tarta - 42848 przepisów (strona:1942/2857)

Falafel – wegetariański przysmak 169

ciecierzycy , który zawiera 100% mąki z ciecierzycy. Dzięki panierce falafele będą pysznie chrupiące! Możecie także zapanierować w innych rodzajach panierki, jak Panier kukurydziany czy po prostu w bułce tartej Zobacz też: Wegetariański pasztet z cukinii Przepis na falafel - kotleciki z ciecierzycy Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 1 godzina + moczenie ciecierzycy Składniki 400 g surowej ciecierzycy cebula 3 ząbki

Kuchnia Bazylii
Placki dyniowo – ziemniaczane z nasionami konopi 121

najbardziej lubią. Ja za to lubię placki ziemniaczane z sosem z grzybów. Sezon na dynię trwa, więc polecam wypróbować placki dyniowo ziemniaczane. Na pewno zgodzicie się ze mną, że tarcie placków na tarce nie należy do przyjemności. Odkryłam nowy sposób – miksuję ziemniaki w malakserze. Chyba dlatego smażę je tak często. Placki dyniowo – ziemniaczane Składniki: na 4 porcje

codojedzenia
Chili Con Carne 121

kostkę paprykę, osączoną fasolę oraz kukurydzę. Wszystko duszę na mniejszym ogniu jeszcze ok. 15 minut. Dodaję passatę i gotuję ok. 10 minut.  Całość wykładam na talerz, posypuję tartym żółtym serem oraz pokrojonym szczypiorkiem. Możecie podawać z czym tylko chcecie- z ryżem, tortillą lub kaszą. Ja serwuję z grzankami :) Chili Con Carne

Przepis na Dzień Dobry
Butter Chicken 144

przygotowania potrzebujemy: Kurczak w marynacie: ok. 700g piersi z kurczaka, 1 duża cebula czosnkowa, jogurt naturalny 150g 1 łyżka stołowa czosnku granulowanego, 1 łyżka suszonej kolendry, 1 łyżeczka tartego imbiru, sok z limonki, sos sojowy, gram masala, pieprz, olej rzepakowy, Sos: 1 puszka krojonych pomidorów, 100g orzechów nerkowca, jogurt grecki, kolendra, imbir, garam masala, czosnek, sól, pieprz, kolendra, passata

Przepis na Dzień Dobry
Moussaka 122

mąka oliwa z oliwek Składniki na sos beszamelowy 4 łyżki masła 4 łyżki mąki 3 szklanki mleka 1 żółtko szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soku z cytryny 5 łyżek tartego sera żółtego Wykonanie sosu beszamelowego W rondelku umieszczamy 4 łyżki masła. Gdy masło się rozpuści, dodajemy 4 łyżki mąki i energicznie mieszamy trzepaczką przez około 2 minuty

CityTaste - Przepisy
Zupa krem z buraków i pomidorów 185

gęstej zupy) Wykonanie: Buraki upiec. Buraki owijam w folię i piekę 40-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Nie Od razu piekę dużą ilość i przeznaczam na tarte do drugiego dania, carpaccio, sałatki śledziowe. Marchewkę, pietruszkę, obrane buraki, seler, pora, pokrojone ziemniaki, czosnek włożyć do garnka wraz z przyprawami. Dodać tłuszcz, chwilę podsmażyć mieszając. Wlać wodę, ugotować

Rodzinka w kuchni
Gofry – śniadanie na słodko dla diabetyka 184

dlatego też wcale się nie zdziwiłam, że te gofry wyszły pysznie. Co prawda odbiegają od tradycyjnych gofrów, ale są pyszne. Zamiast zwykłej mąki, używam mąki migdałowej , czyli po prostu tartych migdałów. Już jakiś czas temu przygotowywałam gofry z migdałów , ten przepis cieszy się sporą popularnością. Wtedy użyłam migdałów, które sama zmieliłam w młynku do kawy. Tym razem skorzystałam

Dietolog
Środa: Kurczak pod parmezanem 289

albo dodać do sosu bolońskiego, albo podać z makaronem spaghetti. Nasz syn uwielbia tę ostatnią opcję:) Składniki: 6 filetowanych udek z kurczaka (bez kości) 4 łyżki mąki 1 szklanka tartego parmezanu 1 kulka mozzarelli (250 g) Sól i pieprz do smaku Sos 2 opakowania passaty pomidorowej (po 400 gr) 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku Liść laurowy

Niedzielny kucharz
Parmigiana di melanzane 118

mogą być podłużne, mogą być okrągłe, to nie ma znaczenia, co region to bakłażan) 2 kule mozzarelli bawolej  lub mozzarella w plastrach ( kilka) . Wybrałam plastry. 200 g parmezanu (tartego) oliwa z oliwek SOS 1 kg pomidorów najlepiej słodkich malinówek ( nie masz? To pomidory z puszki bez skóry, podczas gotowania dodaj łyżeczkę miodu) 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku

Z Kuchni Do Kuchni
SPAGHETTI Z PIECZARKAMI W SOSIE SEROWYM 173

miło  SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 250 g makaronu spaghetti 20 dag pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki 500 ml jogurtu naturalnego 15 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej mielonej słodkiej Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Pieczarki myję, a następnie kroję w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram

Gotowanie Patki
Kluski serowe z sosem dyniowo-cukiniowo-pieczarkowym 133

pieczarek i cukinii. Dyniowy rarytas przygotowała również Malwina . Sos: 150 g pieczarek 150 g dyni, np. Hokkaido (waga po obraniu i wypestkowaniu) 1/2 młodej cukinii ok. 70 g drobno tartego sera Grana Padano lub Parmezanu 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 200 ml słodkiej śmietanki 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki Przygotować

Czerwień i błękit
Pizza makaronowa 133

Makaron Lubella Mini Rurki 5 warzyw gotujemy 6 minut, po czym odsączamy go i przelewamy zimną wodą. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Jajko roztrzepujemy i mieszamy z oregano i tartym serem. Wlewamy do makaronu i mieszamy. Na blaszkę z papierem do pieczenia, wykładamy makaron. Formujemy kształt pizzy i zapiekamy przez 15 minut. Na oliwie podsmażamy cebule z pokrojoną

Mienta blog
Kremowa zupa czosnkowo – ziemniaczana 100

ogniu pod przykryciem , do momentu aż ziemniaki będą miękkie . Zdejmujemy z gazu , dodajemy śmietanę , pieprz do smaku i blendujemy na gładki krem . Gotowe , serwujemy na gorąco . Można podać posypaną tartym parmezanem Smacznego ! Artykuł Kremowa zupa czosnkowo – ziemniaczana pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Gnocchi dyniowe (Gnocchi di zucca) 115

przez około minutę od wypłynięcia. Na patelni rozpuścić masło i dodać listki szałwii.  Ugotowane gnocchi dodać na patelnię z masłem szałwiowym, wymieszać i przełożyć na talerze.  Posypać tartym parmezanem i podawać

wyzwania kuchenne
Buraczki z przecierem pomidorowym 183

łyżki śmietany 30% 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego sok z cytryny do smaku sól, pieprz, cukier Buraki gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach tarki. Przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do buraczków, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny oraz szczyptą pieprzu

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania