Quiche to szybka i wszechstronna wytrawna tarta. Podstawa jest zawsze taka sama – kruche ciasto, jajka i gęsta śmietana. Dodatki – jakie kto lubi. Możecie zrobić quiche całkowicie
Karo in the Kitchensmacznego przygotuję . Nie szukam przepisów, bo lubię w sama kombinować 🔧🔨🔪 i dla najbliższych gotować. Polecam w kuchni eksperymentować, a z pewnością nie będziecie żałować, bo dania będą niepowtarzalne, smaczne, ciekawe, niebanalne. Ja portobello nadziałam batatami i tradycyjnymi ziemniakami, zmieszanymi z cebulką i grzybami. Na ostro doprawiłam i nietypowo na pergaminie z przyprawami podsmażyłam. Dzięki temu smak curry
Moniki Smakołykiidzie, zamyka w sobie kilka naczyń w tym jednym konkretnym. Jest warta swojej ceny. Jest niezbędna w kuchni, w której stawia się na zdrowie, na oszczędność czasu i łatwo przyswajalną obróbkę termiczną. Patelnia jest super do dań tradycyjnych, ale swoją funkcjonalnością w przygotowaniu dań zdrowych i minimalnie przetworzonych, znacznie przebija inne naczynia wysokiej jakości, które posiadam w domu. Co ciekawe
Z Kuchni Do KuchniSchab po prowansalsku to pomysł na urozmaicenie tradycyjnych schabowych. Duszone mięso w winnej zalewie wraz z dodatkiem pieczarek oraz cebuli - świetne połączenie składników :) Jeżeli lubicie eksperymentować w kuchni to zachęcam do przygotowania poniższego dania. Schab po prowansalsku bardzo dobrze smakuje podany z ugotowanym ryżem jak i ziemniakami. Składniki na porcję dla 4 osób: 0,5 kg schabu (4 grube
UgotowaćŻaden maniak ziemniaczany nie pominie ich w swoim jadłospisie. Prażonki piecze się w Polsce już od ponad 200 lat. W Porębie, niedaleko Zawiercia, ta potrawa przygotowywana
Karo in the KitchenJedni go kochają, inni nienawidzą. Tradycyjny napój na świątecznym stole – kompot z suszu. Swój robię w bardziej nowoczesnej wersji niż ta, którą robiło się w moim
Karo in the KitchenTo wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony
Karo in the KitchenPomidorowo- cebulowe, lekko pikantne, z aromatycznymi przyprawami i odczuwalną paprykową nutą. Słodko-kwaśne. Obok tradycyjnych śledzi w oleju i tych w octowej zalewie, to właśnie te
Karo in the KitchenCo podać do czerwonego barszczu? Albo uszka, albo paszteciki. Te są idealnym rozwiązaniem na kolację wigilijną – są postne, nadziane trzema rodzajami grzybów, kiszoną kapustą i cebulką
Karo in the KitchenUwielbiam przyprawy do tego stopnia, że nawet moje kosmetyki muszą je w sobie mieć. Czy to wanilię Bourbon, czy zielony kardamon, czy drażniący nos świeżym, kwiatowo
Karo in the KitchenOstatnio miałam ogromną ochotę na fasolkę po bretońsku. Moja w odróżnieniu od tradycyjnej nie jest zagęszczana, chyba dlatego, że ja z reguły wolę zupy "lekkie". Jej smak i aromat pamiętam jeszcze z kuchni mojej mamy i w moim domu gości bardzo często. Fasolka po bretońsku na żeberkach SKŁADNIKI: 500 g fasoli około 400 g wędzonych żeberek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiŚwięta Wielkiej Nocy.Zakupy przed nami, lista dań i produktów przygotowana, w tym roku mój smakosz będzie wykazywał się w kuchni ze względu na mój stan :) Co planujemy: oczywiście żurek z białą kiełbasą w chlebie, pieczeń rzymską, schab gotowany, sałatka tradycyjna jarzynowa, jajka faszerowane, ćwikła , sos chrzanowy, babeczki i tiramisu (bez jajek).ŚWIĘCONKAInspiracje czerpie z tego video http://www.tvp.pl
NA MOIM TALERZUPierwszy raz grillowałam śledzie i teraz już wiem, że nie ostatni. To taka odmiana od tradycyjnych grillowanych ryb, mięs czy warzyw. Zgrillowane na chrupko, podane np
Kuchnia z widokiem na ogródWiosna sprawia, że w naszym menu pojawia się ponownie więcej warzyw w kolorach tęczy. Zdrowe, chrupiące i pożywne. Zamiast tradycyjnego wymieszania składników dzisiaj postawiłam na warstwowe
Moja smaczna kuchniaWraz z erą modnego zdrowego odżywiania na co dzień możemy spotkać rożnego preparowane produkty. Obecnie poza tradycyjnym ryżem (także w wersji czekoladowej), bez trudu kupimy
Humanistka w kuchniDania makaronowe to jeden z moich ulubionych tematów. Szybkie w przygotowaniu, bardzo syte i kolorowe. Zawsze wychodzą bardzo smaczne. Poza tradycyjnymi potrawami makaronowymi lubię eksperymentować ze
Moja smaczna kuchniaCzyli sernik jaglany, choć mam wrażenie, że słowo „sernik” nie bardzo tutaj pasuje. Co prawda przypomina on swoją fakturą tradycyjnie serwowany na polskich stołach twarogowy deser
Roślinna - blog wegańskiBardzo lubimy krokiety. Ale, żeby nie było nudno kombinuje z dodatkami i praktycznie za każdym razem są one inne. Oczywiście nie zapominam o tych tradycyjnych z
Ewa w kuchniSą pyszne i już! Warzywne trio - ziemniaki, marchew i pieczarki w roli głównej z dodatkiem cebuli. Ziemniaki i cebula nawiązują do smaku tradycyjnych placków ziemniaczanych
Zasmakuj KuchniGOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, lecz
Kuchnia PaulettesTradycyjne kotlety mielone, ale dziś z niespodzianką w środku. Staram się zawsze dodawać coś nowego do tradycyjnych obiadów i wtedy dzieci chętnej jedzą. Dziś połowę kotletów
kuchnia doskinajczęściej odwiedzanym w wpisem na moim blogu przez moich czytelników. Nie raz byłam zadziwiona oczywistą prostotą niektórych sekretów ich kuchni. Wszystko kryje się w znajomości kuchennej chemii. Tak jest również z tym japońskim sufletowym sernikiem, jakże różniącym się od naszego tradycyjnego sernika z twarogu. Myślę, że nic nie przeszkadza od czasu do czasu odejść od tradycji i zrobić coś inaczej
Sztuka gotowania w/g SamirySurówka, na którą przepis dzisiaj Wam przedstawiamy, sprawdzi się idealnie do tradycyjnego, polskiego obiadu. Jest to danie wyjątkowo soczyste, słodko-kwaśne i nam najbardziej smakuje podane
Przepisy AleksandryMiruna . Pierwszy raz kupiłam rybkę i powiem szczerze, bardzo nam zasmakowała. Filety były grube,świeże, więc postanowiłam na tradycyjnie panierowana rybkę do obiadu. Przepis prosty i
Kuchnia z widokiem na ogród