Wątróbka drobiowa smażona z buraczkami Brzmi kontrowersyjnie , ale jest pysznie Wątróbka idealnie pasuje do tartych buraczków , a do tego cebulka , boczek ..mniam wszystko co najlepsze na jednej patelni . Wątróbki drobiowe są niesamowicie delikatne , smakowite . Może jedyny mankament tej potrawy , można znaleźć w jej kolorze . Jednych zachęci innych będzie odpychał , ale koniec , końców potrawa jest pyszna Oczywiście w moim mniemaniu
Ogrodnik w podróżydrożdży, około 1,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki ciepłej wody, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru, łyżka oleju. Składniki farszu: 125 g boczku (pociętego w małe paseczki), 150 g tartej mozzarelli, 6 większych podgrzybków, 100 g mascarpone. Składniki sosu: 4 łyżeczki mascarpone, odrobina wody, sól, szczypta pieprzu chili cayenne, oregano. Przygotowanie: Grzyby oczyszczam, kroję w plastry. Mascarpone mieszam
JejKuchniawszelki wypadek ;) Szybka przekąska, idealna kolacja. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 łyżek ketchupu 1 sztuka kaki 100 g plastrów salami 10 pomidorków koktajlowych 10 pieczarek 100 g tartej mozzarelli Przygotowanie Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem. Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki. Układamy. Salami układamy. Pomidorki kroimy na pół
R'n'G Kitchenminut Poziom trudności : łatwy Liczba porcji: 4 Składniki: 400 g makaronu muszelki, albo innego drobnego makaronu 15 cm chorizo 200 g mrożonego groszku 3 łyżki oliwy Szalotka 1/3 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki siekanej natki pietruszki Szczypta suszonej mięty Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj wodę i posól ją. Do wrzątku wsyp makaron, zmniejsz ogień i gotuj zgodnie ze wskazaniami
Niedzielny kucharzszklanych pucharkach lub w jednym dużym naczyniu na spodzie śledziki, następnie posypujemy czerwoną cebulą, warstwa pokrojonych jajek, oprószamy solą i pieprzem, wylewamy sos majonezowy, rozprowadzamy łyżką na to posypujemy tartym serem i posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę chłodzimy w lodówce przez kilka godzin, podajemy na stół. Smacznego
Wanilia i Kardamonbulion jarzynowy lub drobiowy, zagotować. Gotować na niewielkim ogniu 12-15 minut, aż warzywa będą miękkie. Doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem. Gorącą zupę rozlewamy do miseczek, posypujemy tartym serem, posiekanym szczypiorkiem, dodajemy śmietanę i od razu podajemy. Dodatkiem do zupy brokułowej mogą być także grzanki, świeże, chrupiące pieczywo, posiekany koperek, natka pietruszki, serek topiony o neutralnym smaku
Moja Książka Kucharskajednej miski wkładamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon oraz sól, mieszamy i odstawiamy w drugiej misce mieszamy ze sobą jajka, cukier, olej, puree z dyni oraz tarte jabłko do suchych składników dodajemy mokre i całość krótko mieszamy tylko do połączenia składników ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾ ich wysokości, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175ºC
Słodkie zapomnienieoleju rzepakowego - 350 g mąki pszennej tortowej - 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych - 230 ml mleka - 190 g cukru pudru - łyżeczka czubata sody oczyszczonej - 3/4 szklanki luźno startej na tarte o małych oczkach marchewki - 1/2 łyżeczki kardamonu - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka cukru waniliowego wykonanie: przygotuj 3 miski Do pierwszej wsyp mąkę, sodę i przyprawy- wymieszaj łyżką. Dodaj orzechy
SMYKWKUCHNIkoperkowym. SKŁADNIKI: Pulpeciki : 400g mięsa mielonego z indyka 100g ryżu (tj. jedna torebka) - ugotować 1 jajko 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soli 1 łyżka bułki tartej + 3 łyżki mleka - wymieszać pieprz do smaku Sos koperkowy : szklanka zimnego mleka kopiasta łyżka masła, pokrojonego na kawałki kopiasta łyżka mąki pszennej 3-4 łyżki posiekanego koperku , bez łodyżek
Moja Książka Kucharskanatkę pietruszki. Wyszło naprawdę smacznie. 500g mięsa mielonego 1 duża cukinia 2-3 marchewki 2 cebule 1 jajko L 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka slodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1. Cukinię i marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej
Szefowa kuchniminut Ilość porcji : 1-2 porcje Składniki: – 2 placki tortilli pszennych lub pełnoziarnistych – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka musztardy francuskiej, ziarnistej – 100-150 g tartego sera typu gouda lub cheddar – 100-150 g salami w kawałku – kawałek folii aluminiowej Przygotowanie : Majonez wymieszaj z musztardą. Możesz dodać do sosu trochę chilli lub przeciśnięty przez
nietylkopasta.plobchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Dlatego na blogu dzisiaj danie makaronowe. Składniki: 300 g makaronu spaghetti 1 młoda cukinia 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 100 g drobno tartego sera Gruyere lub Grana Padano (robiłam z obydwoma rodzajami sera, pierwszy jest bardziej słodki, drugi nieco bardziej pikantny) zioła do pizzy, ok. 1 płaskiej łyżki sól i pieprz
Czerwień i błękitwtedy gorzki. Gotowy makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię do czosnku i papryki. Dodajemy posiekaną pietruszkę i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą. Wykładamy na talerze i posypujemy tartym parmezanem
Kuchnia MagdaLeny