tarta - 42848 przepisów (strona:410/2857)

Szparagi z makaronem i krewetkami 61

szparagi . Tu znajdziesz poradnik jak ugotować szparagi . Składniki: Pęczek zielonych szparagów 200 g krewetek 2 ząbki czosnku Garść rukoli lub bazylii 2 łyżki oleju 2 łyżki masła Parmezan tarty 1/2 opakowania makaronu spaghetti Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj w dużym garnku wodę, dobrze posól, włóż makaron. Gotuj 9 minut. Odcedź. Zachowaj kilka łyżek wody z makaronu. Krok(...)krewetki. Smaż minutę, dodaj łyżkę masła i rozgniecione ząbki czosnku. Przewróć krewetki na drugą stronę. Smaż jeszcze minutę. Dodaj szparagi i makaron. Wymieszaj, dodaj wodę z gotowania makaronu. Posyp tartym parmezanem. Wymieszaj. Podawaj z posiekaną bazylią lub rukolą i tartym parmezanem. Smacznego! Artykuł Szparagi z makaronem i krewetkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Roladki z pieczarkami i mozzarellą 73

kulka mozzarelli ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól(...)oraz solą. 3.    Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6.    Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Makaron z pesto z groszkiem i cieciorką 61

mieszasz z pesto. Może dziwi ci podawanie makaronu z groszkiem i cieciorką, ale w kuchni włoskiej jest to standardowe połączenie. Makaron z pesto z groszkiem i cieciorką podawaj z tartym parmezanem. Przepis wzorowany na Seasonedvegetables.com Składniki: 1/2 opakowania makaronu (świderki, rurki) 1 szklanka mrożonego groszku 1 szklanka cieciorki Tarty parmezan Sól Pieprz Pesto Garść rukoli 1/2 szklanki(...)nasion słonecznika 1/2 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki oleju Sok z połowy cytryny Kilka listków mięty (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj w garnku 2 litry wody. Dodaj łyżeczkę soli. Wsyp makaron, zamieszaj. Gotuj 7 minut. Dodaj groszek. Gotuj jeszcze 3 minuty. Odcedź. Krok 2 W międzyczasie przygotuj pesto. Przełóż do miksera nasiona słonecznika. Miksuj na proszek. Dodaj parmezan

Niedzielny kucharz
Klasyczne kotlety schabowe 50

Klasyczne kotlety schabowe.  Pyszne kotlety schabowe panierowane.      Przepis na klasyczne, pyszne i soczyste kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe doprawione solą, mielonym czosnkiem i czarnym pieprzem.  Kotlety schabowe. Tradycyjne kotlety schabowe - składniki: 4 kotlety schabowe pieprz, sól, mielony czosnek smalec do smażenia panierka do schabowych: mąka wymieszana z odrobiną mielonego(...)chili 1 jajko + 2 łyżki mleka bułka tarta lub panierka Panko Jak zrobić kotlety schabowe - przepis: Krok 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem. Krok 2. Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Miłego gotowania! Kotlety schabowe. kotlety schabowe

Moja Książka Kucharska
Krokiety z kaszą jaglaną, szpinakiem i żółtym serem 75

gazowanej 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli olej do smażenia naleśników  na nadzienie: 2 słoiki Kaszotto ze szpinakiem Helcom Naturalnie   200 g startego żółtego sera lub tartej mozzarelli ponadto: 1 jajko bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia na sos czosnkowy: 150 g jogurtu typu greckiego 1 duży ząbek czosnku sól i pieprz(...)brzegi naleśnika do środka, następnie zwiń go w rulon. W ten sam sposób przygotuj wszystkie krokiety.  6. Naleśnik maczaj najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Krokiety smaż na złoty kolor z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. W pierwszej kolejności ułóż je łączeniem naleśnika do dołu.  7. W misce wymieszaj jogurt

Chilli Czosnek i Oliwa
Oblaty z kurczakiem 61

łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        2 łyżki mąki pszennej ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        ½ szk. mleka ·        Sól(...)dokładnie mieszamy. 2.    Każdy wafel moczymy w mleku i na środku układamy po dwie łyżki mięsa. 3.    Zwijamy w roladki i panierujemy najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 4.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 5.    Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki schabowe z kapustą 80

papryka czerwona ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy(...)drobną kostkę. Warzywa solimy i 10 minut dusimy. 4.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 5.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 6.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Roladki Napoleonki 66

ząbek czosnku ·        10 dag sera żółtego ·        2 łyżki majonezu ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania(...)Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Pulpety mięsno-ryżowe 68

sprawdzony przepis ( zresztą jak wszystkie inne). Zapraszam po szczegóły.. Składniki 250 g mielonego mięsa, wykorzystałam z szynki i łopatki 150 g ugotowanego ryżu 1 jajko 2 łyżki parmezanu, tartego natka pietruszki, posiekana sól, pieprz olej bułka tarta Ugotowany ryż, mięso mielone, jajko, parmezan, siekaną pietruszkę włożyć do miski. Dodać sól i pieprz wedle swojego smaku(...)dokładnie wyrobić ręką, na jednolitą masę. Mokrymi dłońmi formować pulpeciki i obtaczać w bułce tartej. Gotowe układać na desce kuchennej. W głębokim rondelku rozgrzać olej, tyle aby pulpety po włożeniu swobodnie pływały. Przygotować płaski talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Pulpety wkładać na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor z każdej strony. Wyjmować na talerz łyżką cedzakową. Przygotować Sos czosnkowy polewać

gotuj ze mną
Schabowe pod ziemniaczaną kołderką 76

cebula ·        20 dag pieczarek ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        3 jajka ugotowane na twardo ·        4 duże ziemniaki(...)Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kulinarna Chwila
Schabowe z młodą kapustką 77

marchew ·        15 dag sera żółtego ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz(...)łyżeczka octu jabłkowego Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 2.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3.    Cebule obieramy, drobno kroimy

Kulinarna Chwila
Paluchy serowe z ciasta francuskiego 98

Paluchy serowe z ciasta francuskiego.  Chrupiące paluchy serowe z ciasta francuskiego z paprykowo-pomidorowym pesto.      Niezwykle chrupiące paluchy serowe z szynką, paprykowo-pomidorowym pesto, z tartą mozzarellą i tymiankiem. Pyszna i szybka przekąska na imprezę albo kolację. Składniki na serowe paluchy z serem z ciasta francuskiego: 2 prostokątne płaty ciasta francuskiego słoiczek pesto paprykowo(...)posmarowania z wierzchu  Przepis na paluchy serowe z ciasta francuskiego: Krok 1. Płat ciasta francuskiego rozłożyć na płasko, posmarować pesto paprykowo-pomidorowym, następnie ułożyć plasterki szynki i posypać tartym serem, oprószyć tymiankiem. Drugi płat ciasta francuskiego również posmarować pesto, przykryć nim wcześniej przygotowany płat z szynką i serem.  Pokroić ciasto na paski o szerokości około 3cm. Każdy

Moja Książka Kucharska
Kopertki Supermana 114

Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy wystające części, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą(...)mięsa smarujemy cienko serkiem topionym, układamy po plasterku szynki, plasterku serka topionego oraz paseczku papryki. 3.    Składamy mięso w kształt kopertki. 4.    Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlety z kalafiora i fasoli – kuchnia podkarpacka 90

Pani Danuta Inglot z Koła Gospodyń Wiejskich Kombornia. Kotlety z kalafiora i fasoli – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 1 szklanka ugotowanej fasoli kolorowej lub białej bułka tarta do zagęszczenia i panierowania 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka cukru olej do smażenia Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru(...)utworzy się jednolita masa. Ugotowaną fasolę siekamy na desce, dodajemy do kalafiora, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kilka łyżek bułki tartej – tyle, żeby masa lekko zgęstniała. Formujemy z niej niewielkie kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety z kalafiora i fasoli

Trzeci talerz
Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście 58

Olej do smażenia ·        1 łyżka mąki pszennej ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        1 łyżka Vegety ·        1 łyżka octu jabłkowego ·        1 łyżeczka(...)Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smaży z obu stron na rozgrzany oleju. Usmażone mięso układamy w naczyniu. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym

Kulinarna Chwila