posiekanego koperku, 200 g śmietany gęstej 18% (w kubeczku, homogenizowanej, tzw. "kwaśnej"). Zupa ogórkowa, to jedna z typowych potraw kuchni polskiej. Jej podstawą jest dobry, treściwy wywar i dodatek tartych kiszonych ogórków. Ten przepis jest dosyć pracochłonny, ale dzięki temu zupa jest niesamowita :) To najlepsza ogórkowa jaką jadłam do tej pory. Żeberka opłukać i pokroić na porcje
Świat Domowej KuchniDYNI Z JABŁKIEM zupa krem z pomidorów ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM krem z ziemniaków z ciemnym piwem kalafiorowa z posypką z bułki tartej zupa krem z brokuła krem z marchewki z pomarańczą i imbirem zupa krem z buraczków zupa krem z cukinii z nachos zupa grochowa w wersji fit zupa krem z ziemniaków
nietylkopasta.plzmiękną dodaj kurkumę i opcjonalnie inne przyprawy do smaku wg upodobań. Formę do pieczenia (u mnie keksówka o wymiarach 12×26), dokładnie wysmaruj tłuszczem i wysyp odrobiną tartej bułki. W dużej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, najlepiej ręką , dopraw solą i pieprzem . Masę przełóż do foremki. Piecz około godziny. Artykuł Pasztet z cukinii i czerwonej soczewicy pochodzi
I LOVE LIFEkawałeczki pistacji. Dopilnować, aby łodygi pietruszki były dobrze posiekane. Pesto z pietruszki wspaniale smakuje dodane do ugotowanego al'dente makaronu. Ugotowany i odcedzony gorący jeszcze makaron wymieszać z tartym na drobnych oczkach tarki serem, po czym połączyć z pesto. Po wyłożeniu na talerze posypać odrobiną sera i możemy się już zajadać pysznym obiadem. Zobacz również: pesto
Kuchcik gotujełyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki oliwy Rybne nuggets 900 g filetów z dorsza 2 łyżki szczypiorku 3 jajka sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 100 g tartej bułki lub panko 2 łyżki oliwy Surówka z kapusty 300 g modrej kapusty 1 szalotka 1 łyżka szczypiorku 2 marchewki 1 duże jabłko 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate
codojedzeniamasła mus żurawinowy: 20 dkg żurawiny świeżej 1 cytryna 3 łyżki cukru trzcinowego sernik: 1 kg sera półtłustego twarogu 1 budyń waniliowy 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 3/4 szklanki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 przyprawa do sernika 1/2 szklanki żurawiny świeżej 1 szklanka śmietany kremówki 30 % dekoracja: orzechy pekan melisa świeża żurawina 2 łyżki musu żurawinowego
wesoła kuchniaśrednia marchewka pół czerwonej średniej papryki 4 łyżki papryki konserwowej pół łyżeczki soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, czosnku suszonego sos: 1/2 szkl mleka 2 jajka 100 g mozzarelli tartej szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej tortownica o śred. 16 cm Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i przelewamy zimną wodą. Tortownicę wykładamy folią
słodkie i nie tylko historie kulinarnekisielem, należy je odcisnąć z nadmiaru soku, który gromadzi się w misce. Dobrze jest również przed nałożeniem jabłek na podpieczone ciasto, posypać całą powierzchnię ciasta 2 czubatymi łyżkami bułki tartej. Nie wyczujecie jej smaku, a bułka wchłonie sok, który będą puszczać zbyt soczyste jabłka
Smak mojego domutylko wtedy kiedy piekł się spód. Gdyby była trudność podczas przesmażania jabłek tzn. byłyby ciągle rzadkie, to można dodać do jeszcze ciepłych, ale nie w czasie gotowania - łyżkę bułki tartej lub kaszy manny i dokładnie rozmieszać
Proste Potrawymodyfikacjami. Pyszna :-) Zapraszam do wypróbowania. Smak, mimo że bez jakichkolwiek zbóż, zdecydowanie przypomina tradycyjną pizzę. Low Carb Pizza Składniki na spód: 260 gram mąki migdałowej (może być zmieszana z tartymi migdałami) 2 jajka 250 gram startej mozzarelli 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego jeśli chcecie pizzę bezglutenową) Składniki na wierzch - do wyboru i według gustu
Marta próbujemięsa mielonego z indyka pół cebuli 2 łodygi dymki 1 ząbek czosnku kawałeczek imbiru startego na tarce sól, pieprz szczypta pieprzy kajeńskiego otarta skórka z połowy limonki garść bułki tartej namoczonej w wodzie Jak przygotować zupę porową z mlekiem kokosowym i limonką Przygotowanie pulpecików: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mięso mielone i wszystkie pozostałe składniki włożyć do dużej miski
Codzienne Gotowanieznudziła Wam się już zwykła panierka z bułki tartej polecam wiórki kokosowe - danie od razu nabiera nowego, ciekawego smaku 😉 Tak a propos panierki z wiórek kokosowych to kojarzy mi się ona ze studiami- wtedy to, mieszkając w akademiku, gdzie kuchnia była na korytarzu, więc gotowanie nie należało do najprostszych czynności, wymyśliłam sobie, że zrobię filety z kurczaka właśnie
Kuchnia MagdaLenywyrzucać jedzenia do kosza, według mnie jest to marnotrawstwo. Zupka kukurydziana jest trochę praco i czasochłonna, ale jej smak wynagrodził mi ten czas ;) Składniki : 2 puszki kukurydzy łyżeczka tartego imbiru 2-3 łyżki masła 1 marchew 1 pietruszka 2 grubsze plastry selera 2 średnie ziemniaki około 2 l wody 1/2 cebuli jogurt naturalny/ śmietana sól pieprz majeranek
Justa próbuje gotowaćminut aż zaczną się rumienić. Po upieczeniu blaszkę wyjmuję z piekarnika i daję kotlecikom kilka minut na przestygnięcie. Gorące mogłyby się rozpadać :) Kotleciki możemy również obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Przygotowuję sos: Tahini, sok z cytryny, ocet, wodę i pognieciony ząbek czosnku oraz pietruszkę miksuję w blenderze na gładką zieloną masę. Dodaję jogurt, sól pieprz i mieszam. Odstawiam
Kurnikowobakłażany - 5 większych ziemniaków - 2 łyżki masła - 2 łyżki maki pszennej - 300 ml mleka - 2 jajka - 180 g jogurtu naturalnego - 100 g tartego sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Cebulę siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Dodajemy mięso mielone, podsmażamy. 2. Pomidory wyjmujemy z puszki . Dodajemy do mięsa razem
Różne smaki w kuchni