pikantnej kiełbasy chorizo -3 czerwone papryki -2 puszki pomidorów -5 ząbków czosnku -5 łyżek oliwy z oliwek -1 cebula -1 pszenna bagietka -2 l bulionu -60 g tartego sera żółtego -opcjonalnie: sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie Bagietkę porwać na kawałki i podpiec w piekarniku do chrupkości. Kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać
Zielona KuchniaCzerwone serduszka z okazji dnia taty ;) Bez sztucznych barwników. Cudowny kolor zawdzięczamy czerwonym burakom. Składniki: 1 szklanka tartych buraków (surowych, startych na drobnych oczkach), 1 szklanka mąki, 1/2 szklanka cukru (w tym 2 łyżeczki z wanilią), 2 jaja, 1/3 szklanki oleju, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru, 2 łyżki soku z cytryny
Słodki Zakąteksłoikach twist-off 11. Sałatka szwedzka na zimę 12. Ogórki małosolne na sucho 13. Ogórki kanapkowe 14. pikle z ogórków z papryką 15. ogórki w zalewie musztardowej 16. Ogórki tarte kiszone 17. Pikle z ogórków małosolnych. Ekspresowe pikle. 18. Sałatka z ogórków i cebuli do słoików The post Najlepsze przepisy na ogórki na zimę appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiększym gronie. Szakszuka 1 puszka pomidorów krojonych lub 3 pomidory świeże 4 jajka 1 pęczek bazylii Przyprawy: pieprz, sól, chili, czosnek, bazylia z suszonymi pomidorami i czosnkiem 10 g tartego parmezanu Na patelnię posmarowaną oliwą włóż pomidory z puszki (lub umyte i pokrojone świeże pomidory) i smaż na małym ogniu. Bazylię posiekaj drobno i połowę wsyp do smażonych pomidorów
Przepisy na widelcubatata (1 batat) 600 g cukinii (1 średnia cukinia) 200 g mąki 3 jajka 2 ząbki czosnku sól i pieprz olej do smażenia Przepis 1 Odkrajamy końce cukinii i trzemy ją na tarce o grubych oczkach. Posypujemy solą i odstawiamy na około 15 minut, aby "wyszła z niej woda". Po tym czasie mocno wyciskamy cukinię, aby zawierała jak najmniej wody(...)sobie. Gdy masa na placuszki będzie zbyt wodnista, będą się one rozpadać. 2 Następnie obieramy batata i trzemy na tarce na grubych oczkach. Ząbki czosnku również ścieramy na tarce. Składniki łączymy ze sobą. Następnie dodajemy mąkę oraz jajka i wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. 3 Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy placuszki dużą łyżką
Kuchnia Bazyliinajlepszej jakości warzywa: jędrne i dojrzałe awokado oraz soczystą papaję. SKŁADNIKI / 2 porcje DRESSING IMBIROWY 1 łyżka miodu 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku, starty na tarce 3 łyżki oliwy lub oleju przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili w proszku lub płatkach SAŁATKA
cool and mintyciasto należy bardzo bardzo cienko rozwałkować, delikatnie posmarować oliwą i przypiekać na bardzo mocno rozgrzanej suchej patelni. Podawać możecie jak tylko sobie wymarzycie, np. z tartym serem, suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i rukolą, oliwą...ale to już zależy od bardziej lub mniej wyszukanych smaków kulinarnych
pieprzny smaczekdania. Dziś proponuję zielone szparagi i pomidory. Składniki (2 porcje) -5 jajek -kilka zielonych szparagów -1/2 małej cebuli -kilka plasterków pomidora -2 łyżki oleju do smażenia -50 gr tartego żółtego sera -sól, pieprz Przygotowanie Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i zblanszować. Cebulę drobno posiekać. Na patelni, którą można umieścić w piekarniku rozgrzać olej. Zeszklić cebulę. Dodać szparagi
Zielona Kuchniacałość mocno przyprawić (solą, pieprzem oraz słodką papryką). Farsz bardzo dokładnie wymieszać (najlepiej rękoma, kilka minut). Jeśli według Was masa jest zbyt mokra, to można dodać 2 łyżki bułki tartej. Z przygotowanego farszu uformować podłużne pulpety. Od razu obtoczyć je w mące. Gotujący się sos posmakować, doprawić solą oraz pieprzem i wsypać do niego cynamon oraz zioła prowansalskie. Całość
Ugotowaćpieczywa i idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek czy zapiekanek gofrowych. Natomiast farsz jest tradycyjny, czyli smażone pieczarki z cebulką. Całość, jak na prawdziwe zapiekanki przystało, posypana jest tartym, żółtym serem. Propozycja w sam raz na kolację! Składniki: Gofry: 1 i 1/2 szklanki mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 szklanka mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju
Kuchnia MagdaLenypizza! Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Dodatki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 150g mozzarelli tartej 4 duże cebule rukola kilka pomidorów koktajlowych pieprz, sól olej 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Po chwili dolewamy 1/2 szklanki wody, dusimy do momentu
Szefowa kuchniłyżki oliwy szczypta soli Na farsz: 2 ugotowane udka z kurczaka -np. z rosołu 300g drobnych pieczarek 1 duża cebula 1 opakowanie gęstego serka wiejskiego kulka mozzarelli 1/3 szklanki tartego parmezanu sól i pieprz do smaku łyżka masła żółtko jaja lub odrobina mleka do posmarowania Zaczynamy od ciasta – do dużej miski rozkruszamy drożdże, dodajemy do nich mleko
Smaczna StronaRozgrzewająca, chrupiąca quesadilla z mięsem mielonym i serem żółtym. Składniki: 2 duże placki tortilli 200g sera żółtego typu gouda ( tartego ) 200g dowolnego mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Na patelni z odrobiną oleju, szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Do przesmażonej cebuli dodajemy mięso mielone, przyprawiamy
NiePieprz.pl