tarta - 42848 przepisów (strona:1916/2857)

XVI Warsztaty z Gwiazdą – finaliści Masterchef Polska i pyszne inspiracje (relacja) 181

pucharków i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie na każdą porcję musu wykładamy łyżkę np. wiśniowej konfitury lub dżemu STOVIT i łyżeczkę białej, bitej śmietany. Posypujemy całość odrobiną tartej czekolady

Słodkie okruszki
Ciasto z kulkami czekoladowymi bez miksera 169

Ciasto bez miksera, pachnące pomarańczą z dodatkiem kulek czekoladowych. Proste, pyszne, puszyste, posypane cukrem pudrem. Jedno z prostszych ciast na blogu. Wersji może być kilka, innym razem wrzućcie tarte orzechy, bakalie, posiekane owoce, nawet te mrożone (bez uprzedniego mrożenia). Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego

Zasmakuj Kuchni
Wrocławskie warsztaty kulinarne z Akademią Smaku SOKOŁÓW 128

przepisami na dania do wykonania podczas warsztatów Do zrobienia mieliśmy cztery dania: - Zupa krem z po-grillowych warzyw z chrupiącym chipsem z boczku - Sałata z piklowanymi warzywami i tartym Beef Jerky - Kanapki z odświeżanej bagietki ze stekiem z antrykotu i sosem zero-westowym - Czerstwe ciasto drożdżowe z owocami P rzygotowane były dla nas s tanowiska pracy . Znalazły się

Kuchnia u Krysi
Surówka z marchewki, jabłka, pora i rzodkiewek 125

marchewki 1-2 pory 1 jabłko pęczek rzodkiewek 2-3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka białego octu winnego sól, pieprz, cukier do smaku Obrane marchewki trzemy na drobnych oczkach tarki. Jabłko oraz rzodkiewki trzemy na dużych oczkach tarki. Pora kroimy wzdłuż na pół, następnie kroimy na półplasterki (opcjonalnie można przelać go na sicie wrzącą wodą i pozostawić

Smaki Na Talerzu
Deserek jogurtowy na zimno z borówkami 166

Deserek jogurtowy na zimno z borówkami Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując deserek na zimno. Deserek jogurtowy na zimno z borówkami Ciasteczka Amaretti po pokruszeniu powinny mieć konsystencję bułki tartej. Taką konsystencję można uzyskać krusząc ciasteczka w mikserze lub wkładając do woreczka i oklepując woreczek tłuczkiem kuchennym. Bardzo ważne jest aby sięgnąć po jogurt grecki . Ma on inny smak

mecooks
Polędwiczki drobiowe zapiekane z pieczarkami i serem 136

pieczarki w zestawie z mięsem to połączenie, które zawsze się sprawdza. Dziś zapraszam na zapiekane polędwiczki drobiowe. 400g polędwiczek drobiowych 250g pieczarek 1 cebula 100g tartego sera mozzarella sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  olej 1. Polędwiczki obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę posypane. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania

Szefowa kuchni
Środa: Sałatka ze smażonym serem w malinowo-buraczkowym winegrecie 117

sera koziego (roladka) – 8 plastrów 100 g groszku cukrowego lub fasolki szparagowej Garść rukoli lub innej sałaty Garść pomidorków koktajlowych 4 łyżki octu balsamicznego 1/2 szklanki bułki tartej Garść orzechów włoskich 1 jajko 4 łyżki mąki 3 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Umyj dokładnie botwinkę. Odkrój buraczki, większe przekrój na połówki lub ćwiartki. Zalej je niewielką ilością zimnej

Niedzielny kucharz
Plackowy burger 103

porcje: Placki z kaszy: ok. 100 g kaszy ugotowanej (ok. 50 g kaszy suchej, ugotowanej w stosunku 1 część kaszy, na 2 części wody). 1 jajko 4 łyżki tartego sera parmezan Placki z fasoli: 240-260 g fasoli konserwowej po odsączeniu 1 jajko 1 łyżka mąki tymianek Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1/2 awokado pół małego

Kucharzyca
Kasza z klopsikami 162

robi się raz raz.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kasza z klopsikami składniki: 2 papryki słodkie spiczaste 200 g pieczarek 250 g mięsa mielonego 1 duża czerwona cebula 3 łyżki tartego parmezanu 700 ml bulionu 1/2 szklanki kaszy pęczak Kasza z klopsikami wykonanie: Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie z oliwek, pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli. Paprykę

Delusional Trine
Risotto ze szpinakiem 137

ząbek czosnku 50g suszonych pomidorów 2 garści szpinaku baby 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżka masła 100ml białego wytrawnego wina 500ml gorącego bulionu warzywnego 4 łyżki tartego sera (parmezan, grana padano) gałązka tymianku sól pieprz 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Olej wlać do głębokiej patelni, zeszklić cebulę i czosnek (nie rumienić!). Wsypać ryż, smażyć

Obiad gotowy
Kapsalon 157

gustu każdemu wielbicielowi frytek i sosu czosnkowego. Składniki (2 porcje) -1 podwójny filet kurczaka -1 czerwona cebula -2 pomidory -1/2 świeżego ogórka* -1 czerwona cebula -150 g tartego żółtego sera -4 ziemniaki -sałata lodowa -2 łyżki majonezu -150 g jogurtu greckiego -3 ząbki czosnku -przyprawa gyros -sól, pieprz -olej do smażenia -opcjonalnie: suszona cebulka *Mój Luby nie przepada

Zielona Kuchnia
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 103

Przepis jest dość wymagający, ale zdecydowanie warto poświęcić czas na przygotowanie tego dania . Ravioli ze szpinakiem i ricottą Farsz 400 g świeżego szpinaku 250 g sera ricotta 20 g tartego parmezanu Przyprawy: pieprz, sól, czosnek, gałka muszkatołowa Ciasto 250 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 2 jajka 1 białko jajka ((do posmarowania ciasta)) 1 łyżka oliwy z oliwek Przyprawy: sól

Przepisy na widelcu

Proponowane wyszukiwania