tarta - 42848 przepisów (strona:1902/2857)

Pizza chlebowa 100

żółty Sposób przygotowania: Pokrusz chleb na niezbyt drobne kawałki i włóż go do miski. Możesz zrobić to za pomocą rąk, noża lub miksera. Chleb nie powinien przypominać bułki tartej. Potem do rozdrobnionego chleba wlej odrobinę wody oraz połowę oliwy lub oleju. Wyrabiając ciasto stopniowo dolewaj wody, aż uzyskasz jednolitą i zwartą konsystencję. Następnie odstaw ciasto na 10 minut

365 dni dookoła kuchni
Lasagne ze szpinakiem i fetą 80

łyżki wody ze szpinaku. Trzy pierwsze płaty makaronu układamy na dno naczynia, a na nie równomiernie rozkładamy farsz. Tę czynność powtarzamy 5 razy, kończąc warstwą farszu. Wierzch lasagne posypujemy tartym żółtym serem. Tak złożoną lasagne wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 minut (w połowie czasu pieczenia przykrywamy folią aluminiową). Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika, odstawiamy na 5 minut

Be Fit Be Strong
Jak ograniczyć ilość odpadów w domu 93

skorupki jaj. A potem… tylko patrz jak pięknie rosną twoje ogrodowe (lub działkowe) kwiaty 12. Niech nic się nie marnuje – suche bułki, to doskonała baza do bułki tartej, z dużej ilości owoców rób dżemy, nagotowałeś za dużo obiadu – zastanów się czy nie można go włożyć do słoików i zawekować. 13. Koleżanka podpowiada też by robić własne

Słodkie okruszki
Boczniaki w kukurydzianej panierce 87

Boczniaki w kukurydzianej panierce Lubicie boczniaki? Ja uwielbiam. Od czasu do czasu z ogromną przyjemnością przygotowuję je w tradycyjnej panierce na bazie bułki tartej (przepis znajdziecie tutaj ). Dziś jednak polecam Wam ciut inny przepis. Boczniaki w kukurydzianej panierce są równie pyszne i proste w przygotowaniu. Tak przygotowane boczniaki możecie podać jako dodatek lub jako danie główne w towarzystwie świeżego

Słodkie okruszki
KROKIETY Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 118

mięso,natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem,dosyć pikantnie. Na końcu roztrzepane żółtka i rosół. Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki . Krokiety obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego

Niespełnione zdolności kulinarne
LECZO Z CUKINII, PIECZAREK I PAPRYK 136

Leczo z cukinii, pieczarek i papryk podane z tartym serem i posiekaną świeżą natką to jedno z moich ulubionych dań zwiastujących wiosnę. I te kolory na talerzu! Leczo warzywne smakuje świetnie z bagietką, grzankami lub tostami na ciepło. Można podać je także z ryżem, kaszą lub makaronem, dodać papryczkę chili, doprawić świeżo zmieloną kolendrą, będzie pysznie! Polecam przepis

Zasmakuj Kuchni
KOTLETY ZIEMNIACZANE Z SOSEM PIECZARKOWYM 116

Krzysio :-)  Tymczasem polecam moją wersję w/w dania czyli  " warszawskie pożądanie".  składniki: 1,2 kg ziemniaków 1 cebula 2 jajka 50 g mąki  60 g tartej bułki olej do smażenia natka pietruszki sól, pieprz Sos pieczarkowy: ok. 300 g pieczarek cebula marchewka 2 łyżki gęstej śmietany łyżka sosu sojowego 1 łyżka musztardy Dijon

pieprzny smaczek
5 pomysłów na jedzenie do pracy na zimno z wykorzystaniem pieczywa 188

Sałatka do pracy z grillowanym kurczakiem Składniki / na 2 porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 sałata rzymska baby 100 g pomidorków koktajlowych ½ ogórka krótkiego 20 g tartego parmezanu 2-3 kromki Chleba Magnat Putka oliwa sól, pieprz po pół łyżeczki suszonego czosnku i suszonego oregano dressing: 1 łyżka musztardy delikatesowej 1 łyżeczka miodu sok wyciśnięty z ½ cytryny

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa czosnkowa – pyszny sposób na wzmocnienie organizmu. 623

50ml śmietanki 30% i wystarczyło, jeżeli jednak lubimy bardziej kremową i tłustą konsystencję możemy dodać więcej śmietanki *** *** Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz około 1 łyżeczką tartego lub suszonego imbiru i pół łyżeczki gałki muszkatołowej *** *** Przygotowujemy grzanki: chleb kroimy w drobną kosteczkę *** *** Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy przeciśnięty przez praskę lub starty czosnek *** *** Dokładamy pokrojony

Blog z Apetytem
Bakaliowy Torcik 135

cierpliwości i uśmiechu na każdy dzień :) Składniki: biszkopt orzechowy - 6 jajek - 6 łyżek cukru - 250 g mielonych orzechów włoskich - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 i 1/2 łyżki bułki tartej - 1 i 1/2 łyżki mąki krupczatki masa bakaliowa - 400 g masła - 350 g masy kajmakowej - 450 g mieszanki ulubionych bakalii - 1 szklanka herbaty earl grey beza kokosowa - 8 białek

Zainspirowana w kuchni
Sałatka z buraczków i groszku do wędlin 141

chwil. Idealna do wędlin. Polecam do świątecznych mięs, lub tak do podjadania z pieczywem. Jednym słowem, prosto, szybko i bardzo smacznie :) Potrzebujemy: 1 puszka groszku zielonego 1 słoiczek buraczków tartych 4 łyżki majonezu pieprz czarny mielony do smaku lubczyk suszony według uznania ewentualnie sól do smaku Wykonanie: 1. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy, dodajemy do niego buraczki również dokładnie

Izabelawkuchni
Jajka faszerowane ogórkami i szynką 145

się także na wielkanocnym stole, tak jak właśnie te faszerowane jajka. Składniki: 8 jajek na twardo 3 ogórki konserwowe 100g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka tartego chrzanu Sól,   ewentualnie pieprz- do smaku Świeże zioła do dekoracji (u mnie tymianek) Sposób przygotowania: Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i przecieramy je przez sitko

Kuchnia w czekoladzie
Burgery rybne w błyskawicznych bułkach 113

minut. Przepis na błyskawiczne bułki hamburgerowe pochodzi z bloga Backtothebooknutrition.com Składniki: 200-300 g wędzonej ryby ½ szklanki kaszy orkiszowej 1 mała cukinia ½ czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku ½ szklanki tartego parmezanu 1 szklanka płatków kukurydzianych 3 łyżki oleju Szczypta curry Szczypta kminu rzymskiego Sól Pieprz Dodatki: sałata, słodka cebula, pomidor, ogórek Bułki 31/2 szklanki mąki pełnoziarnistej (około

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania