tarta - 42848 przepisów (strona:1979/2857)

Barszczyk czerwony z uszkami 277

rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki i grzyby. Smażyć na średnim ogniu do czasu aż cały płyn wyparuje. W razie konieczności można dodać do farszu 1-2 łyżeczki bułki tartej aby nie był zbyt wodnisty. Farsz przyprawić do smaku i ostudzić. Ciasto: Do większej miski przesiać 2 szkl mąki, dodać olej i wlewać gorącą wodę, mieszając łyżką aby się

Smakołyki Asi
Makaron z czerwonym pesto 185

piórka, pieczarki w plasterki i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy makaron i pesto i podsmażamy około 2 minuty aż całość będzie ładnie połączona i ciepła. Można posypać tartym parmezanem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
DANIE JEDNOGARNKOWE Z KASZĄ I SCHABEM 202

gryczanej, 2 plastry schabu, po 1/2 niedużej papryki żółtej i zielonej, 250 ml bulionu (może być z kostki), sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, garść posiekanego szczypiorku, 100 g tartego sera żółtego, łyżka oleju. Przygotowanie: Schab kroję w małą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich. Kiedy mięso lekko się zarumieni na patelnię

JejKuchnia
Ryba w pomarańczach z warzywami 173

filety (200 – 250 g) z białej ryby (np.: morszczuk, dorsz) 2 marchewki 1 por (tylko biała i jasnozielona część) 1 duża pomarańcza 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru lub 2 szczypty mielonego sól himalajska świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 2 gałązki świeżego tymianku lub kilka listków mięty do podania Przygotowanie: 1) Pomarańczę bardzo dokładnie umyć i sparzyć

Fitsweet.me
Piersi kurze w zalewie octowo – pomidorowej 156

pewno na Święta Bożego Narodzenia. Piersi kurze pociąć na paki o grubości 1 cm. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Mniej jak zawsze. Kawałki kurczaka panierować w jajku i bułce tartej. Na patelni obsmażyć kurczaka na lekko złotawy kolor. Nie smażyć długo, żeby mięso nie było suche. Nawet jak nie jest całkiem przesmażone, będzie jeszcze zalane gorącą zalewą, więc będzie

Kuchnia Pokoleń
Pappadrelle z łososiem i cukinią w śmietanie 141

dodając do całości śmietanę 36 %. Nie czekaj ,aż zacznie się gotować, ale dodaj pappadrelle i wymieszaj energicznie, aż cały makaron oblepi się śmietanką. Dosmacz pieprzem w razie czego. Wsyp tartego sera owczego. Podawaj z natką pietruszki. Pyszne, kremowe danie w sam raz do lampki wina! Przed podaniem spryskaj oliwą z oliwek

Z Kuchni Do Kuchni
BABKA PIERNIKOWA 171

niej przesianą mąkę, sodę, jajka, przyprawy oraz powidła. Ubijamy całość chwilę mikserem, do połączenia się składników. Formę (podłużną lub z kominkiem) smarujemy masłem i posypujemy odrobiną mąki lub bułki tartej. Wlewamy do niej masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 60 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu babkę obsypujemy delikatnie cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Ravioli 158

łyżki wody 1 łyżeczka kurkumy sól Farsz: 250-300 g szpinaku świeżego 1 ząbek czosnku 100 g wędzonego łososia (u mnie dziki) 130 g ricotty 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz Dodatkowo: żółtka masło kilka listków szałwi   Szpinak świeży myjemy, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła, wrzucamy szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chwilę

Smaki Na Talerzu
OGÓRKOWA 164

garnka wlewam ok 2.5 l wody. Dodaję liść laurowy, ziele angielskie, kostkę rosołową oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Wlewam do wody również wodę z ogórków kiszonych. Zagotowuję. Ogórki trę na tarce o grubych oczkach. Marchewkę obieram i również trę na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Do zupy dodaję ziemniaki oraz marchewkę. Zmniejszam ogień, gotuję

Gotowanie Patki
Rolada pomidorowa z serkiem i szynką parmeńską 116

jaja  3 łyżki ketchupu Kotlin 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju rzepakowego  szczypta soli  szczypta mieszanki przypraw czubryca 200 gram serka śmietanowego  2 łyżki chrzanu tartego  6-7 plastrów szynki parmeńskiej  bazylia świeża  do podania: ketchup Kotlin  Białka ubij na sztywno. Osobno zmiksuj żółtka z mąką, przyprawami, ketchupem i olejem

Mango Papaja
Zupa-krem z białych warzyw z Gorgonzolą 137

ziemniak 0,5 (300 g) kalafiora 3 szklanki (750 ml) bulionu 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% 100 g sera Gorgonzola 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej biały pieprz sól Dodatkowo: cienkie plasterki boczku szczypiorek Przygotowanie: 1) W garnku na maśle, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę z posiekanym czosnkiem i porem

Fitsweet.me
Kaszotto z kaszy bulgur z kurkami 105

kurek 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1-1,5 szklanki (250 ml – 375 ml) bulionu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka tartego parmezanu sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Kurki dokładnie umyć, osuszyć i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. 2) Na rozgrzanej patelni z łyżką masła zeszklić drobno pokrojoną cebulę

Fitsweet.me
Pełnoziarniste tagliatelle z dynią i szałwią 147

porcje): 200 g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle 2 szklanki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę dyni (u mnie dynia hokkaido) 3 łyżki masła 1/3 szklanki śmietanki kremówki 3 łyżki tartego parmezanu + 2 łyżki do posypania gotowego dania 2 szalotki 1/2 papryczki chili kilkanaście listków szałwii sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie

Fitsweet.me
Owsianka z karmelizowanymi figami 120

smakuje po prostu obłędnie. Składniki (1-2 porcje): 1/2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2-3 figi 3 łyżki miodu 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki tartego imbiru 2-3 orzechy włoskie cynamon Przygotowanie: 1) Płatki owsiane wsypać do rondelka, zalać wodą oraz mlekiem, dodać łyżkę miodu i gotować na średnim ogniu przez kilka minut

Fitsweet.me
Kaszotto z kaszy gryczanej z pieczarkami i orzechami włoskimi 129

koncentratu bulionu drobiowego Krakus (lub koncentratu bulionu warzywnego) 300 ml gorącej wody 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki obranych orzechów włoskich 3 łyżki masła 2 łyżki tartego parmezanu 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz Dodatkowo: natka pietruszki do podania Przygotowanie: 1) Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w plastry. 2) Orzechy włoskie podprażyć na suchej patelni i posiekać

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania