pory gołąbki zawsze jedliśmy tradycyjne, czyli mięso z ryżem. Poniżej jednak znajdują się inne gołąbki, które przygotowała moja mama po tym jak obejrzała program z Tomkiem Jakubiakiem, w którym podawał właśnie takie gołąbki, z kaszą gryczaną, boczkiem i o dziwo suszonymi pomidorami. Mama zaciekawiona tą propozycja zrobiła je i mimo mojego początkowego sceptycznego podejścia do nich okazało się(...)gołąbki są przepyszne i stały się moimi ulubionymi. Tak wiec warto oglądać programy kulinarne, słuchać mądrych głów i eksperymentować z w kuchni. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktworzywa, które łatwo się czyści. Trzymają się drzwiczek mocno. Teraz pozostaje tylko wybrać najciekawszą. Uważam, że idealnie pasują do kuchni widoki z owocami, warzywami, kwiatami, innymi roślinami i jedzeniem oraz takie z wodą. Będą pasować do bardziej tradycyjnej aranżacji. W nowoczesnej też się odnajdą. Największym tradycjonalistom, którzy nie są pewni, czy aby to dla nich, polecałam spojrzeć na maty magnetyczne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Niy znōm 1 chyba takego czowieka, kery by niy jołd 2 kejś 3 plackōw kartołflanych. Za starego piyrwy 4 nasze ōłmy 5 piykły 6 je na
Chop w kuchniNajbardziej klasyczna i chyba najbardziej znana sałatka w Polsce. Chyba nie ma osoby, która by jej nie jadła. W wielu polskich domach jest punktem obowiązkowym w
PatiGotujemaślanki, brązowy cukier i miód oraz drożdże. Obecnie Struan przeszedł wiele modyfikacji i jest wypiekany również na zakwasie. Nasz przepis zawiera wszystkie tradycyjne składniki i możemy śmiało nazwać go celtyckim chlebem. " chleb na blogach: Akacjowy blog Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Ogrody Babilonu Proste potrawy Przepisy na domowy ser i chleb Weekendy w domu i ogrodzie
Proste PotrawyIdea objazdowego karmienia, której ojcem był Charles Goodnight - teksański farmer i poganiacz bydła, doczekała się swojej ekspansji na wschód i sukcesywnie podbija podniebienia Polaków. I choć
upichconaOstatnio w mojej kuchni gości dość często makaron spaghetti z mąki durum. Jest on smaczny i zdrowy. Tradycyjne spaghetti jest niezastąpione ale mimo wszystko postanowiłam przygotować go w innej postaci, a mianowicie z dodatkiem kapusty białej i indyka. Dodatek kapusty zdziwił niejednego. Polecam wypróbować aby samemu przekonać się że warto :) Makaron spaghetti z kapustą i indykiem SKŁADNIKI
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPielmieni to jedna z najbardziej znanych i lubianych potraw kuchni rosyjskiej. Jej korzenie sięgają Syberii, dlatego też pielmieni często nazywane są syberyjskimi. To tradycyjne pierożki, kształtem przypominające nasze uszka, nadziewane surowym farszem mięsnym, który w trakcie gotowania w zalepionym pierogu delikatnie się ścina, ale pozostaje bardzo soczysty. Podajemy je z dodatkiem gęstej, kwaśnej śmietany, octu lub musztardy rosyjskiej. Mogą być
Smakowity Blog Kulinarnytych dan robie i ja i w ten sposob pozostaje wierna rodzinnej tradycji. Staram sie tez szukac nowych pomyslow, wprowadzac do swiatecznej kuchni powiew nowosci.Jajko zawijane w szynke i zalewane galaretka nalezy do tych dan tradycyjnych, bez ktorych nie bylo u nas Swiat. Razem z Siostra i Mama zajmowalysmy sie przygotowaniem zimnego bufetu, gdzie wsrod innych propozycji byly wlasnie takie
Przysmaki KarolkiTradycyjne dania nigdy nie są nudne, ale w tym szarym, codziennym dniu przyda się w kuchni trochę ożywienia i egzotyki. Sałatkę z kalafiora wzbogaciłam o dwa dodatki. Smoczy owoc (pitaja – dragon fruit), to jeden. Drugi, może bardziej popularny, to karambola. Oba zachwycają swym wyglądem. Do smaku – trzeba się przekonać i spróbować. Jedno jest pewne, wniosą do naszego jadłospisu(...)tylko. W upalne dni podana na kolację, swym subtelnym wyglądem przyciągnie niejedno oko, a smakiem - zaskoczy niejedno podniebienie. Warto się przemóc przed nieznanym, aby ubarwić i wzbogacić nasze tradycyjne menu. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Smocza sałatka z karambolą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkojest potrawą hiszpańską. Sporządza się ją na głębokiej patelni zwanej paellera. Rozróżnia się tradycyjną paellę z mięsem, paellę marinara z rybami i owocami morza oraz paellę mixta, stanowiącą połączenie obu. Moja paella jest może nie do końca taka jak przyrządzają ją Hiszpanie... ale kuchnia jest takim miejscem,że można eksperymentować i bawić się smakami i składnikami. Smakowała wybornie
potrawyregionalnePrzepis na lody indyjskie, kremowe, dla dzieci dużych i małych. Moje lody przygotowałam w robocie ,ale metoda tradycyjna, również się sprawdzi! Składniki -2 litry pełnotłustego mleka
Z Kuchni Do KuchniMój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i
Kuchnia EllieMak, cynamon, pomarańcze smak świąt Bożego Narodzenia. Jest wiele tradycyjnych dań, ale ja co roku staram się zrobić coś nowego. Połączyłam smaki, które bardzo mi przypominają
Basia w kuchniNa słodko, na ostro, zapiekane, w zupie, z warzywami, czy z owocami… Możliwości na wykorzystanie naleśników jest wiele. Mogą powstać z każdej mąki, czy to tradycyjnie
PatiGotuje