tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:24/34)

Penne z tuńczykiem i gruszką 218

Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić z oleju i wmieszać w niego pół łyżeczki octu (do smaku).  Fasolkę ugotować w osolonej wodzie (wrzucić na wrzątek i gotować ok 5 min na większym ogniu). Gruszkę umyć osuszyć pokroić w mniejszą kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem.. Smacznego

Gaździnka warzy
Sałatka tort z tuńczykiem 216

zetrzeć) 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka (użyłam w oleju) 2 jajka (ugotować, zetrzeć) 1/2 dużej cebuli (posiekać, użyłam białej i czerwonej) żółty ser (ilość wg uznania, zetrzeć) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Wszystkie składniki układać warstwami w kolejności, którą zaprezentowałam powyżej.  Dowolne warstwy (można każdą) posmarować (cienko) majonezem i delikatnie oprószyć solą oraz pieprzem. Sałatka na końcu powinna być

Di gotuje
Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 274

łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy koperek Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Pora pokroić na cieniutkie plasterki i dodać do miski. Ja przekładam pora najpierw na sitko i przelewam gorąca wodą. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Dodać majonez, musztardę i wymieszać. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Z wierzchu posypać posiekanym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wytrawne Babeczki vol au vent 166

łososia wędzonego w plastrach – 100 g serka mascarpone – 2 łyżki musztardy francuskiej – 2 łyżki natki pietruszki Składniki nadzienie z tuńczykiem: – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 łyżka majonezu – 0.5 puszki kukurydzy – 0.5 awokado – sól, pieprz – kilka pomidorków koktajlowych Składniki nadzienie z pastą jajeczną i rzodkiewką: – 2 jajka ugotowane(...)pieczenia.). Po upieczeniu babeczki wyglądają tak: Babeczki zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy nadzienia. Dla nadzienia kurkowego: zostawiamy 8 małych kurek w całości. Resztę drobno szatkujemy, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kremówkę w takiej ilości, aby zrobił nam się gęsty sos. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i odrobiną cukru, zostawiamy do ostygnięcia. Dla nadzienia z łososiem: łososia drobno

Pociąg Do Kuchni
Fish pie, czyli zapiekanka rybna po angielsku z moimi wariacjami. 185

wędzonego na zimno łososia -kawałek świeżego tuńczyka -płat świeżego śledzia, ja kupiłem filet ze skórą, więc go obieram -ok 400 ml mleka -puszka groszku konserwowego -puszka kukurydzy konserwowej -kg ziemniaków ugotowanych -łyżeczka masła -por, część biała, posiekany -szalotka posiekana -łyżeczka masła -łyżeczka śmietany 12% -liść laurowy -4 ziarna ziela angielskiego -duża szczypta soli, tymianku, suszonej natki pietruszki, rozmarynu i ząbek

BaRepas
Empanadillas z jagnięciną i warzywami 204

rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki. Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego1 posiekana cebula4 posiekane pieczarki1/2 posiekanej czerwonej papryki2 łyżki oliwy100g upieczonej wcześniej jagnięciny lub innego mięsa (wołowina, drób)żółtko Przygotowanie:Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, paprykę i pieczarki. Następnie do warzyw dodać pokrojone w kostkę mięso. Przyprawić solą i pieprzem.Z ciasta francuskiego wyciąć krążki

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta z jajek i tuńczyka 179

chlebem pycha!składniki4 jajkapuszka tuńczyka może być rozdrobnionyłyżka kaparów1/2 łyżeczki płatków chiliduża łyżka majonezu1 szalotka lub 1/2 średniej cebuli1 niewielki kiszony ogóreksól, pieprzprzygotowanieJajka ugotować na twardo, oddzielić białko od żółtek i osobno posiekać w blenderze. Przełożyć do miseczki. Posiekać drobno cebulę, kapary, ogórek, dodać do jajek. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego

Stare Gary
Grillowany Tuńczyk z warzywami balsamico 105

samo więc postanowiłam połączyć oba i bazując na przepisie Magdy Gessler z książki "Kolory smaków" po drobnych modyfikacjach powstał poniższy przepis Składniki 1 duża lub 2 mniejsze polędwice z tuńczyka (tak żeby miały min 1,5 do max 2 cm grubości) olej pieprz 1-2 duże bataty zrobione wg tego przepisu Składniki warzywa balsamico garść marchewki baby carrots(...)pieczarek i podsmażamy). Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki,n smażymy 5-7 min w zależności od wielkości pieczarek, dorzucamy pozostałe warzywa czyli uparowaną marchewkę i fasolkę, doprawiamy solą, smażymy całość do zrumienienia się lekko marchewki, dorzuciłam czosnek chwilę jeszcze przesmażamy i dodajemy cukier, ocet, i łyżkę wody. Proporcję możemy zmodyfikować w zależności od ilości pieczarek i pozostałych warzyw

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka z ziemniaków 191

cukrem, doprawić do smaku solą i pieprzem. W misce delikatnie wymieszać ziemniaki z jajkiem, ogórkiem i cebulą. Dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać. Posypać świeżym posiekanym koperkiem. Sałatka z ziemniaków świetnie pasuje do dań z grilla. Podobne przepisy Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Sałatka z krewetek Sałatka z tuńczyka Sałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami

Pociąg Do Kuchni
Ogród po powrocie 121

dusimy kilka minut. Odcedzamy tuńczyka z oleju i dorzucamy do sosu, mieszamy aż kawałki się rozdrobnią. Na koniec dodajemy całe pomidory- nasze nie były mocno dojrzałe, więc nie rozpadały się mocno i miały fajny kwaskowaty smak. Sos podgrzewamy aż pomidory nie zmiękną. Od czasu do czasu mieszamy, żeby nie przypalił się od spodu. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i, jeśli

les mirabelles
Sałatka z kaszy jaglanej z tuńczykiem i wiosennym dressingiem. Idealna na wynos. 195

Skworcu puszka dobrego tuńczyka w kawałkach czerwona fasolka z puszki groszek konserwowy gotowana marchewka pokrojona w kosteczkę kukurydza konserwowa czerwona cebula pieprz i sól do smaku świeża bazylia olej rzepakowy Rapso   sos sałatkowy winegret  Develey Ugotowana kaszę jaglaną wymieszaj z warzywami. Dodaj cebuli i polej olejem rzepakowym Rapso. Wymieszaj. Następnie dodaj sosu winegret. Dosmacz solą i pieprzem. Wymieszaj

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron soba z tuńczykiem i kurczakiem w sosie sojowo-anyżowym! 174

Mięso z kurczaka i tuńczyka kroimy w sporą kostkę, nacieramy posiekanym chili i imbirem. Odstawiamy do lodówki na 30 minut do godziny. Czosnek siekamy bardzo drobno, na oleju w woku smażymy mięso, czosnek, około 2 minuty z każdej strony po tym czasie zalewamy sosem sojowym , tak aby utworzyło sos. Sos doprawimy octem ryżowym, anyżem i solą. Smażymy w woku ciągle

SMYKWKUCHNI
Pita z mąki pełnoziarnistej 375

wody pół szklanki, wsypać do niej cukier, wymieszać do rozpuszczenia. Wsypać do wody drożdże instant, mocno zamieszać i odstawić do czasu, gdy drożdże mocno się zapienią. Mąkę wymieszać z solą, oliwą i pozostałą wodą. Po około 10 minutach, gdy drożdże już się rozruszają, połączyć wszystkie składniki. Składniki wymieszać ze sobą i zagnieść gładkie ciasto. Jeśli mąka zbyt mocno wchłonęła wodę(...)wilgotną ściereczkę – wtedy gorące i chrupkie pity szybko zmiękną i baz szwanku dadzą się pokroić. Pitę można zjeść nadzianą falafelami z warzywami, z hummusem , z kebabem lub gyrosem, tofu. Tuńczyk, jako, ser, majonez, pomidor – i mamy kieszonkową kanapkę. Bez nadziewania pita przyda się na przykład do tureckich jajek na jogurcie czy do pałaszowania shakshuki . SKŁADNIKI 3 szklanki po 250ml mąki

Karo in the Kitchen
Dip z pieczonych pomidorów. Do wszystkiego. 161

oliwek, anchois, tuńczyka lub cukinii. Dip z pieczonych pomidorów na podstawie przepisu z bloga An Edible Mosaicczas przygotowania: 45 min. (w tym 30 min. pieczenie)Składniki: 2 dojrzałe pomidory pokrojone na plasterki 1 mała cebula lub pół większej, pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cukru szczypta soli szczypta płatków

Chilli Czosnek i Oliwa
Tuna rolls 176

Składniki 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3,5 łyżki octu ryżowego 1,5 łyżki cukru 0,5 łyżeczki

czarrna od kuchni