tarta - 42848 przepisów (strona:1918/2857)

Zapiekanka.ze schabu.i.makaronem 180

oleju rzepakowego 1 łyżka ketchupu  Sos do zapiekanki:  200 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki ketchupu pikantnego  1 jajko 1 łyżka wody  15 dag sera żółtego tartego  Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente.  Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Dokładnie nacieramy

Gotowanie Patki
Kluski jaglane ze szpinakiem 105

szpinakiem. Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem świeżo zmielonym. Białka rozbełtać, dodać do kaszy i wymieszać. zwilżonymi dłońmi formować kluski, jeżeli ciasto będzie zbyt luźne dodać łyżkę bułki tartej. Ja wolę masę troszkę luźniejszą, trudniej formować kluski, są może mniej foremne, ale delikatniejsze. Kluski wrzucać do wrzącej lekko osolonej wody. Gotować 1 - 2 minuty od zagotowania. zastawa

królestwo garów
Ciasto styropian z truskawkami i na kruchym cieście 153

opuszkami palców tak aby zatopiła się w piance. Z zamrażalnika wyjąć kulki kakaowe. Każdą kulkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, trzymając tarkę nad ciastem w formie tak aby tarte ciasto dobrze pokryło piankę z truskawkami. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni Celsjusza na godzinę i 10 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić

mecooks
Naleśniki z masłem orzechowym i bananami 117

więcej tym lepiej. Sprawia mi to sporo radości. Zwykle robię naleśniki w wersji na słono, bo taka najbardziej mi odpowiada. W dzieciństwie najczęściej jedliśmy naleśniki z białym serem, tartym jabłkiem czy z dżemem. Dzisiaj miałam ochotę na coś innego, czyli po raz pierwszy zrobiłam naleśniki z masłem orzechowym i bananami . Posypane sezamem i skropione miodem.  Naleśniki z masłem

Moja smaczna kuchnia
Domowe zapiekanki 167

Dodajemy oliwki pokrojone w półplasterki, kapary, drobno pokrojony ser pleśniowy. Mieszamy i próbujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny. Tak przygotowaną masę wykładamy na posmarowane bagietki, posypujemy tartym żółtym serem i wsadzamy do piekarnika na 15 min. Ser ma się porządnie rozpuścić i przyrumienić. Upieczone bagietki posypujemy szczypiorkiem i płatkami chilli. Pamiętajcie, że zapiekanki przyjmą wszystko

ladykitchen
Red velvet cake - tort o aksamitnym smaku 122

maślanki nadawało ciastu czerwony odcień. Dlatego nieco później tort nazwano Red Velvet Cake, czyli czerwony aksamitny tort. W niektórych przepisach z czasów wielkiego kryzysu jako składnik tortu znaleźć można tarte gotowane buraki. Cukiernicy dodawali do ciasta sok z buraków albo gotowane czerwone buraki, żeby uzyskać odpowiedni kolor ciasta. W Kanadzie tort Red Velvet w latach 40-tych

Obiad gotowy
Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem 184

Młoda Kapusta Na Gęsto Młoda Kapusta Po Chłopsku – Przepis Na Obiad Młoda Kapusta Ze Śmietaną – Przepis Na Młodą Kapustę Młoda Kapusta Z Boczkiem W Śmietanie Młoda Kapusta W Bułce Tartej Makaron Z Młodą Kapustą A’la Łazanki (378 Kcal) Garnek Chłopski Z Młodą Kapustą (274 Kcal) Artykuł Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ 116

Fasolkę szparagową lubię jeść samą z dodatkiem bułki tartej, do sałatek czy w zupie. To jest typowo wiosenna zupa imponująca lekkością, delikatnością i smakiem. Zupę podałam z makaronem jajecznym Arc Pol. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 20 dag fasolki szparagowej garść makaronu jajecznego Arc pol 3 młode ziemniaki 2 marchewki sól pieprz gałązka lubczyku pietruszka koperek 1/4 szklanki śmietany

Kuchnia w oparach
Wtorek: Makaron primavera 111

mrożony) 6 małych pieczarek 1 łyżka masła Listki bazylii Sól i pieprz Pesto Garść orzechów (laskowych, włoskich) Garść bazylii lub rukoli, szpinaku, albo mieszanka ziół i sałat 6 łyżek tartego parmezanu 1/3 szklanki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Odcedź. Krok 2 W międzyczasie. Umyj brokuła szparagi. Podziel brokuła

Niedzielny kucharz
Szparagi z okruchami na maśle. Do szczęścia naprawdę nie trzeba nic więcej! PRZEPIS 159

zwykły pszenno-żytni), najlepiej czerstwego, porwij na drobne okruchy, następnie zrumień, wyłącz ogień, dorzuć szparagi i obtocz. Od razu podawaj. Rada: niektórzy w podobnych przepisach używają bułki tartej, przekonasz się jednak, że własnoręcznie przygotowane okruchy są dużo lepsze. Artykuł Szparagi z okruchami na maśle. Do szczęścia naprawdę nie trzeba nic więcej! PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie

Kulinarna Polska
Surówka z marchewki 104

łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1-2 łyżki słodkiej śmietanki 30% (czasem pomijam ją na rzecz jeszcze 1 łyżki kwaśnej śmietany) cukier do smaku (około 2 łyżeczki) Obrane marchewki trzemy na drobnych oczkach tarki. Jabłko (można ze skórką lub bez) trzemy na dużych oczkach tarki. Marchewkę łączymy z jabłkiem, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny (1-2 łyżki, lub do smaku). Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Filet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych - pieczony, dietetyczny! 113

Przedstawiam zdrowszą alternatywę dla tradycyjnych koletów z piersi kurczaka, które obtaczamy w panierce z bułki tartej i smażymy w oleju. Filet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych jest pieczony i dietetyczny. Smakuje świetnie.  2 filety z kurczaka małe opakowanie jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego

Szefowa kuchni
Pesto z bazylii i orzeszków pinii 130

Pesto z bazylii i orzeszków pinii Pesto z bazylii i orzeszków pinii Składniki 4 łyżki orzeszków piniowych szklanka świeżych liści bazylii ząbek czosnku ½ szklanki tartego parmezanu 5 łyżek oliwy z oliwek Pesto z bazylii i orzeszków pinii Wykonanie: Liście bazylii poobrywać i opłukać. Czosnek obrać, pokroić na mniejsze cząstki. Za pomocą malaksera lub blendera miksujemy ze sobą wszystkie składniki

Pomysłowa kuchnia
Roladki schabowe z rzeżuchą i papryką 133

łopatki. Wybieram w miarę możliwości najchudsze kawałki i przygotowuję w sposób możliwie najzdrowszy. Myślę, że to zdecydowanie lepsza propozycja niż smażony w oleju, upaćkany w jaju i bułce tartej kotlet schabowy. Składniki na 4 porcje : 4 plastry schabu bez kości (po 150g każdy) 1 niewielka czerwona papryka lub pół dużej 4 łyżki kiełków rzeżuchy 1 cebulka (może być szalotka

Dietolog

Proponowane wyszukiwania