ZUPA FASOLKOWA

ZUPA FASOLKOWA

ZUPA FASOLKOWA

Pyszna zupa z fasolki szparagowej, ziemniaków i tartej marchewki. Aksamitna, lekka i delikatna. Ugotowana na domowym bulionie, doprawiona kurkumą i szczyptą chili. Delikatnie zabielana śmietanką. Z dużą ilością koperku. W sezonie jesienno-zimowym, gdy nie ma świeżych warzyw polecam świeżą fasolkę zastąpić mrożoną. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 marchewka 350 g ziemniaków (4 średnie)  350 g fasolki szparagowej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 litr gorącego bulionu  1 łyżka posiekanego koperku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.