tarta - 42848 przepisów (strona:1951/2857)

Krem pomidorowo-paprykowy 106

przepisem. SKŁADNIKI: 1 duża czerwona papryka 5 pomidorów paprykowych 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 l bulionu warzywnego bądź drobiowego 2 łyżki bułki tartej WYKONANIE: paprykę, cebulę kroimy na drobną kostkę, smażymy do miękkości na maśle, następnie dodajemy pokrojone pomidory, smażymy około 20 min., miksujemy, dolewamy bulion, dodajemy bułkę, zagotowujemy i gotowe

Kuchnia Beaty
Leniwe wytrawne, z ziołami 151

Smażyć tak długo, aż cukinia zacznie się lekko rumienić. Dodać sos pomidorowy, doprawić, dodać kluski, wszystko zagrzać i lekko wymieszać. Nakładać na talerze i podawać posypane szczypiorkiem, kolendrą i tartym parmezanem. Smacznego

Stare Gary
Kluski makaronowe z ziemniakami 147

odpowiedź była jedna – KLUSKI. Kluski makaronowe z ziemniakami znajdują się w czołówce moich ulubionych potraw. Podane koniecznie z aromatycznym i gęstym sosem. Składają się z ciasta makaronowego i tartych, surowych ziemniaków. Są pyszne i szczerze Wam powiem, że jeszcze nigdzie nie spotkałam się z przepisem na te kluski Kluski makaronowe z ziemniakami Składniki: 1 kg ziemniaków (waga

PatiGotuje
Pasta jajeczna z żółtym serem 151

coś dla wielbicieli żółtego sera i jajek. Polecam jako dodatek do śniadania. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 czubate łyżki sera żółtego tartego 3 łyżka serka twarogowego 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, kurkumy i curry Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto muffinowe z borówkami (Blueberry Muffin Cake)... 141

łyżki mleka Rozgrzej piekarnik do 190stC. Przygotuj wybrana foremkę i wyłóż papierem do pieczenia.  W niewielkiej miseczce wymieszaj składniki kruszonki. Zagnieć, aż powstanie mieszanka podobna do bułki tartej. Odstaw. W osobnej, dużej misce zmiksuj szybko wszystkie składniki ciasta (bez borówek), a następnie wmieszaj delikatnie borówki. Przełóż ciasto do blaszki, rozprowadź równomierna warstwa, a następnie posyp kruszkona. Piecz około

Lejdi of the house
Ketchup z cukinii 140

wyparzyć w piekarniku (10 minut w temperaturze 180 stopni). Pokrywki wyparzyć wrzątkiem. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Warzywa odciśnij i wraz z tartymi jabłkami gotuj w dużym garnku na średnim ogniu przez godzinę od czasu do czasu mieszając. Pomidory obierz ze skórki, zetrzyj na tarce

KuchniaWeDwoje.pl
Chłodnik buraczkowy. Odchudzamy 147

zupie zanim odstawimy ją do lodówki do schłodzenia. Zupę podajemy dobrze schłodzoną, ale nie lodowatą. Zbyt zimna nie jest smaczna. Składniki (4 porcje): 1 litr maślanki naturalnej 1 szkl. tartych buraków (użyłam 2 sporych buraków) 1 ząbek czosnku 1/4 szkl. siekanego koperku 1 płaska łyżeczka soli  1 duża szczypta cukru 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego do przybrania chłodnika

Codziennik Kuchenny
Parmigiana z cukinii 132

Passatę przelewamy do garnka podgrzewamy i doprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Na spód wylewamy trochę passaty i układamy warstwę cukinii.Następnie polewamy cukinię passatą i posypujemy tartym parmezanem. Kładziemy kolejną warstwę cukinii polewamy passatą i kładziemy mozzarellę. Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika (temperatura ok. 180 stopni). Zapiekać około 30 minut. Wyciągnąć i ostudzić. Podawać

I LOVE LIFE
Lasagne z ciecierzycą 137

białek. Sos zagotować. Posolić. Złożenie lasagne: dno naczynia żaroodpornego delikatnie wysmarować sosem beszamel. Na sos wyłożyć część płatów lasagne, na nie część mięsa mielonego a na mięso odrobinę tartego Parmezanu. Powtórzyć te same kroki kolejne trzy razy. Na wierzch lasagne (równiez lekko wysmarowany sosem beszamel), ułożyć krojone pomidorki koktajlowe i posypać pozostałym serem Parmezan. Piekarnik nagrzać do 180 stopni

mecooks
Ciasto ucierane ze śliwkami 106

wymiarach: 24 x 35 cm, u mnie 10 dużych śliwek i foremka o wymiarach 20 x 26 cm (blaszka średnia). Ciasto jest wyższe, dłużej się piecze. Zamiast bułki tartej i tłuszczu do formy użyłam papieru do pieczenia. Ciasto piekłam o ok. 40 minut dłużej (w temp. 180C). Wszystko zależy też od piekarnika. W piekarniku mojej Mamy każde ciasto

Zasmakuj Kuchni
MŁODA KAPUSTA SMAŻONA Z MARCHEWKĄ I ZIELONĄ SOCZEWICĄ 131

Sezonowy przysmak z młodej kapusty oraz tartej marchewki, selera i pietruszki. Z dodatkiem zielonej soczewicy z puszki. Opcjonalnie - dla wszystkich, którzy nie mogą obejść się bez mięsa -także z podsmażonym boczkiem lub wiejską kiełbaską. Świetne do odgrzewania w kolejnych dniach jak i zabrania do pracy na lunch. Polecam jako dodatek do młodych ziemniaków lub/i do kotleta np. schabowego

cool and minty
Pyszna pizza z cukinią i szynką Szwarcwaldzką 225

dorowego łyżka jogurtu naturalnego po 1/2 łyżeczki papryki sło dkiej, bazylii, ziół prowansalskich sól + pieprz      1/2 cukinii 15 oliwek zielonych 100 szynki szwarcwal dzkiej 1/2 szklanki tartej mozzarelli 15 pomi dorków koktajlowych garść szpinaku baby   1/2 czerwonej cebuli    Przygotowanie:  Ciasto wyrabiamy we dług przepisu --- TUTAJ . Cebulę siekamy drobno i delikatnie po dsmażamy

ChilliJemy
Gnocchi w sosie pomidorowym ze świeżym tymiankiem i bazylią 185

średnie szalotki) 2 – 3 ząbki czosnku 1 czubata łyżka masła + 1 łyżka oliwy z oliwek 1 kulka mozzarellki – starta na tarce o dużych oczkach 1/3 szklanki tartego sera grana padano papryka słodka Kamis w dużym opakowaniu papryka ostra Kamis 1 łyżeczka cukru garść liści bazylii czubata łyżka listków świeżego tymianku sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie Zacznij

Moja pasja smaku
Steki rekina z piekarnika. 130

zielonej sałatki. Produkty: ✔4 ziemniaki ✔3 filety z rekina ✔sól ✔pieprz ✔2 ząbki czosnku ✔1 cebula ✔oregano ✔200 ml oliwy z oliwek ✔200 ml wody ✔1 łyżka bułki tartej ✔cytryna wykonanie:   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com

RITA food channel
Tortilla z mięsem mielonym. 98

SKŁADNIKI 👌 1 cebula 👌 2 ząbki czosnku 👌 1 zielona papryka 👌 500 gr. wołowiny mielonej 👌 sól 👌 pieprz 👌 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 👌 300 gr. sera tartego Graviera (możecie dać inny ser  wg. uznania) 👌 1 jajko 👌 1 paczka małych tortilli 👌 sezam wykonanie:  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych

RITA food channel

Proponowane wyszukiwania