Podana w ten sposób Szuba jest ozdobą stołu, a użycie jogurtu zamiast tradycyjnego majonezu powoduje, że jest ona „lżejsza” kalorycznie. Składniki: 6 płatów śledzi matiasów, 2
Nie tylko w kuchniDziś zapraszam na tradycyjna pieczeń rzymską z jajkiem. Bardzo soczysta i aromatyczna, doskonała zarówno na zimno jako przystawka czy przekąska jak i na ciepło jako dodatek
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: awokado 4 średnie, jajka ugotowane na twardo 5 sztuk, majonez tradycyjny 1 łyżka, musztarda delikatesowa 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka, sól morska - do smaku, pieprz
W Mojej Kuchni LubięNie zdarza się to często, ale czasami rezygnuję z tradycyjnej owsianki na śniadanie, jednak taka decyzja wymaga godnego, równie pysznego zastępstwa. I wcale nie trzeba się
peanutbuttermonsterjest ważne dla faceta. Dostał też ich odpowiedni zapas, firma Winiary ostatnio zadbała by mi ich nie zabrakło Tym bardziej, że firma Winiary wypuściła ostatnio serię zup o tradycyjnych smakach: rosół, ogórkową, grochówkę, barszcz, żurek, grzybową, czy pomidorową. Zupy te wg opisu na opakowaniu są w 100 % są naturalne bez konserwantów, glutaminianu sosu i barwników, do tego smakują jak wskazuje(...)wraz z klopsikami rozlewamy na talerze, posypujemy natką pietruszki. Ten rosół ma faktycznie smak rosołu. The post Rosół z klopsikami po studencku appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSpaghetti bolognese to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. To danie jest znane i lubiane na całym świecie!!! W moim domu bardzo często przyrządzam tradycyjne bolognese z wołowiną, którą mój mąż uwielbia... oraz z parmezanem. Sos pomidorowy robię ze świeżych pomidorów, taki uwielbiam najbardziej. Jeśli nie mamy czasu możemy poratować się gotowym sosem ze słoika, ale smak takiego sosu
kulinarne odsłony patijest uznanym produktem regionalnym wpisanym na Listę Produktów Tradycyjnych. Zachęcam Was do odwiedzania miejsc, gdzie serwuje się żywność regionalną i tradycyjną. Szukajcie jej w sklepach, wracajcie do korzeni i próbujcie zapomnianych smaków, które tworzą naszą wspaniałą polską kuchnię
Sajkofanka smakuDzisiejszy obiad w zasadzie miał wyglądać inaczej, planowałam tradycyjne mielone z ziemniakami i brokułami na parze. Ale przypomniało mi się, że kiedyś właśnie z takich składników
Kuchnia z widokiem na ogródsię wrażeniami w komentarzu. Gryka jest niesłychanie wdzięcznym składnikiem w mojej kuchni. Naleśniki gryczane czy chleb z kaszy gryczanej zawsze wychodzą idealnie. Tak samo dzisiejszym pierogom nie mam nic do zarzucenia. Zaraz po mące orkiszowej to właśnie gryczana jest moją ulubioną. Czy są tak samo pyszne jak tradycyjne? Nie. Jestem zdania, że glutenu nic nie zastąpi. Chleb, pizza, pierogi(...)wędzonym tofu. Dodatkowo po ugotowaniu warto pierogi podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Smak i tekstura są wtedy o wiele lepsze. Artykuł Pierogi gryczane z kapustą kiszoną pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanTa przekąska kojarzy mi się z imieninami u cioci/wujka ze starszego pokolenia;). Galaretka z kurczaka obowiązkowo musiała gościć wtedy na stole. Tradycyjnie robi się je ze
Szefowa kuchniW ostatnim czasie nabyłam garnek rzymski, przyszła więc pora, aby go wypróbować! Garnek rzymski to tradycyjne naczynie gliniane, w którym potrawy gotowane są z wykorzystaniem efektu
Kuchnia BeatyTradycyjny, arabski dip z opiekanego bakłażana z dodatkiem sezamowej pasty... Artykuł Baba ghanoush pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEpolecam Wam przepis na pyszną i szybką babkę bez miksera. Jedna miska, kilka składników (, które znajdziecie bez problemu w każdej kuchni), drewniana łyżka i… już po kilku minutach przygotowań ciasto wkładamy do piekarnika. Taką babkę możecie przygotować w tradycyjnej keksówce lub (tak jak ja) w mniejszych, kolorowych papierowych foremkach (u mnie od PapilArt ). Dzięki temu babkę można spokojnie zabrać
Słodkie okruszkiSą to z pewnością oszukane tosty francuskie, ponieważ do tych tradycyjnych powinno użyć się chałki, brioszki lub chleba tostowego. Ja natomiast wykorzystałam czerstwy chleb żytni na
Mango Papajauczestniczyć w świetnych warsztatach z Jankiem Paszkowskim w ramach projektu Feed Them Up . Spędziłam 5 godzin w przemiłej atmosferze w Kuchni Spotkań IKEA. Nauczyłam się niejednego, najadłam bardzo a wszystko to przy użyciu tego co zazwyczaj zostaje podczas tradycyjnego gotowania. Zdjęcia z wydarzenia możecie obejrzeć TU . Dzisiaj zapraszam Was na sałatkę inspirowaną tą jaką robiliśmy na warsztatach. Kolorowa, smakowita
Dzieje kuchennej Wiewióry