tarta - 42848 przepisów (strona:1974/2857)

pulchniutkie pączki z dżemem malinowym 341

mleku dokładnie mieszamy drożdże, łyżkę cukru oraz 2 łyżki mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Do mąki dodajemy sól oraz masło i rozcieramy palcami, aż powstanie coś na syty bułki tartej. Żółtka miksujemy z pozostałym cukrem, dodajemy do podrośniętych drożdży i mieszamy a następnie dodajemy do mąki. Wlewamy alkohol. Zagniatamy ciasto, aż będzie odchodziło od dłoni. Pozostawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Krokiety z mięsem i orzechami 180

orzechowego. Boki naleśników zawinąć do środka i zrolować. Smażyć na złoto z dwóch stron. Serwować z sosem pomidorowo-paprykowym lub czosnkowym. Krokiety serwuję bez panierki z jajka i bułki tartej. Taka wersja jest mniej kaloryczna i zdrowsza

Pyry na Gaz
GOŁĄBKI bez ZAWIJANIA 175

zarumienienia. Mięso przełóż do dużej miski, dodaj kapustę, cebulę, surowy ryż, natkę pietruszki i jajka. Dopraw solą i pieprzem.  Wyrób na jednolitą masę (jeśli będzie rzadka, dodaj trochę tartej bułki).  Z masy formuj podłużne kotlety.  Obsmaż je krótko na gorącym oleju (tylko do zmiany koloru) z wszystkich stron. Przecier pomidorowy (passatę) rozcieńczyć bulionem, wymieszać

Fiołkowe Talerze
Pierogi z soczewicą 203

razu po zrobieniu lub odgrzewane w wodzie lub odsmażane na patelni. Podałam je nieco inaczej niż tradycyjne pierogi ruskie czy z mięsem. Pierogi te najlepiej smakują polane masłem, posypane tartym parmezanem oraz natką pietruszki. To najlepsze dodatki do ich okraszenia. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą

nietylkopasta.pl
Zupa z pieczonych bakłażanów i papryki 134

ręcznym). Ja to robiłam w 2 porcjach. Zupę przelać do garnka i zagotować, gotować ok 10 minut pod przykryciem. Doprawić solą i pieprze, w razie potrzeby Śmietanę wymieszać z tartym parmezanem i posiekaną natką/kolendrą. Zupę podawać ze śmietaną i pokruszonymi orzechami oraz grzankami polanymi oliwą. 3.5.3229 The post Zupa z pieczonych bakłażanów i papryki appeared first

Cooking for Emily
Strangozzi alla spoletina - makaron z pomidorami, chilli i natką pietruszki 166

gotuj razem przez minutę lub dwie.  Makaron posyp obficie posiekaną natkę pietruszki. Przełóż na talerze, polej odrobiną oliwy i podawaj.  ➤ Rada: Jeśli masz ochotę, możesz posypać danie tartym parmezanem lub pecorino.  Po lewej Fontana di piazza del Mercato Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczeń z szynki 134

Wszystkie przyprawy sypałam bez żadnej miary wg uznania ale nie więcej niż pół małej łyżeczki, jedynie soli dałam więcej. ok 100 ml oleju, sól, pieprz, ostra papryka, odrobina świeżo tartej gałki muszkatołowej, mielony kmin rzymski, tymianek, liść lubczyku, ziele angielskie, liść laurowy. Tak przygotowaną marynatą natrzeć wcześniej opłukane mięso (u mnie kulka szynki), odstawić w chłodne miejsce na kilka

Pomysłowa kuchnia
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym 254

łososia 200 g szpinaku (liście) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny 350 – 400 g jogurtu naturalnego 3 łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczkę soli himalajskiej 1 łyżeczkę świeżo mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej

KuchniaWeDwoje.pl
Grzanki w jajku 139

proste! Pyszne i delikatne grzanki w jajku – idealny pomysł na ciepłe śniadanie! Do tego kubek gorącego kakao i jest pysznie! :)) Inne wersje? – można przygotować takie grzanki z tartym żółtym serem lub plastrem sera, mozzarellą, plastrem wędliny, cebulką, pomidorkami, także z różnego rodzaju twarożkami lub pastami, np. jajeczną lub pastą z makreli. Składniki: 3-4 kajzerki garść drobno

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka orzechowe 219

opcjonalnie) Utrzyj miękkie masło z cukrem.  Ucierając dalej dodawaj po jednym jajku . Dodaj orzechy, siemie lniane i słonecznik - wymieszaj. Gdyby masa była bardzo rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej lub skruszonych biszkoptów. Rozłóż płat ciasta francuskiego, rozłóż masę orzechową równą warstwą, zwiń w rulon wzdłóż dłuższego boku. Ostrym nożem pokrój rulon na plasterki  grubości około 1 cm. Rozłóż

Gotuj Sam!
Środa: Penne z pesto jarmużowym (4 składniki) 137

podanej ilości składników powstaną cztery porcje. Pesto można zamrozić, albo jeść przez kilka dni. Makaron warto za każdym razem gotować świeży. Pół kilo jarmużu 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki tartego parmezanu 1/4 szklanki oliwy Opakowanie makaronu tagliatele, papardele albo rogatoni (400 g) Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj w garnku kilka litrów wody. Następnie wrzuć do środka jarmuż (pokrojony z grubsza

Niedzielny kucharz
Spaghetti a’la Carbonara 148

wylewamy na makaron mieszankę jajeczną. Mieszamy aż wszystkie składniki się połączą, a jajka pod wpływem ciepłego makaronu i boczku, lekko zetną. Wykładamy na talerz. Możemy jeszcze posypać po wierzchu tartym parmezanem

Smaki Na Talerzu
Penne z pesto z jarmużu (4 składniki) 201

podanej ilości składników powstaną cztery porcje. Pesto można zamrozić, albo jeść przez kilka dni. Makaron warto za każdym razem gotować świeży. Pół kilo jarmużu 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki tartego parmezanu 1/4 szklanki oliwy Opakowanie makaronu tagliatele, papardele albo rogatoni (400 g) Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj w garnku kilka litrów wody. Następnie wrzuć do środka jarmuż (pokrojony z grubsza

Niedzielny kucharz
Klopsy w Sosie Pomidorowym 106

jajko sól pieprz 1l. wody 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki bazyli 180g koncentratu pomidorowego odrobina cukru (około 1-2 łyżeczki) olej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej WYKONANIE: 1. Kajzerkę rozmoczyć w mleku. 2. Do miski włożyć mięso, rozmoczoną bułkę, natkę pietruszki, jajko, doprawić solą i pieprzem. 3. Z mięsa kulać małe pulpety, oprószać bułką zmieszaną

Dziś Ja gotuje
Serowe ciasteczka z pastą z kabanosa 170

przekąską niezależnie od tego jakiej pasty użyjecie, śmiało także możecie ją pominąć. Mojemu Mężowi właśnie takie- bez niczego smakowały najbardziej :) Składniki na ciasteczka:   200g sera białego tłustego 20g tartego parmezanu +/- 200g mąki pszennej 180g masła Szczypta soli 1 żółtko 1 łyżka mleka Czarny lub biały sezam Składniki na pastę: 150g wieprzowych kabanosów ½ czerwonej papryki 1 ząbek czosnku

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania