tarta - 42848 przepisów (strona:1963/2857)

Chlebek bazyliowy 110

bazyliowy: Ciasto: 3,5 szklanki mąki, 100g masła, 250ml mleka, 2 jajka opakowanie drożdży instant (8g) łyżeczka cukru, ¾ łyżeczki soli. Farsz: ¾ szklanki posiekanej świeżej bazylii, 5 ząbków czosnku, ½ szklanki tartego parmezanu, 50 g masła. Mieszamy ze sobą mąkę, drożdże, cukier i sól. Dodajemy roztopione wystudzone masło, jajka i mleko i wyrabiamy ciasto aż będzie miękkie i elastyczne

Gotuj Się Kto Może
Parówki w cieście francuskim 162

grubych oczkach, siekam bazylię. Rozwijam ciasto francuskie i dzielę na 4 podłużne części. Na każdy kawałek ciasta kładę parówkę, obok układam kawałki suszonych pomidorów i posypuję tartym serem i bazylią. Całość zawijam w ciasto francuskie i dokładnie sklejam boki. Układam parówki w cieście na wyłożonej papierem do pieczenie blasze i robię skośne

Gotuj Się Kto Może
Makaron z cukinią 126

minut (aż zmięknie) solę do smaku pod koniec smażenia Siekam natkę pietruszki i drugi ząbek czosnku, dorzucam do cukinii, mieszam i od razu dodaję ugotowany makaron, posypuję tartym parmezanem, mieszam i wykładam na talerze. Makaron z cukinią gotowy. Makaron z cukinią SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Spaghetti alla carbonara 117

przepisu nie należy doprowadzić do ścięcia jajek. Ponieważ nie przepadam za pływającymi jajkami przytrzymałam makaron na patelni chwilkę dłużej. Wykładam makaron na talerze, posypuję świeżo mielonym pieprzem i tartym parmezanem. Spaghetti alla carbonara gotowe. Spaghetti alla carbonara SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Lasagne 128

blachy zjadam ja drugie pół Karolina z Fabianem :)  No to lecimy z tym przepisem. Skład: 800g łopatki wieprzowej  400g makaronu do lasagne 400g pomidorów w puszcze 150g tartej mozzarelli 400ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki sól, pieprz, gałka muszkatołowa majeranek,oregano,bazylia,papryka,czosnek Na patelni przesmażamy mięsko doprawiamy sola, pieprzem, bazylią, majerankiem, oregano, czosnkiem

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Schab po cygańsku 129

smacznie czasem trzeba poczekać. W oryginale schab po cygańsku, ale u mnie po modyfikacjach próbach i błędach bez majonezu na wierzchu. No to lecimy: Składniki :  1kg schabu 150g tartej mozzarelli 3 marchewki 3 cebule sól, pieprz, maggi Schabik kroimy na 10 kawałków, marchewkę kroimy w talarki, cebulkę w piórka. 2/3 marchwi i cebuli wrzucamy na dół naczynia żaroodpornego

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Klopsiki mięsne z puree z czerwonej soczewicy 172

puree gotowe (uwaga wychodzi BARDZO CZOSNKOWE - jeśli ktoś nie lubi można go pominąć :)). Wyjmujemy zamarynowane mięsko i formujemy klopsiki - wielkość dowolna, ja przed pieczeniem obtoczyłem je lekko w bułce tartej wyszły chrupiące - można tą opcje pominąć i wyjdą bardziej delikatne. Pieczemy max pół godzinki w temperaturze 200 ° C opcja termoobieg - pod sam koniec można włączyć opiekanie z góry. Wersja

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Chleb pszenny z dodatkiem płatków owsianych i miodu, na drożdżach 132

chleb wyszedł A jeśli nie zjecie chleba szybko i poleży sobie kilka dni i stanie się twardawy, możecie namoczyć go w mleku wymieszanym z jajkiem i panierować w bułce tartej. Potem tylko siup na patelnię i pyszne grzanki gotowe. Zapraszam na naprawdę prosty chleb pszenny z płatkami na drożdżach, świetny dla laików. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http

Mieszam w Garnku
Tołpyga w sosie chrzanowym ze szpinakiem 171

zimno ryba jest dobra. 40 dkg filetu z tołpygi 250 g szpinaku baby sól, pieprz przyprawa do ryb 2 ząbki czosnku olej czosnkowy sos: 1 cebula 3 łyżeczki chrzanu tartego 50 ml wina białego sól, pieprz olej rzepakowy 200 g śmietany 18 % ukwaszonej 1/2 szklanki śmietany 30 % koper świeży 4 suszone pomidory Filet z tołpygi kroję na kilka kawałków

wesoła kuchnia
klopsiki z szafranem 124

500g mielonej wo łowiny lub wieprzowiny (lub mieszanina obu) \ ½ cebuli , drobno posiekanej 1 czosnek z ąbek, posiekany 2 łyżki natki pietruszka ,lub suszona 3-4 łyżki panko,lub bułki tartej 1jajko m ąka do obtaczania opcjonalnie-ja bez mąki smażę 2-3 łyżki oliwy z oliwek sos 2 marchewki pokrojone julienne ,czyli na zapałkę ½ cebuli , drobno posiekana 3 czosnku

w mojej kuchni
Sałatka selerowa z chrzanem 246

Sałatka "na ostro". Szybka. Składniki 1 słoiczek tartego chrzanu 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego / ulubionego/ 6 jajek kilka średnich ogórków konserwowych majonez musztarda sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na twardo. Pokroiłem w drobna kostkę. Ser natomiast w słupki. Jajka ugotowałem na twardo. Pokroiłem w drobna kostkę. Ser natomiast w słupki. Ogórki w drobną

R'n'G Kitchen
Spaghetti z klopsikami w pomidorowym sosie (wg Jamiego Olivera) 196

przez około 5-10 minut. W razie gdyby sos był zbyt gęsty, dolewamy wodę spod gotowania makaronu. Odcedzony makaron wykładamy na talerze. Polewamy sosem pomidorowym z klopsikami. Wierzch posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy listkiem bazylii

Smaki Na Talerzu
Egzotyczny sernik z chia i cytrusowym musem 137

300g mango 300g  brzoskwiń 2 pomarańczowe galaretki 1/2 szklanka wody Dekoracja: 5 połówek brzoskwiń 10 płatków migdałowych 40g mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Spód: sucharki zmiksować do postaci bułki tartej, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24cm. Wstawić do lodówki. 2. Masa serowa z chia: Nasiona chia wymieszać w połowie szklanki mleka

Szalona Kuchnia Eweliny
Orientalna pomidorowa 147

zupy kremy – zupa o smaku lasagne – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z pora z boczkiem – zbiór przepisów

nietylkopasta.pl
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą 206

Składniki: - ok. 500g zielonej fasolki szparagowej - 3 łyżki masła - łyżka bułki tartej - przyprawy: sól Przygotowanie: Fasolkę ugotować do miękkości. Masło rozpuścić i podsmażyć na nim bułkę. Połączyć z fasolką. Podać jako dodatek do dania głównego

Kulinarne blogowanie

Proponowane wyszukiwania