tarta - 42848 przepisów (strona:1926/2857)

Warzywa pod serową kruszonką 87

ciepło. U mnie danie dla czterech osób, ale w większej porcji może z powodzeniem zastąpić obiad :) Składniki : - warzywa na patelnię ( 700 g ), - ser mozzarella z ziołami, - około 50 g tartego żółtego sera, - około łyżki masła, - 2 - 3 łyżki mąki, - sól, pieprz, - zioła prowansalskie, - olej, - pomidorki koktajlowe. Wykonanie : Warzywa podsmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Mozzarellę zetrzeć

Przepisy Mikołaja
Kofty z sosem miętowym 93

soli, - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, - pół łyżeczki pieprzu, - po 1/3 łyżeczki ziaren kolendry i kminku ( utłuczonych w moździerzu ), - 3  łyżki posiekanej świeżej mięty, - jajko, - 3 łyżki bułki tartej. Sos : - jogurt naturalny grecki, - natka pietruszki, - świeża mięta, - szczypiorek, - sól, pieprz. Wykonanie : Składniki na kofty dokładnie połączyć i odstawić na noc do lodówki. Sos również przygotować dzień wcześniej

Przepisy Mikołaja
Kotlety makaronowe z paluszkami krabowymi 106

około 250 g ugotowanego makaronu typu nitki, - około 200 g paluszków krabowych, drobno pokrojonych, - 3 łyżki koperku, - czerwona papryka pokrojona w kostkę, - 1/2 cebuli posiekanej, - około 40 g żółtego, tartego sera, - 2 jajka, - około 2 - 3 łyżki mąki, - mielony czarny pieprz, sól, - olej do smażenia. Wykonanie : Makaron można trochę przesiekać nożem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić. Masę włożyć

Przepisy Mikołaja
Buraczki zasmażane 131

Rady: 1. Małe buraczki gotuje się ok. 40 minut, a średniej wielkości – ok. 60 minut. Miękkość najwygodniej sprawdzić przy pomocy widelca. 2. Do buraczków możesz dodać również tarte jabłko lub posiekaną cebulkę. Jeśli nie masz pod ręką cytryny, do smaku możesz je doprawić octem lub kwaskiem cytrynowym. 3. Jeśli z buraczków wycieknie dużo soku, wystarczy, że po wierzchu

Kulinarny S.O.S.
Ribollita – toskańska zupa fasolowa 115

fasolę, bulion lub wodę i gotuj pod przykryciem do momentu,aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj zielone liście i pieczywo. Dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj z tartym parmezanem. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding: 0.3em; } table.macro th.sub { padding

wiecejwarzyw.pl
KLOPSIKI Z PARMEZANU NA PUREE Z GRUSZKI OKRASZONE MASŁEM Z SZAŁWIĄ 115

zagościły piemonckie smaki:) Danie proste,łatwe do zrobienia o niesamowitym smaku. A wszystko to wymyślił mój ukochany Doboschi:) Gotowanie zaczynamy od przyrządzenia bulionu drobiowego. Składniki na ciasto: 100 g tartego parmezanu 1 jajko 2 ziemniaki 20g czerstwego pieczywa lub w wersji bezglutenowej pieczywa bezglutenowego lub 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej oliwa z oliwek Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie

Cytryna&Co.
PORTOBELLO FASZEROWANE CIELĘCINĄ 157

dużych pieczarek portobello 400g mielonej cielęciny por czerwona cebula 3 łyżki oliwy 3 łyżki masła sól, pieprz, łyżeczka tymianku, łyżeczka estragonu 1 jajko lub 3 jajka przepiórcze opcjonalnie: odrobina tartej bułki do posypania lub parmezan (bezglutenowcy i IO - bez bułki) opcjonalnie: można zmniejszyć o połowę ilość mięsa i dodać 200g brązowego ryżu lub dowolnej kaszy Pieczarki myjemy, odcinamy nóżki

Cytryna&Co.
Pulpety w pieczarkowym sosie bazyliowo - pomidorowym 205

podsmażoną cebulą i pieczarkami jest gęsty i bardzo aromatyczny.  Składniki na pulpety (wyszło 11 sztuk): 500 g mielonej karkówki 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 50 ml bułki tartej + 100 ml wody 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu 1 czubata łyżeczka oregano  (polecam zioła Skworcu ) ----------------------------------- oliwa z oliwek do podsmażenia pulpetów Składniki

Smak mojego domu
Jajka na chmurce 173

mało sycąca). Jeśli mam być szczera, to napiszę tak – zrobiłam je z ciekawości, ale raczej nie prędko zdecyduję się na powtórkę. 4 jajka około 40-50 g tartego parmezanu sól, pieprz Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy starty parmezan i delikatnie mieszamy szpatułką. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy pianę i nakładamy

Smaki Na Talerzu
Piątek: Krewetkowy chowder z pure ziemniaczanym 107

łyżki oleju Pęczek szczypiorku 200 g krewetek koktajlowych 4 plastry chudego boczku albo prosciutto Sól i pieprz Pure 4 małe ziemniaki 1 łyżka masła 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki tartego cheddara, parmezanu lub bursztyna Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w plasterki, zalej zimną wodą, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu 15 minut. Krok

Niedzielny kucharz
Rolada z karkówki 173

ciepło jako danie obiadowe. Polecam Składniki: ok. 1 kg karkówki 2 garście szpinaku świeżego 2 duże pieczarki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju/oliwy sól pieprz 2 łyżki tartego żółtego sera papryka słodka, curry sznurek Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy oraz oprószamy solą i pieprzem z obu stron-odkładamy. Cebulę i czosnek

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Muffiny z jabłkami i cynamonem / Apple cinnamon muffins 159

jajka do uzyskania jednolitej masy. W drugiej misce wymieszaj mąkę, mielone migdały, cukier wanilinowy, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier. Do suchych składników dodać mokre składniki wraz z tartymi jabłkami i miodem i wymieszaj drewnianą łyżką tylko do połączenia się składników. Wyłóż ciasto do przygotowanej formy, posyp posiekanymi migdałami i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 25 minut

karmelowy
Klopsiki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym 108

łyżeczki suszonej bazylii sól, pierz do smaku KLOPSIKI 800 g mięsa mielonego z indyka 2 garście świeżego szpinaku ok 60-70 g 1 łyżeczka masła 1/4 szklanki bułki tartej 1 cebula 100 g parmezanu 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1 mozzarella w kulce Instructions Cebule (obie) drobno pokroić. 4 ząbki czosnku drobno

Cooking for Emily
Ryba zapiekana z pieczarkami i cebulką 147

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki:   2 filety bez skóry z miruny Ok 10 pieczarek 2 czerwone cebule 15g tartego parmezanu Sok z ½ cytryny Sól, pieprz do smaku Odrobina świeżego lub suszonego tymianku Rukola, oliwa do podania Masło do wysmarowania formy Sposób przygotowania: Filety delikatnie myjemy i osuszamy

Kuchnia w czekoladzie
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 149

naszykowany szpinak sprawdzi się też super jako dodatek do makaronu – użyjcie ugotowanych dużych muszli, nadziejcie je szpinakiem wymieszanym ze 100g wędzonego łososia, posypcie serem i niewielką ilością tartej bułki i zapieczcie. SKŁADNIKI 2 duże porcje obiadowe, albo 4 porcje jako dodatek do obiadu 300-350 mrożonego szpinaku, w liściach lub grubo siekanego, nie może być mocno rozdrobniony ½ szklanki drobno

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania