danie z dobrej włoskiej restauracji. Gnocchi w sosie z gorgonzoli Składniki: 500 g gnocchi 200 g gorgonzoli 2 łyżki masła 300 ml śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki tartego parmezanu + trochę do posypania gotowego dania natka pietruszki świeżo mielony pieprz sól Najpierw gorgonzolę kruszymy/kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy ser i śmietankę. Następnie podgrzewamy całość
PatiGotujenaprawdę pyszne. Naszym zdanie, kluczowe są trzy rzeczy, które decydują o ich smakowitości: Pulpety trzeba zrobić z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego – tylko wtedy kulki mają odpowiednią soczystość Zamiast bułki tartej trzeba dodać do nich chleb, okrojony ze skórek i namoczony – uwaga – w śmietanie Sos, którego bazę stanowi smak z usmażonych pulpecików, rozmieszany z dobrym, drobiowym lub warzywnym
Niedzielny kucharzporcję) - 6 szparagów (ok. 130 g) - 1 jajo (ok. 50 g), - kilka liści sałaty (ok. 30 g), - 1 mały pomidor (ok. 100 g), - łyżka szczypiorku (ok. 8g), - 2 łyżki tartego parmezanu (ok. 16 g), - 3 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 60 g), - łyżeczka musztardy (ok. 10 g), - pół łyżeczki miodu (ok. 6 g), - przyprawy: sól i pieprz. Sposób przygotowania
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachogniu. Do sosu bolognese dodajemy przecier, mieszamy, doprawiamy jeszcze do smaku, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę gotujemy i zakręcamy gaz. Do sosu wsypujemy garść tartego sera i mieszamy. Nakładmy porcję makaronu, polewamy sosem, posypujemy serem i parmezanem. Danie podajemy ciepłe. Smaczego
Kulinarne Fantazje Marioliwypłynął farsz. Gotować przez 10 minut w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. W międzyczasie w rondelku roztopić masło. Pierogi polać masłem, przyprawić świeżo mielonym pieprzem i opcjonalnie posypać tartym parmezanem lub polać śmietanką kremówką. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz go albo udostępnisz na moim fanpejdżu
Calzonella.comDomownicy dali się nabrać. Nikt nie zgadł z czego zrobiłam pizzę. Jest pyszna i pozwala na zaspokojenie potrzeby na ucztę w stylu włoskim. Polecam! Składniki na 2 porcje : 200ml tartego kalafiora 120g twardej mozzarelli 2 jajka ½ łyżeczki soli 100ml sosu pomidorowego/pulpy z pomidorów/pomidorów w puszce 60g mozzarelli light w kulce oregano Trzy, cztery różyczki surowego kalafiora zetrzeć
Dietologrównież pszenne)) 1 filet z kurczaka 200 g 50 g ryżu 1/2 cebuli 1/2 pomidorów krojonych w puszce 6 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka gruntowego 2 liście sałaty 20 g tartej mozzarelli 2 łyżki śmietany 12% 1 pęczek świeżej kolendry Przyprawy: pieprz, sól, chili, do mięs, do kurczaka Ryż wsyp do garnka, posól i zalej wodą. Gotuj do momentu odparowania
Przepisy na widelcusmaku, ma mało węglowodanów i śmiało można ją jeść nawet na redukcji . Dodatki możesz wybierać według swoich upodobań. Pizza z cukinii Pizza – spód 2 cukinie 50 g tartego parmezanu 2 jajka Przyprawy: pieprz, sól, bazylia, suszone pomidory z czosnkiem Dodatki – ja użyłam 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 6 plasterków sera żółtego mierzwionego 5 pieczarek 4 plastry szynki parmeńskiej
Przepisy na widelcuparmezanu mieszanka ziaren do posypania: pestki słonecznika, dyni, siemię lniane, sezam sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczka miodu sól pieprz Sałatę, rukolę, rzodkiewkę dobrze umyć, osuszyć. Liście sałaty i rzodkiewki porwać/pokroić. Rzodkiewkę pokroić w talarki. Łososia pokroi w mniejsze
Obiad gotowypogotuje”. Będzie w sam raz. Gotowy makaron odcedzam i dodaję do sosu, wlewam jakieś 2-3 łyżki wody, w której gotował się makaron, mieszam. Wykładam na talerze, posypuję tartym parmezanem i dekoruję listkami świeżej bazylii lub natką. Pasta al pomodoro gotowa! Smacznego
Zasmakuj Kuchnirównież z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie! 200g makaronu spaghetti 2 bakłażany 1 mały słoiczek kaparów w zalewie 4 ząbki czosnku 300ml passaty pomidorowej 100g tartej mozzarelli sól, pieprz oliwa z oliwek 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek i starte na dużych oczkach tarki
Szefowa kuchnipatelni i całość przelewamy do mięsa. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy i gotujemy, do momentu, aż sos zgęstnieje *** *** Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem *** *** Potrawę podałam z duszonymi ziemniaczkami i tartymi, gotowanymi buraczkami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE
Blog z Apetytempuszka pomidorów krojonych – 1-2 łyżeczki sosu Tabasco – opcjonalnie – pół puszki czerwonej fasoli – pół puszki kukurydzy – 4 tortille pszenne lub pełnoziarniste – 10 łyżek tartego sera mozzarella lub mix mozzarella i cheddar – świeża kolendra do podania – 4 łyżki oliwy – 4-5 posiekanych czarnych oliwek – sól i pieprz Przygotowanie: Kurczaka pokrój
nietylkopasta.pldrobnego makaronu. Na sam koniec dodajemy pokrojone na pół pomidorki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, Gotową zupę podajemy gorącą, dla dodatkowego smaku posypujemy z wierzchu tartym parmezanem. Powrót na górę
Smaczna Stronaszklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Dodatki: 100g serka ricotta 4 ząbki czosnku 150g mozzarelli tartej 1 mała c zerwona cebula 1 pęczek szparagów kilka pomidorków koktajlowych pieprz, sól oliwa z oliwek 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem
Szefowa kuchni