tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:24/34)

Ogród po powrocie 154

dusimy kilka minut. Odcedzamy tuńczyka z oleju i dorzucamy do sosu, mieszamy aż kawałki się rozdrobnią. Na koniec dodajemy całe pomidory- nasze nie były mocno dojrzałe, więc nie rozpadały się mocno i miały fajny kwaskowaty smak. Sos podgrzewamy aż pomidory nie zmiękną. Od czasu do czasu mieszamy, żeby nie przypalił się od spodu. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i, jeśli

les mirabelles
Sałatka z kaszy jaglanej z tuńczykiem i wiosennym dressingiem. Idealna na wynos. 243

Skworcu puszka dobrego tuńczyka w kawałkach czerwona fasolka z puszki groszek konserwowy gotowana marchewka pokrojona w kosteczkę kukurydza konserwowa czerwona cebula pieprz i sól do smaku świeża bazylia olej rzepakowy Rapso   sos sałatkowy winegret  Develey Ugotowana kaszę jaglaną wymieszaj z warzywami. Dodaj cebuli i polej olejem rzepakowym Rapso. Wymieszaj. Następnie dodaj sosu winegret. Dosmacz solą i pieprzem. Wymieszaj

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron soba z tuńczykiem i kurczakiem w sosie sojowo-anyżowym! 203

Mięso z kurczaka i tuńczyka kroimy w sporą kostkę, nacieramy posiekanym chili i imbirem. Odstawiamy do lodówki na 30 minut do godziny. Czosnek siekamy bardzo drobno, na oleju w woku smażymy mięso, czosnek, około 2 minuty z każdej strony po tym czasie zalewamy sosem sojowym , tak aby utworzyło sos. Sos doprawimy octem ryżowym, anyżem i solą. Smażymy w woku ciągle

SMYKWKUCHNI
Pita z mąki pełnoziarnistej 411

wody pół szklanki, wsypać do niej cukier, wymieszać do rozpuszczenia. Wsypać do wody drożdże instant, mocno zamieszać i odstawić do czasu, gdy drożdże mocno się zapienią. Mąkę wymieszać z solą, oliwą i pozostałą wodą. Po około 10 minutach, gdy drożdże już się rozruszają, połączyć wszystkie składniki. Składniki wymieszać ze sobą i zagnieść gładkie ciasto. Jeśli mąka zbyt mocno wchłonęła wodę(...)wilgotną ściereczkę – wtedy gorące i chrupkie pity szybko zmiękną i baz szwanku dadzą się pokroić. Pitę można zjeść nadzianą falafelami z warzywami, z hummusem , z kebabem lub gyrosem, tofu. Tuńczyk, jako, ser, majonez, pomidor – i mamy kieszonkową kanapkę. Bez nadziewania pita przyda się na przykład do tureckich jajek na jogurcie czy do pałaszowania shakshuki . SKŁADNIKI 3 szklanki po 250ml mąki

Karo in the Kitchen
Dip z pieczonych pomidorów. Do wszystkiego. 186

oliwek, anchois, tuńczyka lub cukinii. Dip z pieczonych pomidorów na podstawie przepisu z bloga An Edible Mosaicczas przygotowania: 45 min. (w tym 30 min. pieczenie)Składniki: 2 dojrzałe pomidory pokrojone na plasterki 1 mała cebula lub pół większej, pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cukru szczypta soli szczypta płatków

Chilli Czosnek i Oliwa
Tuna rolls 240

Składniki 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3,5 łyżki octu ryżowego 1,5 łyżki cukru 0,5 łyżeczki

czarrna od kuchni
Orientalna sałatka z ryżem i tuńczykiem 163

ostudzenia. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Paprykę oraz papryczkę chilli myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki i majeranek drobniutko siekamy. Imbir wyjmujemy z zalewy, odcedzamy i również bardzo drobno kroimy na jak najmniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy sałatkę sosem sojowym, sosem rybnym, sokiem z cytryny, cukrem trzcinowym oraz solą i pieprzem

MyCookBook.pl
Szybka sałatka z tuńczykiem / Easy tuna salad 185

puszki tuńczyka w sosie własnym (po 180 g), odsączonego z zalewy 4-5 jajek, ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę 2 puszki kukurydzy (każda po 400 g), odsączonej z zalewy 6-7 ogórków korniszonych, pokrojonych w kostkę 4-5 łyżek majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w większej misce, po czym dopraw solą

karmelowy
Vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym 231

stronie Ewy Wachowicz . Zapraszam do przygotowań!   Składniki na mięso: 800 g udźca cielęcego 2 łyżki oleju 1/2 szklanki wody sól, świeżo mielony pieprz Składniki na sos: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 szklanki majonezu 4 łyżki kaparów z zalewy 6 filetów anchois 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny  świeżo mielony pieprz Dodatkowo: natka pietruszki(...)pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1.  Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Mięso dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Kładziemy na patelni i obsmażamy ze wszystkich stron na rumiano. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywą, a na patelnię wlewamy 1/2 szklanki wody. Mieszamy i przelewamy

My Culinary Art
Paszteciki do czerwonego barszczu 230

tuńczykiem. Teraz co prawda też zdarza mi się je przygotować, ale powiem szczerze, że znacznie lepiej prezentują się w słoneczku, przy temperaturze 25 stopni. Póki co przepis na coś mięsnego i pysznego. Jeden z lepszych patentów na obiad trzydniowy, szybki i każdego dnia tak samo smakowity. Paszteciki Ciasto: 3 szkl. mąki krupczatki 150g zimnego masła 1 płaska łyżeczka soli

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sałatka na lato 172

być afrykańska temperatura... zobaczymy... Póki co mam dla Was sałatkę idealną na lato - orzeźwiającą, lekką, pyszną... jej dodatkowym atutem jest to, że może cie ją wzbogacić dodatkiem sera feta, tuńczyka, lub smażonego kurczaka... i nadal będzie pyszna... :-)  SKŁADNIKI 1 sałata lodowa 1 pęczek rzodkiewek 3 średnie pomidory 3 średnie ogórki koperek i kiełki rzodkiewki w dowolnej ilości 2 łyżki(...)jabłkowego 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sałatę kroimy w kwadratowe kawałki, rzodkiewki i ogórki w półplasterki, a pomidory w ćwierćplasterki, koperek drobno siekamy. Oliwę mieszamy z octem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce, dokładnie mieszamy i schładzamy. Idealna na upał

Czary - gary w kuchni
Serowe paczuszki z warzywami 198

Prosta smaczna przystawka. Szybko można przygotować, a w plasterki sera można zawijać inne dodatki, np. rzodkiewkę, tuńczyka paprykę. Składniki 200 g wędzonego żółtego sera wędzonego (u mnie gouda) 3 ogórki konserwowe 8 szt pomidorków koktajlowych 50 g szynki gotowanej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie   Ser pokroiłem(...)plasterki, niezbyt cienkie. Ogórki, pomidory, szynkę pokroiłem w kostkę. Majonez , jogurt i sok z cytryny wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem. Szczypiorek opłukałem, połowę posiekałem, który następnie wraz z ogórkami, pomidorami i szynką dodałem do sosu. Wszystkie składniki wymieszałem. Na plastry sera kładłem po łyżce nadzienia, zwinąłem i zawiązałem szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
Cukinia faszerowana tuńczykiem i soczewicą 174

przepis, przepis na proste danie, czyli cukinie faszerowane tuńczykiem. A poza rybką znajdziecie w farszu także soczewicę czerwoną i kukurydzę. Mniam ! Składniki: 5 średniej wielkości cukini 300 g tuńczyka w sosie własnym 150 g czerwonej soczewicy 1 cebula 150 g kukurydzy z puszki 200 g passaty pomidorowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1-2 ząbki czosnku przyprawy: pieprz, tymianek, opcjonalnie sól(...)żółty ser  olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Cukinie umyć, osuszyć i przeciąć na wzdłuż. Każdą połówkę wydrążyć i delikatnie posolić. Soczewicę ugotować według instrukcji z opakowania, nie solić. Na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę.Do podsmażonej cebuli dodać odsączonego tuńczka i kukurydzę -podsmażyć przez 2-3 minuty. Dodać ugotowaną soczewicę, passatę i koncentrat pomidorowy - wymieszać

kolorowotorcikowo
Sałatka z tuńczykiem, kaparami w muszlach 171

Składniki:   makaron duże muszle   1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę   1 słoiczek tuńczyka w sosie własnym, odsączonego   1 jajko ugotowane na twardo drobno posiekane   1 cebula dymka, bardzo drobno pokrojona   1/2 czerwonej papryczki chilli, drobno posiekanej   2 łyżki opłukanych kaparów   1 łyżka poszatkowanych liści pietruszki   sól, pieprz czarny do smaku(...)majonez glassa sojowa do dekoracji Wykonanie: Makaron duże muszle ugotować według przepisu ma opakowaniu. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną sałatką napełniać muszle. Podawać schłodzone, delikatnie polane glassą sojową PONTI

Malinowe Pocałunki
Pasta kanapkowa z tuńczyka 176

Składniki:puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) około 140g1 jajko ugotowane na twardoząbek czosnku, drobno posiekanyłyżka drobno posiekanej cebuliłyżka majonezu lub gęstego jogurtułyżeczka ketchupusól, pieprz do smakuTuńczyka trzeba starannie odsączyć z wody (sosu). Jajko drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę, majonez, ketchup i mieszać, aż wszystkie(...)składniki połączą się i powstanie jednolita pasta. Na koniec przyprawić solą i pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny