tarta - 42848 przepisów (strona:407/2857)

Cukinia panierowana 73

chrupiącej panierce. Smakuje naprawdę świetnie, a samo jej przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy pokroić cukinię w plasterki, delikatnie ją doprawić, a następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, tak samo, jak tradycyjne kotlety. Smażona cukinia w panierce świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, może być alternatywą dla mięsa. Możemy ją także zaserwować w formie przekąski. Sama smakuje(...)zarówno dzieciom, jak i osobom dorosłym. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CUKINIĘ PANIEROWANĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 cukinia 3 łyżki mąki do panierowania 2 jajka 6 łyżek bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz, papryka słodka Wykonanie Cukinię dokładnie myjemy, a następnie osuszamy. Następnie kroimy ją na plasterki o grubości ok. 1 cm. Pokrojoną cukinię rozkładamy

Przepiski.pl
Schabowe ala polonezy 106

pieczarek ·        3 łyżki ketchupu pikantnego ·        2 łyżki musztardy sarepskiej ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        20 dag sera żółtego(...)Szczypta chili Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy

Kulinarna Chwila
Kotlety z kalafiora z serem. 95

Kalafior można wykorzystać i jeść na różne sposoby. Niekoniecznie tylko z masłem  i bułką tartą. Chociaż ten klasyk nigdy mi się nie znudzi :)  Tym razem zapraszam na kotlety, zrobione właśnie z kalafiora.  Dodatkowo dodałam ser żółty, dla podkręcenia smaku. Spróbujecie koniecznie.  Z podanych składników zrobiłam 5 kotletów.  Składniki: 1/2 kalafiora (po ugotowaniu waga(...)sera żółtego (użyłam ser Gouda) 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 płaska łyżka bułki tartej 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Kalafior podzielić na różyczki. Umyć i ugotować w osolonej wodzie.  Nie powinien być zbyt miękki. Ja wrzucam do wrzącej wody i gotuję około 10 minut.  Czas gotowania zależy od tego, jakiej wielkości będą różyczki

Agusiowe smakołyki
Kotleciki drobiowe w sosie śmietanowym. 82

piersi z kurczaka 1 bułką kajzerka + mleko i woda do namoczenia 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz bulka tarta do obtoczenia kotletów Sos: 1 opakowanie gęstej śmietany 18% (200 g.) 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka cebulki prażonej 2 łyżeczki chrzanu tartego że słoiczka 1/3 łyżeczki soli(...)mięsa. Wbić jajko, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę  i resztę przypraw. Wymieszać i wyrabiać  ręką kilka minut. Następnie formować  nieduże kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony żeby się przyrumieniły.  Smażymy na niewielkim gazie, żeby kotlety nam się nie przypaliły,  W rondelku, lub innym

Agusiowe smakołyki
Nuggetsy z kurczaka 97

łyżki oleju rzepakowego sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, opcjonalnie ostra papryka 1 jajko 80 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 55 ml mleka 5 łyżek bułki tartej 100 g płatków kukurydzianych 1 l oleju rzepakowego do smażenia WYKONANIE Mięso z piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na niewielkie kawałki (u mnie paski). Mięso przełożyć do miski(...)można na całą noc). W misce rozbełtać jajko, dodać mąkę, mleko i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Do kolejnej miski wsypać płatki kukurydziane, dobrze je pognieść dłońmi, dodać tartą bułkę i wymieszać. Mięso wyciągnąć wcześniej z lodówki, tak aby miało temperaturę pokojową. Olej rozgrzać w głębokiej patelni (kawałki kurczaka powinny w całości być zanurzone w oleju). Mięso

Passions hobbies life
Roladki z cukinią 128

szynki z indyka w plastrach ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy(...)oczkach żółtym serem. 5.    Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego. 6.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8.    Roladki gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Szparagi z makaronem i krewetkami 69

szparagi . Tu znajdziesz poradnik jak ugotować szparagi . Składniki: Pęczek zielonych szparagów 200 g krewetek 2 ząbki czosnku Garść rukoli lub bazylii 2 łyżki oleju 2 łyżki masła Parmezan tarty 1/2 opakowania makaronu spaghetti Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj w dużym garnku wodę, dobrze posól, włóż makaron. Gotuj 9 minut. Odcedź. Zachowaj kilka łyżek wody z makaronu. Krok(...)krewetki. Smaż minutę, dodaj łyżkę masła i rozgniecione ząbki czosnku. Przewróć krewetki na drugą stronę. Smaż jeszcze minutę. Dodaj szparagi i makaron. Wymieszaj, dodaj wodę z gotowania makaronu. Posyp tartym parmezanem. Wymieszaj. Podawaj z posiekaną bazylią lub rukolą i tartym parmezanem. Smacznego! Artykuł Szparagi z makaronem i krewetkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Roladki z pieczarkami i mozzarellą 83

kulka mozzarelli ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól(...)oraz solą. 3.    Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6.    Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Makaron z pesto z groszkiem i cieciorką 76

mieszasz z pesto. Może dziwi ci podawanie makaronu z groszkiem i cieciorką, ale w kuchni włoskiej jest to standardowe połączenie. Makaron z pesto z groszkiem i cieciorką podawaj z tartym parmezanem. Przepis wzorowany na Seasonedvegetables.com Składniki: 1/2 opakowania makaronu (świderki, rurki) 1 szklanka mrożonego groszku 1 szklanka cieciorki Tarty parmezan Sól Pieprz Pesto Garść rukoli 1/2 szklanki(...)nasion słonecznika 1/2 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki oleju Sok z połowy cytryny Kilka listków mięty (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj w garnku 2 litry wody. Dodaj łyżeczkę soli. Wsyp makaron, zamieszaj. Gotuj 7 minut. Dodaj groszek. Gotuj jeszcze 3 minuty. Odcedź. Krok 2 W międzyczasie przygotuj pesto. Przełóż do miksera nasiona słonecznika. Miksuj na proszek. Dodaj parmezan

Niedzielny kucharz
Klasyczne kotlety schabowe 56

Klasyczne kotlety schabowe.  Pyszne kotlety schabowe panierowane.      Przepis na klasyczne, pyszne i soczyste kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe doprawione solą, mielonym czosnkiem i czarnym pieprzem.  Kotlety schabowe. Tradycyjne kotlety schabowe - składniki: 4 kotlety schabowe pieprz, sól, mielony czosnek smalec do smażenia panierka do schabowych: mąka wymieszana z odrobiną mielonego(...)chili 1 jajko + 2 łyżki mleka bułka tarta lub panierka Panko Jak zrobić kotlety schabowe - przepis: Krok 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem. Krok 2. Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Miłego gotowania! Kotlety schabowe. kotlety schabowe

Moja Książka Kucharska
Krokiety z kaszą jaglaną, szpinakiem i żółtym serem 88

gazowanej 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli olej do smażenia naleśników  na nadzienie: 2 słoiki Kaszotto ze szpinakiem Helcom Naturalnie   200 g startego żółtego sera lub tartej mozzarelli ponadto: 1 jajko bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia na sos czosnkowy: 150 g jogurtu typu greckiego 1 duży ząbek czosnku sól i pieprz(...)brzegi naleśnika do środka, następnie zwiń go w rulon. W ten sam sposób przygotuj wszystkie krokiety.  6. Naleśnik maczaj najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Krokiety smaż na złoty kolor z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. W pierwszej kolejności ułóż je łączeniem naleśnika do dołu.  7. W misce wymieszaj jogurt

Chilli Czosnek i Oliwa
Oblaty z kurczakiem 70

łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        2 łyżki mąki pszennej ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        ½ szk. mleka ·        Sól(...)dokładnie mieszamy. 2.    Każdy wafel moczymy w mleku i na środku układamy po dwie łyżki mięsa. 3.    Zwijamy w roladki i panierujemy najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 4.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 5.    Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki schabowe z kapustą 89

papryka czerwona ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy(...)drobną kostkę. Warzywa solimy i 10 minut dusimy. 4.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 5.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 6.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Roladki Napoleonki 76

ząbek czosnku ·        10 dag sera żółtego ·        2 łyżki majonezu ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania(...)Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Pulpety mięsno-ryżowe 83

sprawdzony przepis ( zresztą jak wszystkie inne). Zapraszam po szczegóły.. Składniki 250 g mielonego mięsa, wykorzystałam z szynki i łopatki 150 g ugotowanego ryżu 1 jajko 2 łyżki parmezanu, tartego natka pietruszki, posiekana sól, pieprz olej bułka tarta Ugotowany ryż, mięso mielone, jajko, parmezan, siekaną pietruszkę włożyć do miski. Dodać sól i pieprz wedle swojego smaku(...)dokładnie wyrobić ręką, na jednolitą masę. Mokrymi dłońmi formować pulpeciki i obtaczać w bułce tartej. Gotowe układać na desce kuchennej. W głębokim rondelku rozgrzać olej, tyle aby pulpety po włożeniu swobodnie pływały. Przygotować płaski talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Pulpety wkładać na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor z każdej strony. Wyjmować na talerz łyżką cedzakową. Przygotować Sos czosnkowy polewać

gotuj ze mną