tarta - 42848 przepisów (strona:1957/2857)

Pulpety w sosie pomidorowym, z mozzarellą 1040

zrobienia pulpety w sosie pomidorowym. Dodatek mozzarelli sprawia, że sos jest delikatny w smaku. Składniki pulpetów: 500 g mielonej karkówki 1 ząbek czosnku 1 średnia cebula 60 ml bułki tartej 120 ml zimnej wody 1 jajko sól (około 1 płaska łyżeczka) pieprz 1 płaska łyżeczka oregano Składniki sosu: olej 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku puszka pomidorów pół łyżeczki

Smak mojego domu
Imbirowe kotlety mielone z indyka 110

sól, pieprz Przygotowanie Mięso mieszamy ze startym imbirem, marchewką startą na wiórki, mąką i sosem ostrygowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju rzepakowym

R'n'G Kitchen
BAJGLE ZAPIEKANE Z PASTĄ Z TUCZYKA 137

odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB  https://www.facebook.com/gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło ;) Składniki na 4 porcje: 🌯 🌯 🌯 🌯 🌯 🌯 🌯 🌯 🌯 1 puszka tuńczyka stek w oleju 10 dag tartego sera 3 rzodkiewki drobno posiekane 2 łyżki kopru świeżego drobno posiekanego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy miodowej Sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 4 bajgle lub 4 tortille

Gotowanie Patki
FRANCUSKIE KOPERTY Z DUSZONĄ WOŁOWINĄ 152

francuskiego ok 700 g 🍽 300 g wołowiny ok 2% tłuszczu 🍽 200 g mrożonych warzyw 🍽 sól pieprz do smaku 🍽 1 łyżka papryki czerwonej mielonej i słodkiej 🍽 15 dag sera żółtego tartego np.cheedar 🍽 Sos bbq do posmarowania 🍽 Olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie:  Mięso kroję w bardzo drobną kostkę ok 1 cm grubości ,doprawiam solą,pieprzem, czerwoną papryką słodką i ostrą

Gotowanie Patki
smaczny ,pieczony kalafior 156

dwóch patelniach. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelnie wsypa ć mąkę ,dodać śliwki ,paprykę serrano pokrojoną drobno,pieprz,wodę,dokładnie wymieszać ,zagrzać .Sosem zalać kalafiora i brokuła.Posypać tartym serem  Piec w 180 °C około 60 minut . Gotowe,przed podaniem posypać szczypiorkiem

w mojej kuchni
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym 171

sosie pomidorowym 0,5 kg mielonego mięsa z piersi indyka 2 marchewki 1 duża żółta cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól, słodka papryka do smaku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko Sos pomidorowy 1 kg pomidorów 1 cebula 4 ząbki czosnku papryka ostra szczypta cukru łyżka oregano suszonego łyżka bazylii suszonej pieprz i sól do smaku   Marchewki obrać

Kuchnia na wzgórzu
Pulpety w sosie grzybowym z młodą kapustą z boczkeim 141

Składniki 900 g zmielonego karczku 3 łyżki bułki tartej jajko kilka kozaków kilka pieczarek 500 ml bulionu 2 ząbki czosnku sos sojowy ciemny grzybowy sól, pieprz szczypta bazylii łyżka śmietany główka młodej kapusty kilka plasterków boczku ziemniak i łyżka mąki do zasmażki odrobina octu jabłkowego Przygotowanie Grzyby opłukać, pieczarki obrać - wszystkie razem pokroić i podsmażyć na odrobinie masła. Następnie

Gaździnka warzy
Spaghetti dla diabetyka #talerzdiabetyka 273

niego liście laurowe, które oddały już cały smak. Dodać posiekane liście bazylii, wymieszać dokładnie i spróbować. Jeśli trzeba dosolić. Wykładać na talerze z makaronem. Na wierzchu posypać niewielką ilością tartego sera mozzarella. 1 porcja to ok. 300 kcal , węglowodany: 25g, białko: 27g, tłuszcz: 10g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 2,5WW i 2WBT SMACZNEGO! Artykuł Spaghetti

Dietolog
Pesto z liści rzodkiewki 150

pesto Koszt przygotowania: 5,00 zł SKŁADNIKI: 1 pęczek liści rzodkiewki 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka prażonych pestek słonecznika 2 plastry suszonych pomidorów 1 łyżeczka tartego parmezanu 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 3 łyżki oliwy extra virgin sól, pieprz PRZYGOTOWANIE pesto z liści rzodkiewki: Liście rzodkiewki myjemy, osuszamy i umieszczamy w blenderze lub malakserze

kulinarnyJa
Łosoś grillowany ze szparagami 156

Składniki : • 600 g fileta z łososia bez skóry • pęczek zielonych szparagów • 2 łyżki tartego parmezanu • oliwa z oliwek • sól • pieprz cytrynowy • sok z cytryny Przygotowanie : Łososia dzielimy na 4 kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Odłamujemy zdrewniałe części szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości warzyw. Skrapiamy oliwą. Grillujemy łososia i szparagi

KUCHNIA POLSKA
Pesto z kolendry 121

kolendry Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 pęczek kolendry 2 ząbki czosnku 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika sól ok. 1/2 szklanki oliwy z oliwek EV 2 łyżki świeżo tartego parmezanu  Wykonanie: Czosnek obieramy i kroimy na mniejsza kawałki. Kolendrę płuczemy i usuwamy z niej łodyżki. Wszystkie składniki oprócz parmezanu wrzucamy do blendera i blendujemy. Możemy je zblendować bardzo

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z mięsem mielonym i kaparami ze świeżą natką i kolendrą 148

się sprawdzi na obiad. Dziś u mnie makaron spaghetti z mięsem mielonym, dokładnie z piersi z indyka, kaparami, suszonymi pomidorami i dużą ilością świeżo skrojonej natki z kolendrą oraz tartego parmezanu. Dzięki takim aromatom mój obiad jest wyjątkowy, pachnie cudnie, smakuje wyśmienicie. Smacznego Składniki: 4 łyżki oleju 1 cebula 3 suszone pomidory w oleju z ziołami łyżka kaparów

Zasmakuj Kuchni
BURGERY WOŁOWE Z FETĄ 131

drobno posiekanej cebulki 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu Dodatki 6 bułek typ kajzerka 15 dag sera żółtego tartego Dowolne warzywa Dowolny sos PRZYGOTOWANIE:  Z podanych składników formujemy kotleciki.  Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam kotleciki.  Piekę w 200 stopniach przez 25 min.  Międzyczasie

Gotowanie Patki
Pizzowy warkocz z salami i serem 199

łyżki oliwy Możliwe dodatki, które ja lubię: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, ja używam pasaty z biedronki w szklanej butelce 1 łyżeczka suszonego oregano 100 g salami 150 g tartej żółtej mozzarelli kilka oliwek bazylia Przygotowanie Ciasto: Świeże drożdże należy ogrzać w temperaturze pokojowej. Następnie rozkruszyć, włożyć do garnuszka, dodać 60 ml ciepłej wody oraz cukier i wymieszać. Potem dodać

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ziemniaki grillowane w musztardzie z kotletami z czerwonej soczewicy (wegański grill) 166

oleju sól, pieprz Kotlety: 100 g czerwonej soczewicy 500 ml wody 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1/2 cebuli 2 łyżki mąki grochowej 2 łyżki bułki tartej przyprawy (u mnie sól i przyprawa do mięs) Dodatkowo: zielona sałata ogórek pomidor sos sałatkowy Sposób przygotowania: Jako pierwszą polecam ugotować czerwoną soczewicę – opłucz ją, a następnie

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania