smakiem. Przepis na ogórki faszerowane sałatką. 2 ogórki ½ puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki gotowanej na parze soczewicy 50 g ryżu 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej Natka pietruszki sól i pieprz do smaku 1/2 łyżki majonezu Winiary Przygotowanie: Ogórka myjemy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki i delikatnie solimy. Ryż w woreczku gotujemy na sypko(...)przepisu na opakowaniu. Do sałatki wykorzystujemy połowę przestudzonego ryżu. Połowę tuńczyka z puszki odsączamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno siekamy. W misce łączymy tuńczyka, soczewicę, posiekaną natkę, musztardę, majonez i ryż. Doprawiamy sałatkę do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy sałatkę w lodówce przynajmniej 30 minut i faszerujemy połówki ogórków. Jemy ze smakiem. Smacznego. Dzisiaj na upały proponuję Wam lekką sałatkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwersję makaronową z tuńczykiem. FRITTATA Z TUŃCZYKIEM Składniki: makaron spaghetti na 1 porcję 3 jajka 1/2 cebuli 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki ser żółty startego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szczypta soli do smaku(...)szczypta pieprzu do smaku pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jajka roztrzepujemy w misce ze startym serem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz odsączonego z zalewy, rozdrobnionego tuńczyka. Do masy jajecznej dodajemy pokrojone, ugotowane spaghetti. Wszystko mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na rozgrzaną na patelni oliwę, smażymy jak omlet z każdej strony, aż masa
Bon appetit mon amiepieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, a potem obieramy i kroimy na połówki. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy aż zmiękną. Tuńczyka odsączamy z zalewy. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę, następnie solimy i pieprzymy delikatnie.Studzimy. Jajka układamy na środku naczynia, obok układamy warstwę tuńczyka oraz brokuła, zalewamy lekko tężejącym bulionem odstawiamy tak aby tylko zakrył
Bon appetit mon amiePieprz Bazylia (najlepiej świeża) Oregano (najlepiej świeże) Rozmaryn rozdrobniony w moździerzu Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Wbijamy 2 jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączonego z puszki tuńczyka . Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką masę i formujemy placki. Obieramy 1/2 rzepy. Kroimy w cienkie plastry. 1/2 cebuli obieramy i wyciągamy środek. Kroimy(...)rozmaryn. Na placuszku rozsmarowujemy nasz sos pomidorowy. Układamy plaster rzepy. Dodajemy cebulę. Przekładamy kolejnym placuszkiem. Kontynuujemy czynności. Gotowe placuszki możemy ewentualnie doprawić pieprzem i solą
Czarnawisienkaugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Tuńczyka odsączyć z oleju i rozdrobnić.Groszek odsączyć z zalewy.Koperek drobno posiekać.Na patelnię wlać śmietanę, dodać odsączonego tuńczyka, groszek i posiekany koperek. Całość wymieszać, podgrzać i doprawić solą i pieprzem.Ugotowany makaron wymieszać z ciepłym sosem.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Ja dodaję tuńczyka w kawałkach, w oleju, ale może być także rozdrobniony czy w sosie
Gospodyni Miejskacytryny dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą, odkładamy do lodówki aby połączyły się smaki. Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu. Tuńczyka odciskamy z płynu i mieszamy z odcedzoną kukurydzą i wystudzonym ryżem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na talerz nakładamy sałatkę, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy cebulką ze szczypiorkiem. Jajka kroimy na ćwiartki i układamy z boków
Kulinarne życiezalewy. Kukurydzę również odsączam z zalewy. Umyty i osączony szczypiorek drobno siekam. Końcowe przygotowanie sałatki z tuńczykiem i ryżem: Zimny ryż przekładam do salaterki. Dodaję tuńczyka, jajka, ser, około trzech łyżek majonezu, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam. Na górę sałatki daję pozostały majonez i równo rozprowadzam. Posiekanym szczypiorkiem posypuję sałatkę. Sałatka z tuńczykiem i ryżem jest gotowa można
Uwaga Babcia Gotujetarce o drobnych oczkach i mieszamy z 3 łyżkami majonezu, możemy doprawić pieprzem. Z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju. Papryczkę i cebulę siekamy drobno, dodajemy do tuńczyka, mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Żadnej z masy nie solimy, ponieważ krakersy są i słone. Układam warstwami: warstwa w kształcie prostokąta z 9 krakersów ser z majonezem warstwa krakersów masa z tuńczykiem warstwa krakersów białka
Czerwona Porzeczkakolację. Polecam. Ciasto: 35 dag mąki pszennej 7 g suchych drożdży 250 ml letniej wody 40 ml oleju 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Dodatki: 25 dag szpinaku olej z cytryną i bazylią sól czarne oliwki takie: KLIK tuńczyk w oleju taki: KLIK mozzarella Sos: pomidory z papryką 400 g lub te: KLIK biały pieprz 30 % koncentrat(...)bazylią, delikatnie solę. Odstawiam do wystudzenia. Teraz sos-pomidory z puszki przekładam do garnuszka, dodaję dużą łyżkę koncentratu pomidorowego, przyprawiam solą i białym pieprzem, blenduję. Ciasto wykładam na rozgrzaną blachę, smaruję sosem, wykładam dodatki, szpinak, odsączone kawałki tuńczyka i oliwki. Na wierzch rozkładam mozzarellę i listki szpinaku. Piekę do zrumienienia (jakieś 25 minut
Takie tam pichcenieżółtka kroimy oddzielnie w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy na plasterki. Soczewicę musimy ugotować. Tak przygotowane składniki układamy warstwami: białka,tuńczyk, kukurydza, por, majonez wymieszany z solą i pieprzem, soczewica i na koniec żółtka. Smacznego
Bon appetit mon amiesoia z octem balsamicznym z Modeny -oliwa z oliwek Sałatę wsyp z opakowania do miski . Użyłam umytej sałaty. Dodaj ser kozi, paprykę. Wsyp kukurydze i tuńczyka. Dodaj oliwy z oliwek, szczyptę soli. Wyłóż na półmisek- u mnie Porcelana Bogucice Dosmacz zygzakami glassy sojowej z octem. Polecam do tego chleb włoski. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnipieprz Przygotowanie : Awokado przekroić na pół i delikatnie wydrążyć, aby nie uszkodzić skórki. Miąższ przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i ugnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka, szalotkę, doprawić oliwą, płatkami chili, solą i pieprzem, polać pozostałą częścią soku z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku. Masę przełożyć do wydrążonych połówek awokado i tak podawać. Można jeść samo
Codzienne Gotowaniepapryka 2 szt · kostka rosołowa · koperek siekany · sól Ryż ugotować na sypko w rosole z kostki, odsączyć. Paprykę, cebulę i ogórek drobno pokroić, wymieszać z tuńczykiem, ryżem i koperkiem, ew. doprawić solą
Camilla w kuchniświeżo mielony, kolorowy pieprz – Pomidory mijamy, ścinamy ich wierzch w poziomie. Wydrążamy je. Na patelni smażymy drobno pokrojoną cukinię, czosnek, papryczkę. Po kilku minutach dodajemy tuńczyka, mascarpone i pistacje. Całość doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym oregano. Układamy pomidory na blasze do pieczenia i napełnij je farszem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 10 minut. Można je jeść na gorąco
Bon Ton Italiacytryny. Makaron powinien być już gotowy. Odcedź go i wrzuć jeszcze ciepły do sałaty. Dopraw pieprzem i czubrycą. Wymieszaj i SMACZNEGO. CMOK . Do sałaty nie dodaję soli, gdyż ser jak i oliwki czy tuńczyk są doprawione, nie dodaję również oliwy, ponieważ pomidory i ryba były w nim marynowane. POZDRO
Pasje Jolki