalej Onigiri

czarrna od kuchni
Zapiekane kanapki z tuńczykiem i serem pleśniowym 130

widelcem, mieszamy z majonezem. Pomidory kroimy w grube plastry. Oliwki osączamy, kroimy na pół. Bułki rozkrawamy wzdłuż. Część miąższu usuwamy. Na spodnią część bułki układamy tuńczyka, następnie pomidor, bazylię (posiekaną), oliwki i jajka. Oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy górną częścią. Na wierzch układamy pokrojony na plasterki ser. Zapiekamy 10 min w temperaturze 180°C. W tym czasie przygotowujemy

R'n'G Kitchen
Kanapka z ciabatty z tuńczykiem , jajkiem i sosem 98

kawałki. Oliwki osączyłem, pokroiłem na połówki. Bagietki rozkroiłem wzdłuż na pół, usunąłem część miąższu. Posmarowałem obie strony wewnątrz cienko sosem z drobno posiekaną szalotką. Nałożyłem tuńczyka z majonezem, pomidora, bazylię, oliwki i jajka. Oprószyłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
szybka sałatka z tuńczykiem 421

miski, dokładamy  do nich obrane i pokrojone w kostkę jajka (zostawiając jedno, które pokrojone w cząstki będzie dekorowało każdą porcję). Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki, jogurt oraz majonez, całość mieszamy przyprawiając solą oraz pieprzem. Sałatkę podajemy udekorowaną kawałkiem jajka i posypaną posiekanym szczypiorkiem

Miód i pieprz
Kolorowa sałatka z tuńczykiem, jajkiem i makaronem 310

tuńczyka odlewamy olej. Fasolę z puszki wyjmujemy na sito i płuczemy pod bieżącą wodą. Ogórki korniszony, cebulę, paprykę, jajka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy tuńczyka i odcedzony makaron oraz kilka łyżek majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 147

opakowaniu, w tym czasie na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek. Szalotkę i czosnek siekamy, wrzucamy na patelnię i smażymy kilka chwil, wrzucamy tuńczyka odcedzonego z wody i całość dusimy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną drobno szałwię (kilka listków odkładamy), dodajemy ricottę i dusimy minutę. Ugotowany makaron mieszamy z dokładnie z sosem, przed podaniem posypujemy orzechami

Mango Papaja
Makaronowa sałatka w jajecznych miseczkach 121

Jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Makaron gotuj w lekko słonej wodzie ok. 8 minut (musi być al dente). Dodaj do niego czerwoną fasolę, tuńczyka i pokrojonego w kosteczkę ogórka. Dopraw niewielką ilością soli a pieprzu wg. uznania. Nadzienie przełóż do jajecznych miseczek i udekoruj listkami świeżej pietruszki (pięknie wygląda i ma mnóstwo wit. C) Smacznego! Ten i inne

Wielki apetyt
Paprykarz z tuńczyka 156

dodać marchewkę i wlać 1 szklankę wody. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem. Gdy marchewka będzie miękka to do garnka dodać odsączone 2 puszki tuńczyka, mały słoik koncentratu pomidorowego i całość ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem. Chwilę gotować. Na sam koniec dodać ugotowany ryż i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Paprykarz jeszcze chwilę gotować. Następnie przełożyć

Ugotować
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 110

opakowaniu, w tym czasie na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek. Szalotkę i czosnek siekamy, wrzucamy na patelnię i smażymy kilka chwil, wrzucamy tuńczyka odcedzonego z wody i całość dusimy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną drobno szałwię (kilka listków odkładamy), dodajemy ricottę i dusimy minutę. Ugotowany makaron mieszamy z dokładnie z sosem, przed podaniem polewamy resztą oliwy

Mango Papaja
Sałatka z tuńczykiem i fasolką 252

gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy. Wystudzoną fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Do fasolki dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Całość doprawiamy solą, kolorowym świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i mieszamy całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki