fajnym filmie;) Całość do zrobienia w mniej niż kwadrans:) około 20 krakersów 200 g sera cheddar papryka mielona słodka Krakersy rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy je tartym serem cheddar. Wierzch oprószamy mieloną papryką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni do czasu, aż ser się lekko przyrumieni (około 5-6 minut). BPD nr 11/96
Smaki Na TalerzuSkładniki/12 porcji: -1 arkusz ciasta francuskiego XXL -2 pomidory -2 kule sera mozzarella -½ szklanki tartego sera grana padano -1 łyżka posiekanej bazylii -1 jajko -1 ząbek czosnku -2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na oprószonym mąką blacie. Ciasto tniemy na 12 kwadratów. W każdym kwadracie, za pomocą tępej strony noża, rysujemy, lekko wciskając ostrze
I LOVE LIFEroku, może ktoś z Was zrobi ten sos na domówkę. Polecam baardzo. Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 połówki brzoskwiń z puszki 2 łyżeczki świeżo tartego chrzanu (lub więcej) 1 łyżeczka soku z cytryny sól Brzoskwinie kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników, mieszamy i wkładamy do lodówki
KardamonovyPRZYGOTOWANIE : Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy startą cebulę, czosnek, jajko i namoczony, wyciśnięty chleb. Wyrabiamy mięso. Następnie formujemy spore kotlety i je rozpłaszczamy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Na czystej patelni podgrzewamy trochę oleju, przekładamy pokrojona cebulę ( 3 sztuki ), doprawiamy 1 łyżeczką cukru i solą oraz wlewamy
Kulinarne Fantazje Mariolibiałka, multum kwasów omega-3 i wiaminy D. Nawet najskromniej przyprawiony smakuje znakomicie. Jest to jednocześnie najbardziej dietetyczna forma podania śledzia. Najczęściej panierujemy go w mące lub bułce tartej i podajemy skąpanego w tłuszczu lub pływającego w majonezie. Zapraszam do przygotowania śledzia w piekarniku i mniej pracy i dużo zdrowiej! Składniki: wypatroszone śledzie - 1 kg sól, pieprz gałązki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!doprawiamy odrobiną soli) aż woda odparuje. Cebulę podsmażamy na złoty kolor. Pieczarki, kapustę i cebulę łączymy ze sobą i ponownie podsmażamy. Jeżeli farsz jest bardzo mokry dodajemy łyżkę bułki tartej. Doprawiamy solą pieprzem. Farsz studzimy. Ciasto na pierogi: 500 g mąki pszennej lub orkiszowej (typ ok. 500) 1 i 1/4 szkl. mleka wymieszanego z wodą (50/50) 1 żółtko
Czarnawisienkasmaku sałatka śledziowa poleca się na świąteczny stół. Sałatka, którą podacie także na inne okazje, sprawdzi się świetnie na imprezie czy na imieninach cioci:) Śledzie z dodatkiem ogórków konserwowych, tartego sera, jajek i papryki marynowanej. Doprawiona świeżo zmielonym pieprzem, majonezem i posiekaną natką. Jest pyszna! Dodatkami do takiej sałatki mogą być także warzywa konserwowe, jak np. zielony groszek, kukurydza
Zasmakuj KuchniPiękny kolor i niesamowity smak. Kilka miesięcy temu zobaczyłam na Moje Wypieki tartę z żurawinowym curdem. Chciałam ją zrobić na święta. Zrobiłam próbę. Moja opinia jest taka, że nie trzeba robić curdu. Zmienia kolor po dodaniu żółtek. Wystarczy się zatrzymać na ugotowaniu żurawiny z cukrem i zmiksowaniu. Jest pyszna z rozmarynem lub jak u mnie miętą. W Rossmanie kupiłam bardzo(...)fajne ciastka fit Sante. Mają dobry skład i są bez cukru, słodzone daktylami. Spód: Do dużej formy na tartę użyłabym pół opakowania ciastek lub więcej w zależności od średnicy + odpowiednia ilość masła.Na pewno całe opakowanie starczy. Koszt to jakieś 4-5 zł. Kupiłam na promocji (chyba ok 4 zł). Na trzy sztuki małych tarteletek z wyjmowanym dnem: 12 sztuk
AZgotuj!ogórkiem kiszonym . Tradycyjne polskie śledzie w śmietanie z cebulą, jabłkiem i ogórkiem. Jak już wiecie, śledzie możemy przygotować na tysiące sposobów, dzisiaj polecam przepis – klasyk: śledzia w śmietanie z tartym ogórkiem, jabłkiem i cebulą, o którym pisałam przy okazji wpisu na wigilijne śledzie . Aby ten śledź smakował, musimy mieć bardzo dobrą kwaśną śmietanę, ogórki kiszone domowej roboty , bardzo słodkie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcała woda wyparuje. Lekko wszystko przestudzić. Następnie dodać do mięsa. Teraz kolej na wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać dokładnie i doprawić. Uformować płaskie duże klopsy. Obtoczyć je dodatkowo w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z obydwu stron na złoty kolor. Na początku smażyć na małym ogniu około 3-4 minut z każdej strony. Na koniec zwiększyć
Kuchnia Pokoleńciepło do obiadu . Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 800 g fileta z indyka 150 g szynki parmeńskiej lub boczku 100 g sera feta 30 g tartego parmezanu 8 plastrów suszonych pomidorów 3 pęczki świeżej bazylii sól, pieprz, papryka, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Filet z indyka umyj i następnie rozłóż na desce do krojenia wyłożonej
Przepisy na widelcuklarowane rozpuścić. Jajka ubić z ksylitolem i erytrytolem na jasną, puszystą pianę. Dodać przestudzone masło klarowane i budyń jaglany. Dodawać stopniowo mak, ekstrakt i tarte jabłka. Na końcu wmieszać pokrojone na kawałki figi i daktyle, orzechy i skórkę z pomarańczy. Wyłożyć na wylepiony spód z kruchego ciasta
Fitkotdodatkami i delikatnie potrząsając smażymy ok. 5-7 minut na wolnym ogniu pod pokrywką. Podajemy na gorąco! Smacznego! Ps. omlet możecie wzbogacić też innymi dodatkami! Świetnym pomysłem będzie dodanie tartego sera żółtego, plasterków mozzarelli, która idealnie się rozpuści, kawałków pomidorów czy świeżego szczypiorku! Odwiedź facebookową stronę marki KONSPOL i zobacz więcej kulinarnych inspiracji: KLIK WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY
Ostra na Słodkopuszka Matcha Tea + książka „Zdrowe desery i wypieki” Henrietta Inman + świeca zapachowa + słodkie Rafaello Nagroda za drugie miejsce: książka „Filozofia smaku” Teo Vafidis Nagroda za trzecie miejsce: książka „Rodzinne przysmaki” Kerryann Dunlop Zadanie konkursowe jest naprawdę proste i wyjątkowo świąteczne Napisz jaka jest twoja ulubiona potrawa świąteczna (słodka lub wytrawna). Formę odpowiedzi pozostawiam(...)Matcha Tea + książka „Zdrowe desery i wypieki” Henrietta Inman + świeca zapachowa + słodkie Rafaello Nagroda za drugie miejsce: książka „Filozofia smaku” Teo Vafidis Nagroda za trzecie miejsce: książka „Rodzinne przysmaki” Kerryann Dunlop Wygrywają 3 osoby, każda osoba może wygrać jedną nagrodę. Sponsorem nagród jest Home Green Tea Spa Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub
Słodkie okruszkisera twarogowego 200 ml śmietany 30 % 70 g czekolady gorzkiej 1 łyżka kakao 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej warstwa pomarańczowa: 200 ml śmietany kremówki 30 % 3 pomarańcza 2 łyżeczki żelatyny płaskie 1 łyżka cukru pudru 175 g mandarynek z puszki galaretka pomarańczowa: 200 ml soku pomarańczowego 2 łyżki
wesoła kuchnia