tarta - 42848 przepisów (strona:1914/2857)

Sałatka z kozim serem i morelami 90

szkl kukurydzy konserwowej 1 puszka fasoli białej 1 jabłko 6 moreli 6 łyżeczka słonecznika prażonego – zobacz jak uprażyć słonecznik majonez listki świeżego majeranku 1 łyżeczka chrzanu białego tartego chili sól Jak zrobić sałatkę z kozim serem i morelami: Kaszę gryczana ugotowaną studzimy. Kukurydze i fasole odsączamy dokładnie na sicie. Jabłko i morele kroimy w kosteczkę. Ser kozi kruszymy

Dorota Smakuje
Jak łatwo wyczyścić mikrofalówkę? 118

kuchenki. Uszkodzone wnętrze będzie przepuszczać na zewnątrz mikrofale, które nie są korzystne dla naszego organizmu. W jedzeniu podgrzewanym w sprawnym urządzeniu mikrofale wprawiają w ruch cząsteczki wody, a ich tarcie powoduje podgrzanie. Dlatego podgrzanego jedzenia nie wolno od razu zjadać, gdyż można nim poparzyć przewód pokarmowy, najlepiej wymieszać i odczekać, aż proces ten się zatrzyma. Sprawna kuchenka jest

Gotuj w domu
Koktajl poprawiający przemianę materii 141

minut Składniki na koktajl poprawiający przemianę materii: grejpfrut różowy pomarańcza jabłko 3 dojrzałe kiwi banan lub łyżka miodu naturalnego sok z 1/2 cytryny szczypta mielonego imbiru lub łyżeczka świeżego tartego 200 ml wody mineralnej (opcjonalnie)   Jak zrobić koktajl poprawiający przemianę materii? Grejpfruta i pomarańczę obrać ze skóry, pomarańczę pokroić w kostkę, a z grejpfruta oddzielić miąższ

Gotuj w domu
Ryba po grecku 144

jest smak niż sama nazwa potrawy. W przypadku ryby po grecku prawie każdy Polak wie jaki smak kryje się pod tą nazwą. Ryba po grecku najczęściej jest robiona z tartych warzyw, ale u mnie wszyscy wolą warzywa krojone, gdyż bardziej wyczuwalny jest smak każdego warzywa. Uwielbiamy taki zdrowy obiad jednogarnkowy. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 50 - 60 minut Składniki

Gotuj w domu
Naleśniki banoffee 125

tego przepisu Krem kajmakowy: 125 g serka mascarpone, 200 g masy krówkowej kajmakowej, 100 ml słodkiej śmietany 30-36%, 2 banany, 1/2 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżeczki kakao lub tartej czekolady do ozdoby. Usmażyć naleśniki z podanego przepisu. Przygotować krem kajmakowy: serek mascarpone oraz kajmak dokładnie zmiksować na gładką masę. Śmietanę ubić z odrobiną cukru pudru na sztywno. Banany

Moja kraina smaków
Sałatka coleslaw. Prosty przepis, który pokochali ludzie na całym świecie 107

oraz ocet, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki, aby sałatka się schłodziła. Przed podaniem ponownie wymieszaj. Rada: sałatkę coleslaw możesz też doprawić łyżeczką musztardy lub tartego chrzanu albo posypać zieleniną. Artykuł Sałatka coleslaw. Prosty przepis, który pokochali ludzie na całym świecie pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Pulpety drobiowe 118

gałką muszkatołową i imbirem. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie ale dokładnie wymieszać z masą mięsną. Zwilżonymi dłońmi formować pulpety – jeżeli masa będzie zbyt rzadka można dodać trochę bułki tartej. Uważam, że lepsza jest masa troszkę luźniejsza, gorzej formuje się pulpety, po ugotowaniu będą troszkę mniej kształtne, ale będą delikatniejsze. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, lub w rosole, kilka

królestwo garów
Surówka z marchwi i cukinii 112

create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -4 marchewki -cukinia młoda (150 g) -łyżka soku z cytryny -1/2 łyżeczki cukru -2 łyżki majonezu -1 łyżeczka chrzanu tartego ze słoiczka  Marchewkę obieramy, cukinię tylko myjemy. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cukier, majonez i chrzan. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy

Kulinarne przemyslenia
Klasyczne ciasto z morelami 140

Sezon na morele w pełni! Chyba pierwszy raz w życiu, tak bardzo mi posmakowały. Tak bardzo, że piekę już kolejne ciasto z morelami. Po francuskiej tarcie, dzisiaj klasyczne ciasto z morelami. Zdecydowanie najsmaczniejsze ciasto tego lata. Dojrzałe morele zachwycają kolorystycznie, a ciasto jest pyszne, mięciutkie i pachnące. Bardzo gorąco je Wam polecam. Przepis jest prosty, nadaje się nawet

dolcevitainmykitchen
Czekoladowe muffinki z cukinią 83

czubate łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli pół szklanki cukru 1 duże jajko 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 1/3 szklanki mleka szklanka tartej cukinii tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego   Olej kokosowy rozpuszczamy w rondelku i zostawiamy do ostygnięcia. Tabliczkę czekolady siekamy nożem na małe kawałki.   Piekarnik nastawiamy

Smaczna Strona
Bataty faszerowane mięsem 107

sosem czosnkowym lub jogurtowym . Bataty faszerowane mięsem 4 małe bataty 300 g mięsa mielonego 1/2 sera feta półtłustego 5 pieczarek 1 cebula 1/2 puszki pomidorów krojonych 30 g tartego parmezanu 1 pęczek świeżej bazylii Przyprawy: pieprz, sól, papryka, do mięs, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Bataty umyj i obierz, a następnie każdą sztukę przekrój na pół. Przekrojone bataty

Przepisy na widelcu
PIEROGI Z BOBEM 156

każdego krążku z ciasta nakładać łyżeczkę farsz sklejając brzegi, formując pierogi; w rzucać do osolonej wrzącej wody, gotować ok. 4 min od momentu wypłynięcia. Podawać na gorąco z posypanym tartym serem lub opcjonalnie z  blanszowanym szpinakiem

pieprzny smaczek
PIECZARKI NADZIEWANE KUSKUSEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 160

solą oraz pieprzem. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Pieczarki obieramy, usuwamy nóżki, smarujemy olejem z suszonych pomidorów i lekko solimy. Kapelusze wypełniamy przygotowanym farszem i posypujemy tartym serem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-13 min. Pieczarki możemy również upiec na grillu. Podajemy

Kuchnia MagdaLeny
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 135

polędwiczek drobiowych lub piersi z kurczaka 1 szklanka ryżu, np. czerwonego ½ opakowania mrożonki chińskie warzywa lub bukiet warzyw 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka tartego imbiru 4 łyżki sosu teriyaki 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Mięso osusz, przełóż do misy, zalej sosem teriyaki, wymieszaj, odstaw na 20 minut. Krok

Niedzielny kucharz
Kuskus perłowy z pomidorami 152

używamy świeżego. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy od smaku solą i pieprzem. Gdy kuskus na patelni się zagrzeje, danie jest gotowe do podania.   Kuskus z pomidorami podajemy gorący, posypany tartym parmezanem i przybrany świeżymi listami oregano.   Powrót na górę

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania