tarta - 42848 przepisów (strona:1992/2857)

DOMOWY MC DONALD'S 136

chyba że zjemy za dużo :)) Zapraszam do przepisu. Co potrzebujemy - bułkę bezglutenową (u mnie była to ciabata) usmażony kawałek piersi z kurczaka w ulubionych przyprawach w bezglutenowej bułce tartej dwa plasterki pomidora ser żółty kilka listków sałaty sos ( może być ketchup, majonez, sos czosnkowy - bezglutenowy oczywiście! ) Ciabatę podpiekłam chwilkę w piekarniku,  posmarowałam sosem, następnie kolejno sałata - mięsko

BezglutenowaIzabela
BEZGLUTENOWE BURGERY Z CZARNEJ FASOLI 142

smażenia opcjonalnie: 1/4 łyżeczki cukru lub innej substancji słodzącej  * Najlepiej używać ryżu ugotowanego dzień przed robieniem burgerów.  ** Można użyć innej mąki, zmielonych płatków owsianych lub bułki tartej. Mąkę można również pominąć, ale wtedy kotlety nie będą, aż tak zwięzłe. Przygotowanie: Pokrój drobno cebule, przełóż na patelnie z olejem, posól i podsmaż na patelni, aż się skarmelizuje

wegujemy
Surówka Colesław 179

marchewki 1 cebula 2 garście żurawiny suszonej 1 łyżeczka soli Składniki sosu: 4 łyżki majonezu domowego ¼ szklanki mleka 2 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego 1 łyżeczka chrzanu tartego domowego 2 łyżeczki cukru pieprz świeżo zmielony Wykonanie: Kapustę umyłam i bardzo drobno posiekałam. Można to zrobić w   maszynce używając tarczy szatkownicy. Albo za pomocą noża. Marchewkę starłam

Kuchnia u Krysi
Sałatka kalafiorowo orzechowa 172

otworach. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, zetrzeć też na tarce. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę do szklanki. Następnie do czosnku dodać śmietanę i orzechy drobno posiekane lub tarte, dokładnie wymieszać. Sałatkę wymieszać z sosem orzechowym, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na godzinę. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Pieczony pasztet z wątróbką 180

duża marchewka ½ małego selera por  pietruszka mała ziele angielskie, liście laurowe, sól pieprz gałka muszkatołowa 1mała  bułka namoczona w wodzie 5 łyżek bułki tartej  2 jajka ok 500 ml wywaru z gotowania mięsa Wykonanie: Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki (dzięki czemu szybciej się ugotuje), zalać wodą, dodać obrane warzywa oraz

Pomysłowa kuchnia
Pyzy z mięsem 611

ugotowanych ziemniaków 2 łyżki mąki krupczatki Sól Pyzy z mięsem Farsz 50 dag mięsa wieprzowego 1 duża cebula 1 łyżka oleju majeranek 1 łyżka bułki tartej, sól, pieprz Dodatkowo boczek do wytopienia Wykonanie: Mięso ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, wsypać bułkę wymieszać

Pomysłowa kuchnia
Kotlety czy też placki warzywne po raz pierwszy i nie ostatni. Cieciorka wlatuje na stół! 141

Wymieszać. Zblenderować lub potraktować tłuczkiem do ziemniaków (ale nie do mięsa! tym do mięsa kokosy możecie otwierać...ewentualnie) /blenderem/widelcem. 6. Z papki formować kulki,obtaczać w mące lub bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzaną patelnie teflonową. Student kalorii,białek i innych dziwnych rzeczy-nie liczy.Zdecydowanie opiera się na tym,że kotlety są z naturalnych składników nie w proszku

U Fiolki
Kotlety z kaszy i marchwi Pingwina Larsa. 171

Jadłonomii Marty Dymek* Składniki 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2-3 marchewki 2 łyżki sosu sojowego mała drobno posiekana cebula 1/2szklanki sezam 1/2szklanki słonecznik natka pietruszki 2-3łyżki bułki tartej mały chlust oleju rzepakowego/oliwy Czytaj więcej

U Fiolki
Pizza na cienkim cieście – przepis i poradnik 344

surowego łososia albo krewetki. Surowe wędliny i świeże zioła (u mnie na zdjęciach to prosciutto i bazylia) kładziemy dopiero po upieczeniu pizzy. Nie używajcie raczej sera typu light i tartej mozzarelli – jeśli już, dobrze ją schłodźcie i nałóżcie na sos zaraz przed włożeniem pizzy do pieca – oba te sery mają tendencję do przypalania się. Nie pieczcie pizzy na folii

Karo in the Kitchen
Knedle z marcepanem i morelami 137

knedle z morelami. Polecam,  bo są przepyszne. Składniki : morele - 7 szt ziemniaki  ugotowane - 500 g mąka - 3/4 szkl jajko - 1 szt marcepan Posypka : masło -3 łyżki migdały tarte -3 łyżki cynamon -1 łyżeczka cukier -1 łyżeczka Przygotowanie : Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Morele umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, wypestkować. Do zmielonych ziemniaków dodać jajko

Kuchnia Danusi
Placki ziemniaczane z pieczarkami 227

drobnych oczkach. Odciskamy płyn, który zbieramy do miseczki. Na dnie osadzi się skrobia ziemniaczana, którą dodajemy do startych ziemniaków. Cebulę obieramy i ścieram na tarce o małych oczkach. Tarte ziemniaki mieszamy z jajkiem, mąką, startą cebulą, doprawiamy do smaku solą i smażymy partiami na gorącym tłuszczu. Placki ziemniaczane podajemy ze smażonymi pieczarkami i kleksem jogurtu.   The post Placki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIZZA Z KURCZAKIEM I PAPRYKĄ NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 146

CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 375 g ciasta francuskiego, po 1/2 niedużej papryki zielonej, żółtej i czerwonej, pierś z kurczaka, przyprawa gyros-kebab, ketchup, duża garść tartego sera żółtego, oregano, łyżka oleju. Przygotowanie: Kurczaka kroję w większą kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju (większy ogień) z dodatkiem przyprawy. Osączam na ręczniku papierowym. Paprykę kroję w mniejsze

JejKuchnia
Kotleciki ryżowo-grzybowe z sosem grzybowym 292

jajka, a gdyby masa nie chciała się dobrze lepić dodać jeszcze jedno jajo). Doprawiamy solą, pieprzem, posypujemy koperkiem. Dokładnie mieszamy. Formujemy owalne kotlety. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Cebulę drobno siekamy. W dużym rondelku rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę. Chwilę smażymy. Gdy cebula się zeszkli, wlewamy sos uniwersalny

Smaki Na Talerzu
Klopsiki wołowe w pomidorowym sosie. 172

Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, oregano 1 puszka krojonych pomidorów oregano, papryka ostra mielona, sól 1 ząbek czosnku Mięso dokładnie wymieszać (najlepiej ręcznie) z pokrojoną drobno cebulą, jajkiem, posiekaną natkę pietruszki, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i oregano. Uformować niewielkie kulki

Moje-pitraszenie
PĘCZOTTO Z GRZYBAMI 166

Składniki na 6 porcji : 500g borowików szlachetnych (prawdziwków) 1,2-1,5l aromatycznego bulionu (w wersji wege warzywny, ale świetnie sprawdzi się też drobiowy) 2 łyżki masła 2 łyżki tartego parmezanu pęczek młodej cebulki 400g surowej kaszy pęczak 125 ml białego wytrawnego wina sól i pieprz kilka gałązek tymianku łyżka oliwy Prawdziwki oczyścić i pokroić w kostkę, jednego grzybka

Dietolog

Proponowane wyszukiwania