cukinii 25 g makaronu świderki Arc Pol oliwa extra vergine PESTO 1/2 pęczka bazylii 1/2 ząbka czosnku 1 łyżeczka orzeszków pinii 25 ml oliwy extra vergine 25 g tartego parmezanu W garnku na oliwie podsmażyć posiekany czosnek z pokrojoną cebulą. Pokroić marchewkę, selera i dodać do cebuli. Ziemniaki obrać i pokroić. Pomidora obrać i pokroić. Dodać po 5 minutach
Kuchnia w oparachuzyska pożądaną konsystencję. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy makaron odcedzić, nakładać na talerze, polewać gorącym sosem . Spaghetti Napoli można dekorować świeżymi ziołami i posypać tartym żółtym serem. Smacznego :) Pyszne, domowe spaghetti Napoli
Moja Książka KucharskaPamiętajcie aby koniecznie dodać do niej imbir, to on nadaje całego smaku. Składniki 400g bulionu warzywnego 400g mrożonej dyni 3 większe ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm tartego imbiru marchewka 1 łyżeczka kurkumy olej do smażenia sól pieprz Błyskawiczny krem z dyni – przepis W garnku z grubym dnem szklimy drobno posiekaną cebulę. Następnie dodajemy przeciśnięty przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przeciśniete przełożyć do miski. Surowe ,obrane i umyte ziemniaki zetrzeć ( ja w blenderze). Umieścić na sitku i dokładnie odsączyć z nadmiaru soku. W misce wymieszać ugotowane ziemniaki,tarte ziemniaki z jajkiem, solą , pieprzem i mąką. Patelnie z olejem rozgrzać,łyżką nakładać porcje masy i formować placki. Smażyć po 2-3 minut z każdej strony, aż ładnie się
mojej kuchniprzeciśniete przełożyć do miski. Surowe ,obrane i umyte ziemniaki zetrzeć ( ja w blenderze). Umieścić na sitku i dokładnie odsączyć z nadmiaru soku. W misce wymieszać ugotowane ziemniaki,tarte ziemniaki z jajkiem, solą , pieprzem i mąką. Patelnie z olejem rozgrzać,łyżką nakładać porcje masy i formować placki. Smażyć po 2-3 minut z każdej strony, aż ładnie się
w mojej kuchniSkładniki: 2 dojrzałe awokado 3 placki tortilli (najlepiej domowych) 200 g krewetek surowych 2 główki sałaty rzymskie Garść rukoli Duża garść pestek dyni Duża garść nasion słonecznika 1/2 szklanki tartego parmezanu Papryczka chili (według uznania) 1/2 łyżeczki nasion kuminu Garść kiełków 2 ząbki czosnku Sok z cytryny 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej
Niedzielny kucharzszklanka jogurtu 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli „Nadzienie” 6-10 fig suszonych lub świeżyć 1 kulka mozzarelli 250 g 1 ser pleśniowy 100 g 1/2 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki oliwy Duża garść rukoli Pęczek rzodkiewek Kilka plastrów szynki parmeńskiej (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik
Niedzielny kucharzłyżek słodkiej śmietanki 30% (2 łyżki na 1 jabłko). Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 175°C. Pestki z dyni miksujemy za pomocą blendera (mogą być wyczuwalne kawałeczki), mieszamy z tartymi migdałami i 1 łyżką cukru trzcinowego. Chałkę kroimy na kromki o grubości ok. 1,5 cm. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dokładnie mieszamy z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Białka
Moniki Smakołykiminut, żeby nieco przestygł i zgęstniał podaj ciepły z dodatkami*, lub bez Smacznego! *w najprostszej opcji tylko z cynamonem, w bardziej „skomplikowanej” z cynamonem, miodem, migdałami i tartym jabłkiem **istnieje też opcja, i jest to wersja również tradycyjna, by podać Tomtegröt z sosem zrobionym z soku wymieszanego z wodą i mąką ziemniaczaną i podgrzewanego aż nieco zgęstnieje
SandraFrej.commrożonego groszku – sól i pieprz – 2 łyżki oleju – 4-6 ziemniaków – 1 łyżka masła – 2 łyżki śmietany 12% lub 18% – 2-3 łyżki tartego sera mozzarella – świeża kolendra do podania Przygotowanie: Mięso mielone dopraw solą i pieprzem, a następnie lep w dłoniach małe pulpeciki i odkładaj je na deskę. Na patelni rozgrzej olej
nietylkopasta.plkrótko bez tłuszczu. Dodałam 1/3 przecieru pomidorowego i czosnek. Miseczki wysmarowałam oliwą, wyłożyłam warstwami makaron i mięso. Ostatnią warstwę stanowił makaron, który polałam pozostałą częścią przecieru pomidorowego oraz posypałam tartym cheddarem. Piekłam ok. 35 minut
Kucharzycazupę najlepiej przygotować jesienią, kiedy trwa sezon na dynię, ale równie dobra będzie taka przygotowana z mrożonej dyni. Składniki 500g dyni 3-4 ziemniaki cebula 2 ząbki czosnku odrobina tartego imbiru mała papryczka chilli 200g pomidorów z puszki 1 łyżeczka kurkumy 400 ml bulionu warzywnego 1 marchewka olej do smażenia sól pieprz Rozgrzewająca zupa z dyni – przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pęczka kopru 1 łyżka oliwy lub np. oleju rzepakowego z dodatkiem kokosowego (smakowe) Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Kiszoną kapustę siekam drobno. Marchew obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Jabłka obieram i również trę na tarce o grubych oczkach. Koper myję, siekam drobno. Składniki przekładam do miski. Polewam oliwą ja dałam
Gotowanie PatkiBarszczyk czerwony poezja smaków, krokiety pyszności. Moje są z dodatkiem mięsa, ale możecie ten składnik pominąć. Moje krokiety w wersji trochę fit ponieważ nie obtaczałam ich dodatkowo w bułce tartej i jajku. Składniki
Kulinarne pyszności Molkiszkl. rodzynek, orzechów, migdałów opcjonalnie 3 duże jabłka 5 jajek 150 g masła 6 łyżek kaszy manny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki bułki tartej Wykonanie Mleko gotujemy, dorzucamy mak i gotujemy 5-10 min. Do masy dodajemy bakalie, aromat migdałowy. Masę odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy na puch z cukrem
Mieszam w Garnku