Spróbujcie koniecznie! Składniki (2-3 porcje): 150 g szynki ze spiżarni Balcerzak 150 g boczku wieprzowego wędzonego 5-6 plastrów ananasa 200 g makaronu rigatoni lub penne duża garść tartej mozzarelli 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sos: pomidory w puszce średnia cebula – pokrojona w drobną kostkę 2-3 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę sól, świeżo zmielony pieprz
Moja pasja smakuśrednia cebula 2 ząbki czosnku tymianek – suszony lub 1 łyżka listków świeżego około 600 ml bulionu warzywnego oliwa oliwy z oliwek + masło 2 łyżki zimnego masła 3 łyżki tartego parmezanu + odrobina do posypania dania opcjonalnie – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub listków świeżego tymianku Wykonanie: Kurki oczyść, następnie je osusz. Odstaw. Większe grzyby – pokrój na mniejsze kawałki
Moja pasja smakuodstawiam do wystygnięcia. Kiedy galaretka jest zimna, wiśnie układam na białej masie i zalewam je galaretką. Ciasto ponownie wędruje do lodówki do zastygnięcia. Na koniec posypuję ciasto wiórkami tartej czekolady. Smacznego Artykuł Wiśniowy sad ze smażonymi płatkami owsianymi pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentsobie wiele pysznych składników – myślę, że to świetne połączenie, którego trzeba spróbować. No i dodatkowa zaleta jest taka, że łaciatą marchewkę przygotujesz w 30 minut Składniki: 2 szklanki tartej marchewki (3 spore marchewki) 4 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 ¾ szklanki mąki 1 płaska łyżka cynamonu ½ łyżeczki kardamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodki sentymentprzyprawy korzennej 2 jajka ½ szklanki mielonych orzechów 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki mleka Dodatkowo: 100 g czekolady 30 g śmietanki 30% Ziemniaki obieram i trę na tarce o najmniejszych oczkach. Odciskam wodę i ziemniaki odstawiam. Trę czekoladę i również odstawiam. Maso, cukier, cukier waniliowy i sól ucieram na białą masę, dodaję pozostałe przyprawy
Słodki sentymentulubione dodatki? PRZEPIS SURÓWKA MARCHEWKA Z JABŁKIEM I CHRZANEM Składniki na surówkę marchewka z jabłkiem i chrzanem: 2 marchewki 2 jabłka 50 ml śmietanki lub jogurtu 2 łyżeczki chrzanu tartego – przepis 1 łyżka oleju tłoczonego na zimno np z orzechów włoskich 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanej rzeżuchy – opcjonalnie 1 łyżka suszonych
Dorota Smakujednia poprzedniego i stąd pomysł, żeby tak je wykorzystać. Tutaj znajdziesz opis jak z tych samych składników robić różne dania. Składniki: Pesto 2 garści rukoli ½ szklanki oliwy ½ szklanki tartego parmezanu 1 garść orzechów – mogą być laskowe, migdaly 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Sok z cytryny do smaku Sól Pieprz Gnocchi według tego przepisu Przygotowanie: Przełóż wszystkie składniki
Niedzielny kucharzsuszonymi pomidorami i kiełbasą krakowską. Wyszło pysznie i kolorowo. 6 pszennych tortilli ok. 300 g pieczarek 3 różnokolorowe papryki – czerwona, żółta, zielona 2 małe cebule 350-400 g tartej mozzarelli 250 g kiełbasy krakowskiej suchej kilka suszonych pomidorów sól, pieprz masło/olej Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na plasterki. Pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy na cienkie paseczki
Smaki Na Talerzumniejszych miseczek), dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem, na dno tortownicy wysypujemy i rozprowadzamy równomiernie 1/3 suchych składników, następnie wykładamy połowę tartych jabłek, na jabłka wysypujemy i rozprowadzamy drugą część suchych składników, na warstwę sypką wykładamy drugą połowę jabłek, na jabłka wysypujemy 3 część suchych składników. Na ostatnią warstwę na wierzch ścieramy
Blog kulinarny S9.PLszynki, najlepiej w plastrach 1 mały brokuł 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku kulka sera mozzarella 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki kremowego serka śmietankowego 200ml bulionu warzywnego 50g tartego parmezanu i trochę do podania 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz do smaku łyżka oleju Tortellini gotujemy al dente, w dobrze osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy
Smaczna StronaCiasto, placek, deser, babeczki itp … – słodkie pyszności zostawiłam sobie na sam koniec. Co można mrozić? Na pewno gotowe, świeżo zrobione ciasto np na tartę ( przepis na tartę ze szpinakiem – pycha !) Zgodnie z poradnikiem kuchennym, możemy mrozić ciasto do 3 miesięcy, jednak mi nigdy się to jeszcze nie zdarzyło. Owszem – mrożę, ale max do 2-3 tygodni
W Kawiarencejednego garnka lub miski doprawiamy -wyrabiamy na jednolitą masę i smażymy na gorącym oleju .delikatnie obracając jak jest dobrze usmażone .Oczywiście wcześniej formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej
Moje Wyrobygram dowolnego makaronu ok 500 gram mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1 mniejsza cukinia 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 400 gram 150-200 gram tartego sera ( u mnie mozzarella) przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, oregano, bazylia, przyprawa do mięsa mielonego lub inna ulubiona mieszanka przypraw do mięsa olej do smażenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Blog kulinarny S9.PLPlacki ziemniaczano - kapuściane z prażoną cebulką to placki z kiszonej kapusty drobno szatkowanej, tartych ziemniaków i oczywiście prażonej cebulki. Placki są inspirowane fuczkami bieszczadzkimi czyli plackami z samej kiszonej kapusty, które ostatnio bardzo mi posmakowały. Oto dokładny przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 200g kiszonej kapusty 2 ziemniaki 2 łyżki prażonej cebulki 1 jajko 0,5szkl. mąki pszennej
Waniliowe Improwizacje