tarta - 42848 przepisów (strona:1956/2857)

Kurczak zagrodowy na luzie 165

Jest w sam raz do tej wielkości kurczaka. Kurczak faszerowany Potrzebujemy Kurczak zagrodowy około 2kg Nadzienie do kurczaka 400g zmielonej piersi z indyka, 2 jajka, 2-3 łyżki bułki tartej lub dowolnej ugotowanej kaszy, 1-2 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, garść liści pokrzywy, garść świeżego pokrojonego tymianku, 8-10 oliwek, sól, pieprz, ½ szklanki białego wina, wykałaczki, bawełniany sznurek

Leśny Zakątek
Czwartek: Jak zrobić stir fry 181

nasz patent na stir free: )   Składniki: 500 g polędwiczki wieprzowej 1 czerwona papryka 1/2 brokuła 1/2 cukinii Mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania makaronu ryżowego 1 łyżka tartego imbiru 2 łyżki oleju sezamowego lub roślinnego Szczypior Papryczka chili (dla tych co lubią ostre smaki) Przyprawy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego (opcjonalnie) 1 łyżka sosu

Niedzielny kucharz
Pasta z selera. Pasta selerowa. 187

liści selera. To świetna przyprawa bez dodatków, ulepszaczy, wzmacniaczy smaku. Pastę z selera zamknęłam w słoiczku. Może służyć jako dodatek do zup, sosów, zapiekanek, do kanapek. Pasta wymieszana z tartym parmezanem i mielonymi orzechami, czy migdałami będzie doskonałym Pesto do makaronu. Najlepszym momentem na ich zbiór jest lato i wczesna jesień. Dlatego warto zadbać o zrobienie zapasów na zimę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybkie ciasto migdałowe z agrestem i morelami 182

zasiądź wygodnie i zasmakuj ciasta migdałowego z agrestem i morelami. Smacznego Składniki: 2 szklanki mąki pszennej spora garść agrestu 2 morele 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru łyżka tartych migdałów, zamiennie orzechów 1 szklanka wody 2 jaja L ½ szklanki oleju rzepakowego szczypta soli cukier puder do posypania Przygotowanie: Do miski przesiewam suche składniki. Dodaję mokre składniki, mieszam trzepaczką

Zasmakuj Kuchni
Leniwe zrazy 425

zbyt wiele czasu na przyrządzenie wymyślnego obiadu to polecam gorąco ten pomysł!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego (lub wieprzowo-wołowego) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej musztarda- około 2 łyżki 2 ogórki kiszone 1 cebula 10 dkg chudego boczku wędzonego Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1,5 szklanki wody 1 łyżeczka koncentratu

Blog z Apetytem
Poniedziałek: Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 129

tagliatelle 500 g pomidorków koktajlowych 3 ząbki posiekanego czosnku 4 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżka soku z cytryny Kilka łyżek siekanej pietruszki 1/3 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj sporą ilość dobrze osolonej wody. Wrzuć makaron i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeśli planujesz zabrać makaron

Niedzielny kucharz
Coxinhas... mundialowa i nie tylko przekąska 157

dodać dwa żółtka i odrobinę masła. Zagnieść i odstawić do lodówki na ok godzinę.  Powstałe ciasto rozwałkować powycinać szklanką kółka, faszerować i zalepić. Następnie obtoczyć w białku, bułce tartej i usmażyć w głębokim oleju do złapania koloru..  Smacznego

Gaździnka warzy
Polędwiczki wieprzowe z sosem porowym i kremową polentą 155

łyżka mąki 150g kremowego serka śmietankowego 50ml białego wina sól i pieprz do smaku 3 łyżki masła pół łyżeczki suszonego tymianku Kremowa polenta: 150g polenty instant 100g tartego sera o intensywnym smaku – u mnie Cheddar 500ml gorącego bulionu łyżka masła   Polędwiczkę myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Następnie kroimy w 2 centymetrowe medaliony. Rozkładamy je na płasko

Smaczna Strona
Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym 128

czosnkiem i pietruszką. Podgrzewaj kilka minut, aby papryka zmiękła, co jakiś czas mieszając. 6. Dokładnie zmiksuj sos blenderem . Dodaj śmietankę, wymieszaj. 7. Wlej sos do roladek. Możesz posypać roladki tartym serem, jeśli lubisz. Piecz w 180 stopniach, około 30-40 minut. Smacznego! Zobacz wszystkie moje przepisy   Artykuł Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym pochodzi

Rozdomowiona
Mielone z grzankami 144

Zabrałam się za mielone a tu klops. Brak czerstwej i tartej bułki, brak kaszy manny. Nie możesz wyjść do sklepu i co robić ? Patrzę a w szafce leżą grzanki czosnkowe. Dodałam je do masy mięsnej i mielone wyszły super. Czasami warto improwizować. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
SIEKAŃCE Z KURCZAKA Z SEREM I NATKĄ 173

polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ ;) Będzie mi bardzo Miło ;) A teraz przepis: Składniki na ok 12 kotlecików :    ⚽ 500 g fileta z kurczaka ⚽ 15 dag tartego sera np.cheedar ⚽ 3 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki ⚽ 2 jajka ⚽ Po 2 łyżki majonezu , ketchupu,musztardy ⚽ 2 łyżki dowolnej mąki ja dałam żytniej ⚽ Przyprawy: sól i pieprz,papryka

Gotowanie Patki
Wiosenna sałatka obiadowa 193

dodatek do obiadu. 1 główka sałaty pęczek rzodkiewek 1-2 zielone ogórki mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz, cukier Ogórka myjemy, a następnie trzemy na dużych oczkach tarki. Przekładamy na sito, solimy i na chwilę odstawiamy. Po czasie odciskamy z ogórków wodę. Liście sałaty myjemy, osuszamy, a następnie dzielimy na mniejsze części. Wkładamy(...)miski. Rzodkiewki myjemy, odcinamy ogonki, a następnie trzemy na dużych oczkach tarki. Jogurt łączymy z majonezem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem oraz większą szczyptą cukru. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Podajemy od razu po przygotowaniu

Smaki Na Talerzu
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem 207

miąższ ze środka, pozostawiając około 2 cm brzeg. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C ustawiając grzałkę góra - dół. Powstałym farszem wypełniamy cukinię z taką dość obfitą górką. Posypujemy serem tartym lub w plasterkach. Pieczemy 25 minut

Życie zaczyna się w kuchni
MAKARON Z BROKUŁAMI, BOBEM I CUKINIĄ W CYTRYNOWYM SOSIE ORAZ Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 125

średnia cebula 1 większa cukinia (około 400 g) 3 ząbki czosnku 200 g gęstej śmietany kremówki skórka otarta z 1 cytryny 3-4 łyżeczki soku z cytryny kilka łyżeczek tartego parmezanu lub grana padano  listki bazylii (opcjonalnie) kilka łyżek słonecznika łuskanego sól i świeżo mielony pieprz WYKONANIE: W większym garnka zagotuj wodę z solą i cukrem (dałam

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierogi z mięsem mielonym 147

płaska łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Farsz: ok. 450 g mielonego mięsa wieprzowego 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1 jajko 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka majeranku sól i pieprz    Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na  oleju. Czosnek obrać, umyć i pokroić bardzo drobniutko

Simply Food

Proponowane wyszukiwania