Boczniaki w panierce a'la schabowe
Boczniaki w panierce a'la schabowe
Kotlety z boczniaków w chrupiącej panierce są po prostu pyszne. To chyba najbardziej znany sposób na boczniaki. Prosty i pyszny obiad. 5 dużych boczniaków 1 jajko łyżka mąki sól pieprz wegeta nie pełna szklanka bułki tartej Opcjonalnie garść białego sezamu Masło klarowane do smażenia Boczniaki płuczemy i osuszmy na ręczniku papierowym. Następnie odcinamy twarde trzonki. W misce wymieszać mąkę z odrobiną wody, dodać jajko i przyprawy ponownie wymieszać.Całość powinna mieć konsystencję gęstego ci... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci
Autor
Andzia Pichci
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, bułki, ciasto, sezam, kotlety, kotlet, ciasto naleśnikowe, obiad
Inne przepisy z Andzia Pichci
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję