tarta - 42848 przepisów (strona:408/2857)

Schabowe pod ziemniaczaną kołderką 86

cebula ·        20 dag pieczarek ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        3 jajka ugotowane na twardo ·        4 duże ziemniaki(...)Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kulinarna Chwila
Schabowe z młodą kapustką 88

marchew ·        15 dag sera żółtego ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz(...)łyżeczka octu jabłkowego Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 2.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3.    Cebule obieramy, drobno kroimy

Kulinarna Chwila
Paluchy serowe z ciasta francuskiego 115

Paluchy serowe z ciasta francuskiego.  Chrupiące paluchy serowe z ciasta francuskiego z paprykowo-pomidorowym pesto.      Niezwykle chrupiące paluchy serowe z szynką, paprykowo-pomidorowym pesto, z tartą mozzarellą i tymiankiem. Pyszna i szybka przekąska na imprezę albo kolację. Składniki na serowe paluchy z serem z ciasta francuskiego: 2 prostokątne płaty ciasta francuskiego słoiczek pesto paprykowo(...)posmarowania z wierzchu  Przepis na paluchy serowe z ciasta francuskiego: Krok 1. Płat ciasta francuskiego rozłożyć na płasko, posmarować pesto paprykowo-pomidorowym, następnie ułożyć plasterki szynki i posypać tartym serem, oprószyć tymiankiem. Drugi płat ciasta francuskiego również posmarować pesto, przykryć nim wcześniej przygotowany płat z szynką i serem.  Pokroić ciasto na paski o szerokości około 3cm. Każdy

Moja Książka Kucharska
Kopertki Supermana 123

Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy wystające części, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą(...)mięsa smarujemy cienko serkiem topionym, układamy po plasterku szynki, plasterku serka topionego oraz paseczku papryki. 3.    Składamy mięso w kształt kopertki. 4.    Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlety z kalafiora i fasoli – kuchnia podkarpacka 99

Pani Danuta Inglot z Koła Gospodyń Wiejskich Kombornia. Kotlety z kalafiora i fasoli – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 1 szklanka ugotowanej fasoli kolorowej lub białej bułka tarta do zagęszczenia i panierowania 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka cukru olej do smażenia Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru(...)utworzy się jednolita masa. Ugotowaną fasolę siekamy na desce, dodajemy do kalafiora, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kilka łyżek bułki tartej – tyle, żeby masa lekko zgęstniała. Formujemy z niej niewielkie kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety z kalafiora i fasoli

Trzeci talerz
Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście 68

Olej do smażenia ·        1 łyżka mąki pszennej ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        1 łyżka Vegety ·        1 łyżka octu jabłkowego ·        1 łyżeczka(...)Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smaży z obu stron na rozgrzany oleju. Usmażone mięso układamy w naczyniu. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym

Kulinarna Chwila
Kotlety mielone z boczniaków 75

zdrowych grzybów.   <AG>               Składniki:     400 g boczniaków 1 cebula 1 jajko 2 łyżki mąki z ciecierzycy Bułka tarta (bezglutenowa) Sól, pieprz Olej do smażenia       Przygotowanie:       Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski. Razem z posiekaną cebulą smażymy na oleju, często mieszając(...)koniec dodajemy posiekany czosnek. Studzimy, mielimy na średnich oczkach. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę i łyżkę bułki tartej, dokładnie wyrabiamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano.       Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Krokiety z kapustą i grzybami 81

suszonych (110 g po ugotowaniu) 1 kg kapusty (750 g po poszatkowaniu) 2 łyżki masła 1 łyżeczka soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka maggi Dodatkowo: 2 – 3 jajka Bułka tarta Przygotowanie: Z kapusty wyciąć głąb i posiekać. Przełożyć ją do garnka, posolić (1 łyżeczką soli) i odstawić na 20 minut, aby puściła sok. Zalać kapustę wrzątkiem (około(...)miksera i usmażyć 10 cienkich naleśników. Na jeszcze ciepłe naleśniki wyłożyć farsz i zwinąć. W głębokim talerzu roztrzepać jajko (można dolać odrobinę mleka). Panierować krokiety w jajku oraz bułce tartej. Krokiety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem. Domowy barszcz czerwony: http://kuchniawedwoje.pl/barszcz-czerwony-occie/ Krok po kroku: 1. Poszatkować kapustę 2. Posolić i odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczarki faszerowane serkiem i łososiem 62

mnie o smaku wędzonego łososia) 30 g łososia wędzonego szczypta zieleniny (szczypiorku, koperku lub natki pietruszki) skórka z limonki lub cytryny 2 jajko ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Z pieczarek oderwać nóżki. Jajko rozbełtać z odrobiną soli i pieprzu. Pieczarki odtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej po 2 razy każdą(...)główki pieczarek, a następnie na krem wyłożyć kawałki łososia. Całość udekorować tzw. zieleniną i startą skórką. Krok po kroku: 1. Obrać pieczarki 2. Pieczarki obtoczyć w jajku oraz bułce tartej 3. Usmażyć na oleju 4. Nafaszerować serkiem 5. Na serek wyłożyć kawałki łososia i zieleninę Poprzedni 1 z 5 Następny   Pieczarki smażone na głębokim tłuszczu są bardzo smakowitą

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta orzechowa z masłem orzechowym 72

Bardzo orzechowa tarta na kruchym spodzie z dodatkiem orzechów oraz masą śmietanową z masłem orzechowym. Czas wykonania: 30min(3h oczekiwania + 8h)   Ilość porcji: 12 kawałków Składniki: Spód: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich (120 g) 2 żółtka 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek cukru Masa: 350 ml śmietanki(...)łyżki cukru pudru Dekoracja: 2 kostki czekolady garść orzechów Przygotowanie: Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Wszystkie składniki na kruche ciasto wymieszać łyżką, a następnie ugnieść ręcznie. Formę na tartę wykleić ciastem, tak aby było jednej grubości. Ciasto piec przez 15 minut w 180 stopniach. Ciasto należy przykryć papierem do pieczenia i przyłożyć czymś twardym, aby nie wyrosło (suchą fasolą

KuchniaWeDwoje.pl
Roladki schabowe z młodą kapustą 430

papryka czerwona ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Pieprz ·        ½ łyżeczki octu jabłkowego(...)jabłkowym, pieprzem, cukrem oraz solą i 10 minut dusimy. 4.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 5.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 6.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Placki z ziemniaków i jabłek – kuchnia podkarpacka 92

Jest to słodki deser przypominający w smaku drożdżowe racuchy, który przygotowuje się z ugotowanych ziemniaków i startych jabłek. Masę formuje się w niewielkie placuszki, które panieruje się w bułce tartej i smaży na tłuszczu. Posypane cukrem waniliowym i cukrem pudrem stanowią wyjątkowy deser – smaczny i oryginalny. Przepis na placki z ziemniaków i jabłek pochodzi z Gminy Cmolas. Na stronie(...)Pani Maria Rzeszutek. Placki z ziemniaków i jabłek – kuchnia podkarpacka Składniki na około 25 placków: 1 kg ziemniaków 500 g jabłek 100 g mąki pszennej 1 jajko bułka tarta do panierowania sól olej do smażenia cukier waniliowy i cukier puder do oprószenia Ziemniaki podobnej wielkości gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i mielimy lub przeciskamy przez praskę. Umyte jabłka

Trzeci talerz
Kotleciki jajeczne w sosie pomidorowym 91

higieny dla dzieci i dorosłych. Więcej szczegółów na temat marki znajdziecie na stronie Grøn Balance i fanpage Grøn Balance – oryginalna duńska receptura Składniki: 5 jajek 3-4 łyżki bułki tartej + bułka do obtoczenia pulpetów 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 pełna łyżka puree z pomidorów ekologicznych BIO Grøn Balance olej do obsmażenia pulpetów(...)jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miski, wbijamy 1 surowe jajko, dodajemy 1 łyżkę puree z pomidorów, po pół łyżeczki soli, pieprzu i bułkę tartą. Z masy formujemy małe okrągłe kotleciki (przypominające pulpety). Obtaczamy je w bułce tartej. Kotleciki obsmażamy na oleju z każdej strony. Odkładamy pulpeciki na talerz. Na patelnię przekładamy

Słodkie okruszki
Kieszonki schabowe z serem 449

Kieszonki schabowe z serem, to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pyszne i chrupiące kieszonki ze schabu panierowane w bułce tartej i smażone na domowym smalcu. Jeśli szukasz więc inspiracji na obiad z wykorzystaniem schabu, to świetnie trafiłaś! U nas znajdziesz dokładny przepis krok po kroku oraz odpowiedź na to: Jak zrobić kieszonki ze schabu? Jak zrobić kieszonkę(...)schabie? Zapraszamy na przepis:) Kieszonki schabowe z serem Składniki: schab: 6 plastrów ser żółty: 6 plasterków sól i pieprz do smaku ketchup jajko: 2 szt. mąka pszenna bułka tarta smalec do smażenia Jak zrobić kieszonki schabowe? Przepis Plastry schabu przecinamy na pół, nie docinając do końca. Tak, aby powstał jeden cienki płat. Każdy rozbijamy jak na tradycyjn

Kuchnia Na Wypasie
Miruna w sosie szpinakowym, z kruszonką 120

200g świeżego szpinaku 2 łyżki masła 250ml śmietanki 30% 100g startego sera mozzarella szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku 2 łyżki soku z cytryny Kruszonka: 2 łyżki bułki tartej duża garść orzechów włoskich 2 małe ząbki czosnku 1 duża łyżka tartego parmezanu 1 duża łyżka masła Dodatkowo ok 250g pełnoziarnistego makaronu spaghetti  Sposób przygotowania: Rybę myjemy(...)starty ser mozzarella. Mieszamy do połączenia składników i przekładamy do naczynia żaroodpornego starając się, by szpinak dobrze pokrył kawałki ryby. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do masła. Dosypujemy bułkę tartą, parmezan i drobniutko posiekane orzechy włoskie. Ugniatamy do połączenia składników (ja zrobiłam to w mini siekaczu, takim dołączonym do blendera). Posypujemy po wierzchu i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie