łyżeczki cukru spora szczypta gałki muszkatołowej Składniki na sos: mała cebulka 250g pomidorów z puszki 3 ząbki czosnku łyżka oregano sól i cukier do smaku Dodatkowo użyłam: 100g tartej mozzarelli kwiaty dyni Sposób przygotowania: W ciepłej wodzie rozprowadź drożdże, cukier, sól, gałkę muszkatołową, oliwę, siemię lniane oraz 100g mąki. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na około
wysmienitySmażyć tak długo, aż cukinia zacznie się lekko rumienić. Dodać sos pomidorowy, doprawić, dodać kluski, wszystko zagrzać i lekko wymieszać. Nakładać na talerze i podawać posypane szczypiorkiem, kolendrą i tartym parmezanem. Smacznego
Stare Garyryżowe. Super smakują jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Polecam Składniki: 125 g ugotowanego ryżu 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka soli, pieprzu i ziół prowansalskich Przygotowanie: Do miski wkładamy wszystkie składniki na kuleczki mięsne i wyrabiamy masę mięsną. następnie formujemy kuleczki wielkości
słodkie i nie tylko historie kulinarneDomowe paluchy chlebowe na drożdżach, z dodatkiem tartego chrzanu! To dopiero super przekąska na każdą imprezę oraz na grilla. Paluchy chrzanowe można jeść same lub jako dodatek do wszelkich dań na powietrzu. Takie domowe paluchy są niezwykle uniwersalne. Czasem przekrajmy je nawet wzdłuż i robimy kanapki. Można je moczyć w różnych dipach i zagryzać z wielką przyjemnością. Paluchy
AniaGotuje.plsprawdza. Składniki 600 g miąższu dyni hokkaido 4 grube kromki wiejskiego chleba 1 cebula 200 g pomidorków koktajlowych 2 jajka pół szklanki mleka pół szklanki śmietanki kremówki 100 g tartego parmezanu 3 łyżki masła sól pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie Miąższ dyni pokroiłem w średnią kostkę. Cebulę natomiast w drobną kostkę. Na połowie masła obsmażyłem dynie z cebulą. Posoliłem, dodałem
R'n'G Kitchenbidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki dla 4-6 osób Klopsiki: 500g mielonej szynki wp. 2 posiekane ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 gałązka świeżego tymianku (listeczki) Kilka świeżych listków bazylii cytrynowej 1 kulka mozzarella Galbani Sól, pieprz do smaku Mąka do obtoczenia Olej do przesmażenia Sos: 200ml pomidorowej passaty
Kuchnia w czekoladziedodać upieczone wcześniej, pokrojone mięso. Całość lekko zblendować, tak aby były jeszcze widoczne warzywa. Gdyby okazało się, że farsz jest nieco mało ścisły dodać niewielką ilość bułki tartej. Przyprawić do smaku. U mnie farsz na ostro z pieprzem cayenn. Dodatkowo: sos z cukinii Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski, dodać rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże+ cukier, ciepłą
W garach u Gosipowtarzamy układanie od początku zaczynając od dużego ciemnego krążka. Pozostałą masa dekorujemy brzegi i wierzch tortu wg. uznania, ja użyłam żywych kwiatów, wafelków w czekoladzie, kawałeczków czekolady oraz tartej czekolady
Domowy Smak Jedzeniakulinarnych. Składniki 1 kg mięsa mielonego z szynki ( lub inne chudsze mięso) kilka plasterków chudego boczku lub szynki kilka plasterków żółtego sera kawałek pora 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka pieprzu 2 … Czytaj dalej Rolada wieprzowa
gotuj ze mnąpieczonymi pomidorkami Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 200 g makaronu orichette lub muszelek – 25-20 pomidorków koktajlowych – 4-5 ząbków czosnku – 5 łyżek tartego parmezanu – 2 łyżki oliwy z oliwek – 10-15 listków świeżej bazylii – sól – świeżo mielony pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki wyłóż
nietylkopasta.plłyżki jogurtu greckiego lub oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka musztardy ½ małego ząbka czosnku ½ łyżeczki soku z cytryny Szczypta soli Szczypta cukru trzcinowego Szczypta pieprzu czarnego opcjonalnie 1 łyżka tartego parmezanu Wykonanie KORECZKI Pomidorki i szpinak umyj, osusz na ściereczce. Na patelni rozgrzej odrobinę masła. Wrzuć krewetki i smaż przez dosłownie 2-3 minuty. W międzyczasie wlej na patelnię
Eat me! Fit me!sobie danie główne. Fasolka świetnie sprawdza się jako dodatek, jak też danie samo w sobie. Ja uwielbiam fasolkę szparagową w każdej postaci. Polecam także moją wersję fasolki w bułce tartej , w sosie miodowo-musztardowym czy zapiekaną z grzybami – wszystkie pyszne! Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa w pomidorach (6 porcji) Składniki: 800 g zielonej lub żółtej
karmelowyciepłą kolacje lub na obiad. Moja pizza na tortilli powstała z tego co zostało mi w lodówce-taka resztkowa pizza. Polecam. Składniki: 1 placek tortilli 50 g mozarelli tartej pół małej cebulki kawałek czerwonej papryki pół puszki tuńczyka w sosie własnym (odsączonego) mały ogórek gruntowy 1 łyżka ketchupu 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i suszonej bazylii Przygotowanie: Cebulkę kroimy
słodkie i nie tylko historie kulinarneFODMAP przeczytasz TUTAJ ). Przepis znalazłam na stronie Spiekła Rodem . Zapraszam do gotowania! Składniki (2 porcje): 2 filety z piersi kurczaka 1 jajko 1/2 szklanki płatków kukurydzianych bezglutenowych * 1/4 szklanki tartego parmezanu sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY * Dieta FODMAP: przed zakupem KONIECZNIE sprawdźcie skład. Niestety większość dostępnych na rynku płatków kukurydzianych
My Culinary Art