jajka ugotowane na twardo 4 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Przygotowanie Tuńczyka osączyłem, przełożyłem do półmiska. Brokuły podzieliłem na różyczki, ugotowałem do miękkości. Osączyłem i ostudziłem. Dymki pokroiłem w plastry. Jajka ugotowane na twardo pokroiłem w ćwiartki. Połączyłem wszystkie składniki, skropiłem sokiem z cytryny, dodałem jogurt grecki, doprawiłem solą i pieprzem, delikatnie wymieszałem
R'n'G Kitchenodciskamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.. Tuńczyka odsączam (ja nie wylewam zalewy lub oliwy gdyż później w razie potrzeby dodaje ją do smaku) rozdrabniamy jeśli jest taka potrzeba. Jajka rozdrabniamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jogurt mieszamy z majonezem i wedle uznania dodajemy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
Piekielna Kuchnia Patidodatkiem do grilla :)Poza sezonem letnim można dodać kawałki tuńczyka, kilka rodzajów sera, marynowane warzywa, wędlinę...itp. To WASZA sałatka i WY decydujecie z czego będzie przygotowana. Sami dobieracie składniki, stad jego nazwa: dobieraniec :)Przykładowe sosy do sałatki:Najpierw przygotowujemy bazę do sosów. Robimy ją ze śmietany, majonezu, soli oraz pieprzu, najlepiej białego. Proporcje zależą od naszego smaku
Codzienna kuchnia niecodziennabiszkoptu. Za pierwszym razem biszkopt wyszedł mi mozaikowy. Składniki : 100-150 g jarmużu (u mnie mieszanka z kapustą toskańską) 2 gałązki natki pietruszki 4 jajka puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie 120 g serka naturalnego 2 łyżki startego drobno chrzanu 2 łyżki rozdrobnionego koperku (u mnie mrożony ) szczypta (tyle, ile się weźmie między dwa palce) suszonego czosnku niedźwiedziego pół(...)ziołowego sól pieprz łyżka - dwie oleju do smażenia Jarmuż (kapustę toskańską) pozbawić zgrubień, pokroić na kawałki. Rozdrobnić również natkę pietruszki. Liście wrzucić do malaksera i rozdrobnić z niewielką ilością soli oraz czosnkiem niedźwiedzim. Na patelni rozgrzać olej. Dorzucić zawartość malaksera. Całość dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstawić do ostudzenia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni
Weekendy w domu i ogrodziepomarańczy, Wymieszać sok z pomarańczy i cytryny. Tuńczyka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, polać sokiem z cytrusów, wymieszać, odstawić. Nektarynkę obrać, pokroić w małą kostkę. Cząstki pomarańczy, obrać z błonki, pokroić w poprzek w plasterki. Jeżyny przekroić na pół. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, oprószyć solą. zastawa
królestwo garówdość, że jest nietypowy, to jest bardzo zdrowy. Więc torty takie przygotowujcie i nim się na obiad lub przystawkę delektujcie. Składniki: 120 g kuskusu, 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (180 g), 1 marchew w plasterkach, 50 g brokułu, 50 g kalafiora, świeży tymianek, pieprz zielony świeżo zmielony do smaku, sól himalajska do smaku, pesto(...)zmielony do smaku. Przygotowanie: Pesto: Pestki słonecznika miksujemy za pomocą miksera lub blendera. Dodajemy rukolę, bazylię, olej i ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, dodajemy sera i ponownie miksujemy. Warzywa gotujemy na miękko w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i rozdzielamy marchewkę od brokułów i kalafiora. Wywar zostawiamy, będzie nam potrzebny. Warzywa, każde oddzielnie
Moniki Smakołykikanapki do pracy nie są wtedy suche i nudne. Tuńczyka z puszki wyjąć i odcedzić. Wrzucić do dużej miski, dodać odcedzoną kukurydzę. Jajka ugotować na twardo, oskrobać i pokroić w kostkę. Ostudzone jajka dodać do sałatki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wrzucić do sałatki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Majonezu dodać według uznania. Najlepsza
Kuchnia PokoleńWystudz. Do kaszy dodaj Salatino i odsączonego z zalewy tuńczyka. Salatino jest genialne! Jest to gotowe danie. Możesz je zjeść wprost z pojemnika, a możesz sobie pokombinować jak ja. Jako, że jestem fanką kaszy jaglanej nic nie stanęło na przeszkodzie aby...powstała pyszna i zdrowa sałatka. Wymieszaj wszystko dokładnie, dosmacz solą jeśli trzeba i udekoruj listkami bazylii.Zapewniam, że goście chętnie
Z Kuchni Do Kuchniopakowaniu. Osączamy i przelewamy zimną wodą. Kukurydzę ,groszek i tuńczyka osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo ,kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki ,kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy w ćwiartki ,natkę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski . Dodajemy majonez i dokładnie wszystko łączymy przy pomocy łyżki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchenużyć ulubionych dodatków, ale mi najlepiej smakuje z tuńczykiem z puszki, kukurydzą i papryką. Oprócz tego pieczarki i ser. Sos przeważnie wykonuję z passaty pomidorowej (kartonik) z oliwą i łyżeczką octu winnego i ziołami. Na razie umieszczam samo ciasto. Składniki: 2 szklanki mąki 20 gram drożdży łyżka cukru łyżeczka soli 3/4 szklanki wody (do szklanki) łyżka oliwy
Lubczyk i Waniliapokroić na drobno i dodać do szpinaku. Doprawić solą i pieprzem ziołowym. Szpinak z serem wyłożyć na ciasto. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Jeść gorące z dodatkiem sałatki lub np. grzybków marynowanych . ----- Podobne: Zielone naleśniki z makrelą Ciasto ze szparagami, porami i serami Jarmużowa rolada z tuńczykiem Dawno się tak nie uśmiałam, jak przy książce Marty
Weekendy w domu i ogrodzieJajko roztrzepać z mlekiem. dodać odsączonego z zalewy tuńczyka - nie rozdrabniać za bardzo, fajnie, jak w plackach są kawałeczki ryby. Posiekać drobno cebulę i natkę pietruszki - wymieszać z dodać do ciasta. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia - połączyć z masą jajeczno-tuńczykową. na koniec dodać żółty ser, trochę soli i pieprzu - wszystko dobrze wymieszać
Kulinarne Inspiracjelekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z oleju. Dodać do ziemniaków. Groszek odsączyć z zalewy. Dodać do sałatki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Dodać do sałatki. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Dodać do sałatki (odrobinę można pozostawić do oprószenia po wierzchu). Wymieszać. Do sałatki dodać majonez. Wymieszać. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu
Gospodyni Miejskaprzygotowane szaszłyki polać oliwą i oprószyć solą. Smażyć z obu stron na niewielkim ogniu tak, by mięso i szparagi zmiękły, ale się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA www.alma24.pl ----- Podobne: Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Piknikowa przekąska z tuńczykiem Grillowane cukinie i brokuły
Weekendy w domu i ogrodzie