Pieczone roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym

Pieczone roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym

Pieczone roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym

Przepis na : obiad

Nigdy w swoim życiu nie zrobiłam kotleta schabowego. Jest wiele ciekawszych sposobów na wykorzystanie tego mięsa i nie są one specjalnie skomplikowane, więc schab robię w innej formie niż tradycyjna. ;-) Przedstawiam banalny przepis na roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym. Cienko rozbite kotlety po upieczeniu są mięciutkie i soczyste. Podałam je z kaszą gryczaną i surówką z marchewki i jabłka . Roladki: 5 plastrów schabu 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera sól, pieprz, olej Sos pieczarkowo-k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, roladki, schab, schabowe, pieczarki, koperek, szynka, kotlet, jabłka, kotlety, ser żółty, marchewka, polewa, mięso, kasza gryczana, kasza, dania obiadowe, surówka, dania mięsne, pieczarki w sosie, pieczona szynka, pieczeń z szynki, kotlet z marchewki, smażony ser, kotlet schabowy z pieczarkami, sos mięsny, pieczone jabłka, jabłka pieczone, soczysty schab pieczony, mięsa pieczone

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.