Przepis na ciekawą zapiekankę z kurczakiem, sosem beszamelowym i makaronem, pod kruszonką z bułki tartej. Ciekawe połączenie smaków i niezwykle chrupiąca kruszonka, są bardzo ciekawym pomysłem na obiad. Poznaj prosty przepis na to pyszne danie! Artykuł Zapiekanka z kurczakiem i beszamelem pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plPyszna zupa z fasolki szparagowej, ziemniaków i tartej marchewki. Aksamitna, lekka i delikatna. Ugotowana na domowym bulionie, doprawiona kurkumą i szczyptą chili. Delikatnie zabielana śmietanką. Z dużą ilością koperku. W sezonie jesienno-zimowym, gdy nie ma świeżych warzyw polecam świeżą fasolkę zastąpić mrożoną. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 marchewka 350 g ziemniaków (4 średnie) 350 g fasolki szparagowej
cool and mintykawałku ścieramy na tarce jarzynowej. Każdą bułkę zaczynamy nadziewać, pierwszy kładziemy ser w plastrach, następnie szynka konserwowa, szynka mielona, salami, papryka, ogórki i plastry jajka. Posypujemy po wierzchu tartym serem i zawijamy w folię. Zapiekańce przechowujemy w lodówce do momentu ich zapieczenia. Smacznego. Można je przechowywać w lodówce do trzech dni. Zapraszam do obejrzenia filmiku
Kulinarne Fantazje Mariolipomidorowego Sos 500 ml przecieru pomidorowego 1 cebula 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki i Bazyli Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 10 dag sera żółtego tartego Masło do wysmarowania naczynia PRZYGOTOWANIE: Z podanych składników smażę naleśniki. Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Na rozgrzany olej przekładam mięso ,smażę na rumiano. Następnie
Gotowanie Patkisera dodaje energii na długo. Składniki (4 porcje) -1 kg cebuli -3 łyżki masła -2 łyżki oleju -350 ml białego wytrawnego wina -1 l bulionu -listek laurowy -100 g tartego sera gruyère (można użyć także np. ementalera) -1 bagietka -świeży tymianek -sól, pieprz Przygotowanie Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić na cienkie półplasterki. W garnku rozgrzać masło
Zielona Kuchnianaczynia, polać oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piec przez 40 minut - do czasu aż ziemniaki będą dobrze upieczone. 10 minut przed końcem pieczenia, posypać ziemniaki tartym serem. Smacznego
Stare Garyryżem 250 g niewielkich pieczarek, większe powinny być przekrojone na pół 3 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekany ząbek czosnku 1 mała pokrojona w kostkę cebula 1/2 łyżeczki tartego, świeżego imbiru ! łyżka octu jabłkowego 3 łyżki jasnego sosu sojowego mała gałązka rozmarynu do podania ugotowany, brązowy ryż Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pieczarki oraz rozmaryn. Smażymy na sporym
Dzieje kuchennej Wiewiórysmaczny, prosty w przygotowaniu, naprawdę warto spróbować, daję słowo nie jeden raz go zrobicie:)) Składniki 8 średnich jabłek obranych konfitura dowolna( maliny,porzeczki,owoce leśne itp) 3/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki cukru 2 jajka cukier puder do posypania cynamon olej do smażenia opcjonalnie rum Piekarnik nagrzać na 150 stopni ,włożyć jabłka … Czytaj dalej Pączki z jabłek
gotuj ze mnąprzepisu dołączony jest filmik - na końcu posta :-) * * * Składniki (proporcje dla 3 osób): 300 g makaronu (np. wstążki) ok. 50-60 g masła 200 ml śmietanki 30% 100 g tartego twardego sera np. parmezan, grana padano lub corregio sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa ok. 2 łyżki siekanej natki pietruszki Wykonanie: 1. Zaczynamy od posiekania natki pietruszki. 2. Odmierzamy
Kawa z mlekiemmasła 1 łyżka oliwy 1/4 szklanki białego wina lub wody z gotowania makaronu 1/2 szklanki śmietany 30% garść listków świeżej bazylii sól, świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki tartego parmezanu WYKONANIE Makaron gotujemy al dente, w dużej ilości lekko osolonego wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W wodzie z gotującym się makaronem, przez około 1 minutę sparzamy
cool and mintyskładniki, zróbcie, a ja smacznego Wam życzę :) Potrzebujemy: 4 jajka pół puszki zielonego groszku pół puszki kukurydzy 4 ogórki kiszone 1 kwaśne twarde jabłko ( duże ) około 20 dag buraczków tartych ( w occie ) sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 4 kopiaste łyżki majonezu Wykonanie pysznej sałatki z buraczków, jajek i ogórków: 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy
Izabelawkuchniobranej dyni, 2 ząbki czosnku średniej wielkości, 125 g boczku wędzonego, łyżka oleju, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, pieprz świeżo mielony, sól, 2 jajka, opakowanie serka tartego do makaronu (40 g), 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu. Przygotowanie: Czosnek drobno siekam, boczek kroję w cienkie paseczki, a dynię w małą kostkę. Makaron gotuję w osolonej wodzie. W międzyczasie
JejKuchnianiedrogie i pyszne. Sałatka z buraczków to polski klasyk, idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Nie ukrywam, to mój absolutny faworyt wśród warzyw. Przepis na klasyczną sałatkę z tartym jabłkiem i cebulą znajdziesz tutaj . Dziś zapraszam na jeszcze smaczniejszą sałatkę, z dodatkiem zeszklonej czerwonej cebuli i sezonowych owoców, ale w zastępstwie możesz użyć rodzynek lub suszonej żurawiny. Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!radę. Przepis pochodzi ze strony Recipegoldmine . Składniki: 2 małe bakłażany lub jeden średniej wielkości 1/4 szklanki mąki 1 jajko 3 łyżki mleka lub wody Kika łyżek oleju 1/2 szklanki tartego parmezanu Kulka mozzarelli (opcjonalnie) Sos 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła Liść laurowy 2 opakowania passaty po 400 ml 1/2 łyżeczki suszonego oregano Sól i pieprz
Niedzielny kucharz