tarta - 42848 przepisów (strona:1972/2857)

PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM WOŁOWYM I SOSEM CZOSNKOWYM! 236

papryka nadaje delikatnej chrupkości temu daniu.  Danie jest dość proste i nie wymaga od nas dużych umiejętności. Co do przygotowania dania może Was odstraszać robienie placków ziemniaczanych i tarcie ich na tarce, ale ja od razu Wam powiem, że zazwyczaj kroje ziemniaki w dużą kostkę i wrzucam do kielicha od blendera, naciskam magiczny guzik i gotowe hehehe. Roboty

SMYKWKUCHNI
Kapuściane kotleciki bezglutenowe – przepis krok po kroku 156

średniej wielkości kotleciki i panierujemy je w mące jaglanej. Do panierowania można użyć również innej wypróbowanej mąki. Ja preferuję mąkę jaglaną, która dla mnie jest świetnym, bezglutenowym zastępnikiem bułki tartej 8. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę, aż do uzyskania złotego koloru. 9. Po usmażeniu warto ułożyć je na ręczniku papierowym

Okiem Blondynki by McBlondi
Zupa detoksykująca z ciecierzycą, ze słodkim ziemniakiem i z jarmużem 169

kokosowej lub mleka kokosowego Rozgrzej oliwe z oliwek i pdsmażaj cebulę, czosnek i imbir przez 2 minuty. Wsyp paprykę, dodaj śłodki ziemniak, ciecierzycę i jarmuż. Ja dodałam jeszcze łyżkę tartej na bardzo drobno marchewki. Wymieszaj, wlej wodę. Doprowadź do wrzenia, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Dopraw do smaku. Dołożyłam łyżkę śmietanki kokosowej i pół łyżeczki curry podczas

Z Kuchni Do Kuchni
Krem z pieczonego czosnku 263

zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – krem z batatów – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem brokułowy krem Z pieczonego czosnku Przygotowanie : ok 60 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki

nietylkopasta.pl
Krokieciki z szynki 122

składników. Odstawiamy do zimnego miejsca na kilka godzin, aby porządnie stężało. Z zimnej masy nabieramy łyżką stołową małą część, którą rolujemy w dłoniach, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu do zezłocenia się. Najlepiej smażą się schłodzone krokieciki, dlatego warto je przed smażeniem włożyć na kilkanaście minut do zamrażalnika. Podajemy z ulubionym sosem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Ryż zapiekany z jabłkami 235

dodać sól, ugotować ryż . Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach wycisnąć nadmiar soku. Naczynie żaroodporne smarujemy kawałkiem masła wykładamy 3/4  torebki ryżu, na ryż połowę z tartych jabłek posypujemy 2 łyżkami cukru i układamy kilka plasterków masła. Ponownie układamy 3/4 torebki  ryżu, jabłka posypujemy cukrem oraz niewielką ilością cynamonu Na wierzch wykładamy pozostały ryż pozostałe

kgwjanczewo
Zupa z białych warzyw 128

dominującym smakiem jest korzeń selera. Niektórzy wolą zupy krem, ja jednak częściej gotuję takie, w których można poczuć smak poszczególnych warzyw i dodatków. Tym razem również w zupie są tarte i krojone warzywa, chociaż krem na pewno byłby szybszy do zrobienia. Tak czy tak, smak zupy pozostaje bez zmian, jedynie zmienia się jej konsystencja. Nie zapomnijcie dodać imbiru, gdyż

Kuchcik gotuje
” Wieprzowina Samuraja ” , czyli siekana , smażona , doprawiona 233

pieprzu ziołowego sól do smaku 2-3 łyżki oleju do marynaty , reszta do smażenia ( smażymy ,na małej ilości ) Sos czosnkowo – jogurtowy 1 kubek, jogurtu greckiego 1 płaska , łyżeczka , tartego chrzanu śmietankowego 4 ząbki czosnku , duże 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka cukru sól do smaku Wieprzowinę , płukamy , osuszamy ręcznikiem i siekamy, ostrym nożem , na jak najmniejsze kawałki lub kroimy

Ogrodnik w podróży
Fit placki owsiano-bananowe 116

pochodzącym z dojrzałych owoców. Są fit i już! owsiano-bananowe smażone na niewielkiej ilości tłuszczu roślinnym. Możecie doprawić je cynamonem tak jak ja lub z niego zrezygnować. Zamiast bananów tarte jabłka też mile widziane! Jest domowo i smacznie, fit – mi to pasuje, ja tak chcę Jak zawsze szybko znikają, ja jestem przejęta smażeniem, w międzyczasie znikają, więc

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowym 292

słodka papryka -łyżeczka tymianku -250 g szpinaku świeżego lub 400 g mrożonego Sos serowy: -1 serek topiony (100 g) -pół szklanki mleka -250 ml śmietany kremówki 18 % -100 g tartego sera (żółtego lub mozzarella) -sól, pieprz Przygotowanie --> Naleśniki: --> Jajka, mleko, wodę i olej mieszamy rózgą. Dodajemy mąkę, sól. Miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy na kilka minut. --> Patelnię rozgrzewamy. Smażymy

Marta Gotuje
Jaja sadzone w warzywach 235

kolorowa kolacja to jeden z ulubionych posiłków moich córeczek. Jajka sadzone w warzywach na patelnię z dodatkiem tartego parmezanu lub sera typu oscypek. Wyśmienite, po prostu pyszne. No i samo się robi! Składniki Wasza ulubiona mieszanka warzyw na patelnię jaja od kur szczęśliwych i biegających gdzie chcą parmezan lub inny Wasz ulubiony ser olej kokosowy do smażenia(duszenia) sól

Z Kuchni Do Kuchni
Jak przygotować idealne zielone pesto? Pesto z rukoli z makaronem. 183

można użyć oleju lnianego, z pestek winogron, czy qdobrej jakości oleju rzepakowego. Składnika oleistego dodajemy 1/3 – 1/2 szklanki (60-80 ml). 4) Przyprawy : 1-2 ząbki czosnku, trochę tartego parmezanu lub innego twardego sera (często pomijam), łyżka soku z cytryny i oczywiście sól oraz pieprz do smaku. Takie pesto to istna feeria smaków i aromatów, a jedynym ograniczeniem

Fitsweet.me
Filety zapiekane z serem i pomidorami 153

Kiedy zwykły filet z kurczaka już nam się znudzi, spróbujmy go odmienić:) Dzięki warstwie sera i pomidorom zyskuje nowy smak.  2 filety z kurczaka 2 pomidory  100g tartego sera mozzarella sól, pieprz, zioła prowansalskie 1. Filety kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Posypujemy serem, na wierzch układamy pokrojone w plastry pomidory

Szefowa kuchni
Sałatka z pieczonego buraka z wędzonym łososiem 151

mała szalotka oliwa z oliwek extra virgin ocet balsamiczny kilka plastrów wędzonego łososia ulubiona sałata lub inna zielenina (u mnie roszpunka) łyżeczka małych kaparów 100g serka kremowego 1 łyżeczka tartego chrzanu pieprz kajeński sok z cytryny koperek sól, pieprz Przygotowanie: Upieczone buraki obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki lub ósemki i wrzucić do miski. Dodać do nich drobniutko

Codzienne Gotowanie
Wtorek: Spaghetti z rzepy z groszkiem i polędwiczką 129

miodu 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) 3 łyżki oleju 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki siekanej natki z pietruszki albo bazylii 2 łyżki tartego parmezanu Sól do smaku Przygotowanie: Krok 1 Polędwiczkę przekrój wzdłuż na pół, a następnie w poprzek w cienkie plastry. Przełóż do misy, dodaj tymianek, oregano, cytrynę, miód, płaską łyżeczkę

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania