tarta - 42848 przepisów (strona:1937/2857)

Tort makowo-orzechowy 264

biszkopt: 300 g maku 250 g cukru pudru 8 jajek 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 kostki masła 600 g … Czytaj dalej Tort makowo-orzechowy

czarrna od kuchni
Szybka shoarma z uda indyka do frytek 110

czosnek ) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 czerwona cebula , mała 3 ogórki korniszony sól do smaku sos czosnkowy : 1 mały kubek ,gęstego ,jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tartego chrzanu śmietankowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka otartego , suszonego majeranku sól , cukier , pieprz do smaku dodatkowo : ketchup Mięso z uda indyka , kroimy w małe kawałeczki . Podczas krojenia warto pozbyć się

Ogrodnik w podróży
Mięsne gniazdka z pieczarkami 176

masa mięsna: 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) 1 jajko 2 łyżki ulubionej mieszanki przypraw do mięsa, np. sól, pieprz, papryka, majeranek, czosnek granulowany 2 łyżki bułki tartej i sucha kajzerka, zalane mlekiem (podczas pieczenia wchłoną wilgoć z mięsa i zagęszczą je) Farsz: 500 g pieczarek 2 cebule 50 g serka topionego sól i pieprz do smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowa Panna Cotta 122

wpisie . Jeśli jednak szukacie inspiracji na pyszna aromatyczne desery w sam raz na długie jesienne lub zimowe popołudnia, zapraszam Was serdecznie do zajrzenie do wpisów z przepisami na tartę makową , zimową tartę z jabłkami , piernik lub pyszne kruche ciasteczka imbirowe . Składniki: 600 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 100 ml mleka 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 2 łyżki

Ciastkozercy
PULPETY W SOSIE POMIDOROWO-OGÓRKOWYM (Z MIĘSA MIESZANEGO) 155

wystudzoną) cebulę, kaszę manną, przyprawy oraz 2-3 łyżki wody. Mase dokładnie wyrabiamy kilka minut. Następnie wilgotnymi dłońmi formujemy małe pulpeciki. Możemy je po uformowaniu obtoczyć w mące, bułce tartej lub kaszy manny, chociaż to nie jest konieczne.  Smazżmy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Na sos: 2 cebule 1 papryka czerwona 150 g pieczarek puszka pomidorów

Walijskie Pichcenie
Piatek: Zapiekanka makaronowa z camembertem 124

inspirowany przepisem z Soyummy.com Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 2 jajka Garść szpinaku 5-6 plastrów szynki parmeńskiej lub innej suszonej Garść jarmużu Pęczek posiekanej natki pietruszki 1 szklanka tartego parmezanu 4 plastry camemberta 1 łyżka oleju Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na minutę przed końcem gotowania wsyp do makaronu garść

Niedzielny kucharz
3 przekąski na imprezę – szybkie i smaczne 2251

Przygotujesz je błyskawicznie, a Twoi goście zjedzą je ze smakiem. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta do pizzy, 1 koncentrat pomidorowy, 4 łyżki ketchupu, 10 plastrów szynki, 20 dag sera tartego żółtego, kilka pieczarek, 1 papryka żółta, 1 cebula, 2 łyżeczki majonezu, 5 łyżeczek jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, koperek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól i pieprz. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik

Rozdomowiona
pomidory faszerowane mięsem 250

zredukowaniu dodać dobry kieliszek białego wina i ponownie zredukować, aż prawie cały sos odparuje. Usmażone mięso nakładać do środka wydrążonych wcześniej pomidorów tak, żeby trochę wystawało. Polać beszamelem, posypać tartym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 1/2 godziny

stajnia gołębie od kuchni
Klopsiki w sosie śmietanowo musztardowym 214

kuchni, łazienki jak i całego domu.  Składniki: Klopsiki: około 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula  2 ząbki czosnku 1 jajko surowe 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka musztardy dijon 0,5 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku Dodatkowo: około 0,5 l bulionu

Ala piecze i gotuje
BIGOS NA GOLONCE 266

połowie tego czasu do bigosu wlać czerwone wino i wrzucić wędzone śliwki. Bigos doprawić solą, pieprzem i cukrem. Krok 6. Po uduszeniu kapustę posypujemy około 3 łyżkami bułki tartej i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni - bigos zapiekamy przez ok. 20 minut. Smacznego :) Wpis zawiera lokowanie produktu. Na zdjęciach salaterka firmy Ambition , a w niej suszone grzybki. www.ambition.pl

Moja Książka Kucharska
Biszkopt orzechowy 187

jeden i przekroić lub upiec dwa osobne biszkopty dzieląc składniki na pół. Składniki: Biszkopt orzechowy:* 8 jajek L 8 łyżek cukru 200 g orzechów włoskich mielonych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kaszy manny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej

Ala piecze i gotuje
Rolada serowa z mięsem i pieczarkami 1692

żółtego gouda 3 jajka 2 łyżki majonezu Nadzienie: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Przygotowanie: Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa

Swojskie jedzonko
Krokiety z kapustą i grzybami 168

farsz wykładać równomiernie na przygotowane naleśniki. Składać w "kopertę", a boki w rulon, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. Tak przygotowane krokiety maczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na złoty kolor ze wszystkich stron.  Podawać z przygotowanym, ciepłym barszczem. Krokiety przygotowałam na patelni od firmy Ambition. Cenionej w Polsce i na świecie firmy

Gotuję Testuję
Pizza na cienkim cieście orkiszowym, domowa, najlepsza! (krok po kroku z filmem) - Pizza z szynką parmeńską i kaparami 142

mąki orkiszowej 1 łyżka siemienia lnianego lub innych ziaren 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy extra virgin dodatki: 1 puszka całych pomidorów szczypta soli szczypta suszonego oregano 100 g tartej mozzarelli 2 łyżki kaparów garść listków bazylii 4 plastry szynki parmeńskiej 50 g parmezanu Przygotowanie pizzy na cienkim cieście: W dzbanku wymieszaj drożdże z cukrem i ciepłą wodą. Ostaw

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta grzybowa z kiszoną kapustą, jabłkiem i grzybami 175

Coraz bliżej Święta więc przygotowałam tartę jako alternatywę dla tych, którzy nie przepadają za lepieniem pierogów. Ale pokocha ją każdy kto lubi świąteczne smaki. Ciasto kruche jest grzybowo kminkowe, nadzienie to kiszona kapusta zasmażana z prawdziwkami, kminkiem i jabłkiem. Rada: do ciasta dodałam greckiego jogurtu, aby nie było zbyt kruche, jednak jest miękkie i chrupiące. Podanie z filiżanką czerwonego barszczu(...)Dusić 30 minut mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać szarą renetę obraną i pociętą w kostkę. Kiedy jabłko się rozpraży wymieszać całość  i odstawić. Formę na tartę wysmarować masłem i oprószyć. Ciasto kruche wyjąć z lodówki, przeciąć na pół i rozwałkować na cienki placek, włożyć do tary, docisnąć do brzegów. Spód nakłuć widelcem. Podpiec w piekarniku rozgrzanym

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania